foto

Chadwick Boseman

  • nar. 29.11.1976 (41 let)
    Anderson, South Carolina, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Chadwick "Chad" Boseman se narodil v roce 1976 v Andersonu, Jižní Karolíně. Boseman je dramatik a scenárista, který vystudoval Howard University a British American Dramatic Academy v Oxfordu. V počátku své kariéry se věnoval divadelním inscenacím, v kterých účinkoval, psal a některé i režíroval. Později se začal prosazovat v seriálech jako TŘETÍ HLÍDKA, KRIMINÁLKA NEW YORK, ANATOMIE LŽI nebo ODLOŽENÉ PŘÍPADY. Nejvíce se ale proslavil pro svou roli v LINCOLN HEIGHTS, jako Nathaniel "Nate" Ray a seriálu MĚSTO ZTRACENÝCH. Nově se Boseman objeví v novém velkofilmu 42 po boku legendy kinematografie Harrisona Forda, kde bude hrát roli prvního profesionálního hráče v MLB černé pleti.

Butcher of Blaviken

Herecká filmografie

Filmy

2018 Avengers: Infinity War
Black Panther
2017 Marshall
2016 Bohové Egypta
Captain America: Občanská válka
Kingova pomsta
2014 9 Kisses
Get On Up - Příběh Jamese Browna
Velký draft
2013 42
2012 Kill Hole, The
2008 Expres
2004 Date

TV seriály

2011 Strážce pořádku (TV seriál)
For Blood or Money (S02E04)
Castle na zabití (TV seriál)
Kouzla a čáry (S03E12)
Hranice nemožného (TV seriál)
Subjekt 9 (S04E04)
2010 Detroit 1-8-7 (TV seriál)
Město ztracených (TV seriál)
Slunečno, místy vraždy (TV seriál)
2009 Anatomie lži (TV seriál)
Co přinese pravda (S02E02)
2008 Odložené případy (TV seriál)
Jiná kampaň (S06E10)
Pohotovost (TV seriál)
Ach, bratře (S15E06)
2006 Lincoln Heights (TV seriál)
Kriminálka New York (TV seriál)
Hrdinové (S02E23)
2004 Právo a pořádek (TV seriál)
Can I Get a Witness? (S14E16)
1999 Třetí hlídka (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)

TV pořady

2018 MTV Movie & TV Awards 2018 (TV pořad)
Oscar 2018 (TV pořad)
2017 2017 American Music Awards (TV pořad)
2016 Chelsea (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace