foto

Chadwick Boseman

  • nar. 29.11.1976 (39 let)
    Anderson, South Carolina, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Chadwick "Chad" Boseman se narodil v roce 1982 v Andersonu, Jižní Karolíně. Boseman je dramatik a scenárista, který vystudoval Howard University a British American Dramatic Academy v Oxfordu. V počátku své kariéry se věnoval divadelním inscenacím, v kterých účinkoval, psal a některé i režíroval. Později se začal prosazovat v seriálech jako TŘETÍ HLÍDKA, KRIMINÁLKA NEW YORK, ANATOMIE LŽI nebo ODLOŽENÉ PŘÍPADY. Nejvíce se ale proslavil pro svou roli v LINCOLN HEIGHTS, jako Nathaniel "Nate" Ray a seriálu MĚSTO ZTRACENÝCH. Nově se Boseman objeví v novém velkofilmu 42 po boku legendy kinematografie Harrisona Forda, kde bude hrát roli prvního profesionálního hráče v MLB černé pleti.

Butcher of Blaviken

Herecká filmografie

2018 Black Panther
2016 Bohové Egypta
Captain America: Občanská válka
Message from the King
2014 Get On Up - Příběh Jamese Browna
Velký draft
2013 42
2012 Kill Hole, The
2010 Detroit 1-8-7 (TV seriál)
Město ztracených (TV seriál)
Slunečno, místy vraždy (TV seriál)
Strážce pořádku (TV seriál)
2009 Anatomie lži (TV seriál)
Castle na zabití (TV seriál)
2008 Expres
Hranice nemožného (TV seriál)
2006 Lincoln Heights (TV seriál)
2004 Date
Kriminálka New York (TV seriál)
2003 Odložené případy (TV seriál)
1999 Třetí hlídka (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)

TV pořady

2016 Chelsea (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace