Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brankář přináší dramatický životní příběh legendárního fotbalisty Manchester City Berta Trautmanna, který se v poválečné Anglii prosadil navzdory svému německému původu. Příběh muže, který miloval fotbal, Anglii a ženu svého života Margaret, a díky svým výjimečným schopnostem a vytrvalosti se dokázal z nenáviděného „nácka“ stát britským národním hrdinou. Bert Trautmann se narodil v Německu v roce 1923 a během války se jako výsadkář aktivně zapojil do bojů. Ke konci války byl zajat britskými vojáky a držen v táboře, kde si všimli jeho talentu. Navzdory počáteční nenávisti fanoušků působil v týmu Manchesteru v letech 1949 až 1964. Zlom v jeho kariéře přišel v roce 1958 ve finále Anglického poháru, kdy pro svůj tým vybojoval vítězství, když dohrál zápas navzdory život ohrožujícímu zranění. On a jeho životní láska Margaret ale musí čelit i dalším ranám osudu… (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (90)

janabel 

všechny recenze uživatele

Od sledování filmu mě dlouho odrazoval název. Fotbal mi totiž nic moc neříká. Ale chyba! Jsem ráda, že jsem nakonec tento zajímavý a pohnutý osud jednoho člověka stojícího na špatné straně společnosti, ne jeho vinou, viděla. Je to totiž hlavně dojímavý příběh o pocitech viny a odpouštění. A Bertovo počínání v bráně jsem překvapivě prožívala hned od samého začátku. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha děl dle příběhu člověka, který se nějak zapsal do dějin. Natočené je to dobře, nicméně problém u mě vězí v tom, že mě herci vůbec nepřesvědčili o svých úlohách a charakterech. Vše je moc ploché a vůbec to nejde do hloubky. Což je skoro až podstatou těchto snímků, za mě zklamání a dávám jen průměr. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby to točil Spielberg ke konci osmdesátek, nebo poslední dobou. Tedy v některých aspektech nedotažené úplně do topu, místy se Keeper tváří až příliš rozevlátě a romanticky, avšak má srdce na rozdávání, takže celkově vzato mise splněna. Němci natočili něco, za co by se nemuselo stydět 8z10 áčkových režisérů v Hollywoodu. Všechny potenciální plusy které se daly zužitkovat se zužitkovaly. Máme tu neokoukané tváře, což působí svěže a autenticky, překvapivě velkorysý vizuál - především pak fotbalové scény jsou místy fantasticky nasnímané. Romantika je občas přes limit, ale kompenzuje to dobrý scénář a emocionální katarze které příchází v dobrém dávkování a mají hlavu a patu. Nejlepší film z Deutchlandu za nevím jak dlouho. A titulní song Noela Gallaghera je fantastický. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Válka, nenávist, fotbal, láska, štěstí, tragédie, bolest, život. Tenhle film má všechno. Nad očekávání povedená biografie, která je o fotbale spíš jen okrajově, za to ale přináší komplexní příběh člověka, který rozhodně neměl na růžích ustláno a zažil toho za jeden život víc, než by si většina z nás vůbec dovedla představit. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* nečekal jsem, že by mě mohl životopisný film o legendárním brankáři dokázal tak uspokojit, ale povedlo se. Ani to nebylo romantickou linkou, natož tou sportovní, ale spíš svým zobrazením tehdejších poměrů. Nedivím se obrovské nenávisti vůči Němcům, ale tady s tím pracují citlivě a snaží se o porozumění obou stran. Film je plný sentimentality, ale myslím, že ji dokázali udržet na uzdě a nepřeháněli. Mnoho výtek k filmu nemám, tak si mou vyšší známku zaslouží a stejně i doporučení pro další diváky, pro které by mohl být film podnětný. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Po posledním záběru začínají titulky za doprovodu písně „The Dying of the Light“, kterou obstaral Noel Gallagher (kytarista, příležitostný zpěvák a skladatel rockové kapely Oasis). (Posheidon)
  • Bert Trautmann nikdy nenastoupil za reprezentaci Německa. (Elephant13)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. října 2018 na filmovém festivalu v Curychu. (Varan)

Reklama

Reklama