Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kámošky a zároveň nejlepší studentky ve třídě Amy (Kaitlyn Dever) a Molly (Beanie Feldstein) jsou velmi moudré, šikovné... a dost neoblíbené. Myslí si, že život je ukryt jen v učebnicích a na své spolužáky s horšími známkami se dívají s neskrývaným despektem. Jenže den před ukončením studia si obě najednou uvědomí krutou pravdu - 4 roky šprtání byly v podstatě ztrátou času a ony si mohly užívat přesně jako všichni ostatní. A tak se rozhodnou, že poslední den na střední škole si to všechno vynahradí a roztočí to jak se patří. Čeká je velmi dlouhá noc plná dobrodružství, na jaké je žádná z knih nemohla ani zdaleka připravit. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (216)

Toren 

všechny recenze uživatele

9/10. To byl hrozný náser. Dialogy neuvěřitelně nápaditý, nahláškovaný a přesto zcela přirozený. Chemie mezi ústředním duem dodává celému konceptu fantastickou šťávu a fakt smekám klobouček. Obrovský překvápko, které sice přichází s tisíckrát viděnou zápletkou, ale ta forma je podobně v topu, jako kdysi u Jump Streetu. Nechápu, že jsem se k tomu dostal až teď. Komediální náhul! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hodinu se to tváří jako strašně divnej, nevtipnej odvar Projectu X, za kterej není vůbec těžký se v plno scénách stydět. Jenže to je celý účel, kterej diváka dostává pod kůži hlavních postav a všech jejich kámošek a kámošů. Pak odstartuje posledních třicet minut, který považuju za absolutně nejlepší feel-good/dramedy/kaličskou komedii v tomhle století. Ke konci už sem bulel smíchy, radostí i dojetím. Strašně se těšim, až to s někym nepřipraveným uvidim podruhý. Olivia Wilde ví jak zapařit! ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že jsem se tu jednou fakt parádně zasmál a i mimo tento highlight zde bylo několik úsměvných momentů, ale film je to ve výsledku horší než lepší. Říkám si, kdyby mi bylo 15, možná bych si film dokonce užil. Bohužel však převažovaly velmi trapné scény a dílo uspokojí maximálně sexuálně zvídavé náctileté. Jinak je to hyperkorektní nevtipná chůjovina. Pak je tu ještě jedna věc, důvěryhodnost příběhu. Holčiny představují vzorek školního vyvrhelu, pak dorazí na párty a všechna cool děcka se z nich najednou můžou posrat. 45% ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Ne tak sprostý a zábavný jako Superbad, nemá to tak výrazný postavy jako McLovin, ale obě dvě hlavní hrdinky jsou sympatický, studenti NORMÁLNÍ, žádný modelky; vyhýbá se to klišé, takže se Molly nikdo nesměje kvůli její nadváze a má to krásný scény, bohužel občas zabitý fekálním humorem nebo nedokončený, což mě mrzelo, protože Booksmart je mnohem ambicióznější. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Lehce feministická (ale zaplať pánbů ne votravně) high school - teen komedie, která do sebe žďobe prvky z filmů jako Superbad a Prci, prci, prcičky. Fóry s hlavními dvěma hrdinkami, které však byly zábavností převálcovány spíše skvělými vedlejšími postavami, jsou často takové "hit or miss". Někdy se to povede, jindy zas člověk cringem svraští obočí. A i když obě hlavní představitelky byly docela fajn, rozhodně bych neřekl, že by byly silnou částí filmu. Ta spíše vězí právě v oněch vedlejších postavách, zejména jejich spolužácích, které bylo radost sledovat, protože většinu dobrého humoru mi poskytli právě oni. Milý přiblblík z bohaté rodiny, který pořádá super párty na jachtě, na které nikdo není, pak super pozérský milovník divadla, s jehož neskutečně velkým egem se pracuje tak vtipně, že jsem musel párkrát vyprsknout, atd. Kdyby se film víc řídil po vzoru Prciček a sledoval by ony vtipně trapné osudy jednotlivých členů maturující třídy, bavil bych se mnohem víc. Přeci jenom je to i částečně film o pařbě, přičemž prostřihy mezi nimi patřily mezi to nejlepší. Celkově to docela funguje, ale toho nevyužitého potenciálu je fakt škoda. Takhle spadá Booksmart do takových těch vcelku dobrých teen komedií, o kterých řeknete něco ve stylu: ,,Jo, bylo to dobrý.", ale pak na to rychle zapomenete. Ovšem na první celovečerní debut Olivie Wild to je asi slušný. Lepší 3* ()

Galerie (191)

Zajímavosti (7)

  • Scénář k filmu vznikl již v roce 2009. (Grimaldi)

Související novinky

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Reklama

Reklama