Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brankář přináší dramatický životní příběh legendárního fotbalisty Manchester City Berta Trautmanna, který se v poválečné Anglii prosadil navzdory svému německému původu. Příběh muže, který miloval fotbal, Anglii a ženu svého života Margaret, a díky svým výjimečným schopnostem a vytrvalosti se dokázal z nenáviděného „nácka“ stát britským národním hrdinou. Bert Trautmann se narodil v Německu v roce 1923 a během války se jako výsadkář aktivně zapojil do bojů. Ke konci války byl zajat britskými vojáky a držen v táboře, kde si všimli jeho talentu. Navzdory počáteční nenávisti fanoušků působil v týmu Manchesteru v letech 1949 až 1964. Zlom v jeho kariéře přišel v roce 1958 ve finále Anglického poháru, kdy pro svůj tým vybojoval vítězství, když dohrál zápas navzdory život ohrožujícímu zranění. On a jeho životní láska Margaret ale musí čelit i dalším ranám osudu… (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (90)

easaque 

všechny recenze uživatele

4* nečekal jsem, že by mě mohl životopisný film o legendárním brankáři dokázal tak uspokojit, ale povedlo se. Ani to nebylo romantickou linkou, natož tou sportovní, ale spíš svým zobrazením tehdejších poměrů. Nedivím se obrovské nenávisti vůči Němcům, ale tady s tím pracují citlivě a snaží se o porozumění obou stran. Film je plný sentimentality, ale myslím, že ji dokázali udržet na uzdě a nepřeháněli. Mnoho výtek k filmu nemám, tak si mou vyšší známku zaslouží a stejně i doporučení pro další diváky, pro které by mohl být film podnětný. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vynikající. Jeden z těch skvělých filmů o důležitých věcech. Skutečný příběh Berta Trautmanna by vydal na celý seriál, ale pokud měl vzniknout jediný film, tak se rozhodně podařil. Jeho poselství je jasné, herecké výkony autentické. Sport v první polovině 20. století pomáhal překonávat veškeré myslitelné problémy a příkoří a takto pomohl fotbal i bývalému členu Hitlerjugend k novému životu. Celá řada podobných příběhů se většinou váže k olympijským hrám z roku 1936, hodně prostoru se vždycky věnovalo boxu a lehké atletice, tohle je další dílek mozaiky. Gretel Bergmann, Marie Ketteler, u nás Zdena Koubková, Max Schmeling, Joe Louis, Hertzko Haft... to jsou všechno důležité příběhy. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Je to predovšetkým o tolerancii, možno viacej, ako by si niekto želal. Divák, ktorý očakáva výsostne športový film bude určite sklamaný, mne táto kombinácia spolu s romantikou a drámou z prostredia povojnového Anglicka imponovala. Výsek zo života legendárneho brankára v službách Manchesteru City je zaujímavou prehliadkou tolerancie, lásky ale i nenávisti a vysporiadania sa s vojnovými hrôzami. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

I když mám Davida Krosse moc rád, musím s lítostí konstatovat, že se mu tenhle film moc nepovedl. Herecky předvádí skoro stejně strnulý výraz a zbytek obstaral scénář, který neví, kam dřív. Jestli více romantiky, kýče, nebo a to hlavně na konci zbytečného moralizování. Je to takový hezký, milý film pro všechny se spoustou klišé, který neurazí, ale na to aby nechal nějakou hlubší stopu, na to vážně nemá. I přes všechno, co se Bertovi v životě přihodilo. A pokud chcete vědět víc, až dokoukáte titulky a poslední song, tak honem na Wiki, tak budete mít celý život, tohohle bezpochyby výtečného brankáře jako na dlani. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Přestože nešlo o žádné hlubokomyslné dílo a všechny problémy se v podstatě jen tak přešly, hodnotil jsem čtyřmi kousky, protože se mi na film tak nějak dobře dívalo. Dokonce jsem se musel intenzívně zamyslet nad tím, jestli se ze mě na sklonku života nestává romantik. Naštěstí se záhy ukázalo, že to byly zbytečné obavy. Nestává. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení začalo 8. června 2017, natáčelo se v Irsku. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. října 2018 na filmovém festivalu v Curychu. (Varan)
  • Bert Trautmann nikdy nenastoupil za reprezentaci Německa. (Elephant13)

Reklama

Reklama