Reklama

Reklama

Detektiv Chadwick Boseman dostane na starost případ hromadné vraždy policistů, které někdo zabil v jedné místní restauraci, jež sloužila jako úschovna drog. Aby pachatelé nemohli uniknout, nechá uzavřít všech 21 mostů vedoucích z Manhattanu. V průběhu vyšetřování nachází další stopy vedoucí i do samotného policejního sboru. Podaří se mu dopadnout všechny, kteří jedou v tomto krvavém drogovém byznysu? (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (205)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se Bosemana, ale nakonec v té dušínovské roli nebyl tak příšerný. Akorát to prostě není Freeman nebo Washington, pro které by tohle jejich času přímo bylo. A hlavně jak se na obrazovce objeví JK Simmons, perfektní Taylor Kitsch nebo Alexander Siddig, tak je to herecky docela jasné. Škoda té druhé linky, od které to byla docela nuda a v konečném důsledku ani moc nedávala smysl, do té doby fajn béčko. 5,5/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu, ktorá sa venuje honu policajtov na dvoch nebezpečných zlodejov, ktorý práve pri lúpeži drog zabili 7 policajtov, je vďaka bohatej porcii kvalitných drsných prestreliek strhujúca. Síce mi boli postavy na obidvoch stranách zákona viacmenej ukradnuté, ale prestrelky sú fakt kvalitné. Taký ten oldschool realistickejší prístup. V polovici filmu sa táto línia utne a začneme sledovať x-tú variáciu na postupné precitnutie hlavného hrdinu, ktorý odhalí hniezdo skorumpovaných policajtov a na konci ich všetkých postrieľa. Bohužiaľ tejto línii chýba prepracovanejšia práca s postavami na to, aby poriadne fungovala. Skôr pôsobí ako nasilu vycucaná z prstu, keďže sa prvotná zápletka vyriešila predčasne a do konca filmu ostávalo veľa času a tak scenárista narýchlo opísal Street Kings, Dark Blue a podobné filmy. Škoda, že sa celý film nevenoval honu tých dvoch drsniakov. Hlavne Taylor Kitsch sa v tejto polohe našiel. Takže výsledkom je príjemná ale ničím objavná akčná jednohubka s oldschool kvalitnými prestrelkami. 6/10. ()

Reklama

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Trochu to v niečom pripomínalo staršie dobré Ayerovky (o skorumpovaných policajtoch). Napínavá krimi o dvoch zločincoch (potešilo, že sa tu objavil Taylor Kitsch ako záporák), ktorí ukradnú kokaín (a popri tom postrieľajú viac policajtov), nasleduje rýchly policajný hon na nich, ktorý vedie detektív Davis (Chadwick Boseman), niektoré veci v rámci postupov a vyšetrovania sa mu (klasicky) nezačínajú pozdávať. Kvalitná záležitosť odohrávajúca sa počas jednej noci, kde parťáčku Davisa - Frankie Burnsovú stelesňuje veľmi pôvabná Sienna Miller. Za štyri lajny, ehm, štyri silné hviezdy. ;) ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Film zaštítěný čínským finančním kapitálem vykazuje podivuhodnou příchylnost k éře let 90.tých. Neohrožený hlavní hrdina, který jde zločinu a korupci tvrdě po krku a nerozhází ho nic, ani jeho podivní kolegové. Sienna Miller ve fázi poctivého milf rozkladu, ale kupodivu její postava do filmu sedí. Místo nějakého promyšlenější reflexe systémového problému korupce se tvůrci spokojí s akční eskapádou. Jenže přiznejme si, tvůrcům jdou akční filmy skvěle, film neškobrtne od začátku do konce, motivace postav, charaktery jasně a dobře podány, vizuálně taky nadprůměr. Scénář není nic objevného, ale plní co si předsevzal mnohem lépe, než celá řada jeho žánrových konkurentů. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Inteligentne napísané a s uveriteľnými hereckými výkonmi. Síce je pointa jasná od začiatku, ale film aj napriek tomu hrá celý čas prvú ligu. Či už sa jedná o atmosféru, dejové zvraty alebo logické vyústenia. Každý jeden priestor je využitý, každá postava má svoju vlastnú motiváciu. Páčili sa mi aj akčné sekvencie - hlavne naháňačka mestom - aj záporák. Všetko bolo pekne vyvážené a po dopozeraný zostal dobrý feeling. Jednak kvôli tradičnej žánrovke, ktorá je robená s láskou a jednak kvôli postavám na ktoré sa dobre pozerá. Bosemana bude naozaj škoda. Svojou charizmou a civilnosťou ťahal celý film. Malý klenot medzi vysokorozpočtovými záležitosťami, ktoré v mnohom prevyšuje. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Názov odkazuje na 21 mostov, ktoré umožňujú opustiť Manhattan. V skutočnosti iba 17 z nich je reálnych, zvyšné 4 sú tunely. (Weezy22)
  • Natáčelo se od 24. září do 24. listopadu 2018 ve Filadelfii (Pensylvánie, USA). (rafix)
  • Vrtulníky, které používá NYPD, jsou Agusta A119 Koala. (ČSFD)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let

Herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let

29.08.2020

Hvězda Black Panthera herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let. Talentovaný herec prohrál svůj čtyřletý boj s rakovinou tlustého střeva. Boseman hrál kromě krále ve filmech od Marvelu také ve… (více)

Reklama

Reklama