Reklama

Reklama

Uprostřed New Yorku vybuchne za bílého dne bomba. Atentátník zavolá šéfovi policie Walterovi a chce hrát hru „Simon říká“ s poručíkem Johnem McClanem. Walter se mu snaží vysvětlit, že McClane je suspendován, ale když Simon pohrozí, že nechá vybuchnout další budovu, nechá Walter Johna najít. Prvním jeho úkolem je jít do černošské čtvrti s transparentem, že nenávidí černochy. Všimne si ho černý prodavač Zeus a John mu při rozhovoru řekne, o co jde. V ten moment si ho však všimne i parta mladíků a vytáhnou na něj zbraně. Zeus Johnovi pomůže a společně ujedou taxíkem. Dostanou se na policejní stanici, kde se všichni snaží vypátrat Simonovu totožnost. Johnův kolega analyzoval Simonovu bombu, která je velmi propracovaná a součásti na ni byly nedávno ukradeny z jednoho skladu. Podle množství, které zmizelo, je jasné, že Simon může sestrojit obrovské množství bomb, které lze navíc odpálit rádiem, vysílačkou nebo mobilem... Simon znovu zavolá a spojí se s Johnem. Ví i o tom, že Johnovi pomohl Zeus, kterého zapojí do hry také. Za čtvrt hodiny musejí být oba u stanice metra, kam jim zavolá do budky. Po vyřešení jeho hádanky je pošle na další místo, kam musejí dorazit včas, jinak vyhodí do vzduchu vlak metra. John se snaží najít bombu v metru a Zeus jede na určené místo, kam bude Simon opět volat do telefonní budky. Simon to ale neuzná jako splnění úkolu, když přišel Zeus sám. John mezitím našel ve vlaku bombu, kterou vyhodí z okna a ta pak exploduje. Výbuch způsobí obrovské škody v metru i na povrchu, a protože se úkol téměř nedal splnit, myslí si John, že bomba měla vybuchnout právě tady, na Wall Street... Objeví se agenti FBI a několika dalších agentur, kteří si myslí, že za útoky stojí Peter Simon Gruber, bývalý důstojník německé armády, který je zároveň bratrem Hanse Grubera, jehož John před časem zabil v Los Angeles při útoku na budovu Nakatomi. Jeho pomocníky jsou Targo, bývalý důstojník maďarské armády a jeho přítelkyně Katya. Pak zavolá Simon a oznámí jim, že do jedné základní školy umístil jedenáct set kilo trhaviny a je načasovaná na třetí hodinu odpoledne. Nesmějí se pokoušet bombu deaktivovat a rozbušky prý fungují na frekvencích policie a FBI, takže nesmějí používat ani vysílačky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (753)

Falko 

všechny recenze uživatele

John McTiernan opät prevzal zezlo po jednotke a natocil dalsie pokracovanie nestastnika Johna McClanea, ktory sa opät ocitol v nespravnom case na nespravnom mieste, aj ked v tomto pripade to bol zrejme zamer teroristov na odputanie pozornosti niecoho, coho moze napadnut len samotneho McClanea, kedze policajti mali plne ruky prace s hladanim bomb po celom New Yorku. Na tejto casti sa mi pacilo hlavne duo Willis - Jackson, pricom prave Jackson narazal casto na svoju ciernu plet a preto boli z mojho pohladu niektore dialogy humorne, ale o napätie a vybuchy tu nebola nudza, malo to svizny rychly dej, co na akcnych filmoch zboznujem. V roku 1995 som explozie v New Yorku povazoval iba za akcnu filmovu show a ani vo sne by mi nenapadlo, ze by sa mohlo stat nieco omnoho horsie a tym bol 11.09.2001. Ak som si spravne vsimol vo filmografiach oboch hercov, tak Willis si s Jacksonom okrem tretej Smrtonosnej pasce zahral aj v akcnej parodii na SMRTONOSNE ZBRANE pod nazvom NABITA ZBRAN 1 (1993), dalej v PULP FICTION: HISTORKY Z PODSVETI (1994) alebo i v thrilleri VYVOLENY (2000)... 20.09.2010 ______ Bruce Willis - (John McClane) +++ Samuel L. Jackson - (Zeus Carver) +++ Jeremy Irons - (Simon Gruber) +++ Graham Greene - (Joe Lambert) +++ Colleen Camp - (Connie Kowalski) +++ Larry Bryggman - (Walter Cobb) +++ Anthony Peck - (Ricky Walsh) +++ Nicholas Wyman - (Mathias Targo) +++ Hudba: Michael Kamen +++ Produkcia: Andrew G. Vajna, John McTiernan, Robert Lawrence +++ Nemecka Cinema - 75% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Trojka je dle mého názoru ještě o něco lepší než dvojka. Zatímco dvojka nepřinesla kromě větší naturalističnosti skoro nic, trojka jede v úplně jiných kolejích. Akční rodeo začíná až ke konci, začátek je spíše thriller alá "Telefonní budka". Bruce Willis je zde spíše než Johnem McLanem Johnem Hallenbeckem z "Posledního skauta". Zápasí s kocovinou a sype ještě víc hlášek, než v minulých dílech. Samuel L.Jackson je mu důstojným parťákem a nijak ho nezastiňuje a ani on jeho. Padouši jsou opět Němci v čele s bratrem Hanse Grubera, kterého zahrál Jeremy Irons. Herec, který svým vyrovnaným a klidným vzhledem byl spíše využíván k rolím klaďasů a nebo psychologických postav, zde jako démonický záporák je velmi dobrý a přesvědčivý. Docela mě zklamalo (podobně jako ve dvojce) závěrečné zúčtování. Prásk - bum - hotovo. Kdyby se John zbavil jednoho neřáda po druhým, bylo by to mnohem zajímavější, než takhle. To je podle mě jediná vada na kráse. Jinak je "Past trojka" nabušený akčňák, který v žádném případě nedělá ostudu předešlým dílům. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Třetí díl a je opět zcela jiný než předchozí dva. Poprvé udeřili v mrakodrapu, potom na letišti a teďka na Wall Street. McClane má plné ruce práce aby se dostal Simonovi na kobylku, naštěstí má k ruce Zeuse. Napsat o tohle díle že se jedná vlastně o buddy movie by nebylo zcela dostačující. McTiernan natočil svůj poslední mistrovský kousek. 90% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Na třetí pokus konečně dokoukáno... Simon říká: "Svěžest a neotřelost jedničky tomuto filmu chybí, vzájemné překřikování Bruce a Samuela mi poškádlilo nervy místo bránice a Jeremy Irons mě vůbec neterorizoval, vlastně jsem mu i držela palce." Kdo hledá odreagování u akčního filmu, neměl by být trojkou "Die Hard" zklamán: výbuchy, honičky v autech, rvačky, střelba, zdevastovaný Willis - všeho tam je dostatek (ikdyž Michael Bay by mohl mít jiný názor). Vidět to před 16-ti lety, dala bych možná i 5*, v současné době to pro mě přece jen byla poněkud nepřekvapivá zívačka. 65% ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Hmm... Smrtonosná past se snaží být čím dál tím akčnější, Bruce Willis stále drsnější a postavy stále vtipnější. Ale už to začíná působit příliš uměle. Wilis přežije snad všechno a už se o něj ani nebojíte. Docela slušný záporák Jeremyho Ironse (ale začínám mít pocit, že si padouši stále více zakládají na vnějším vzhledu než na charakteru). Ale pořád to je solidní zábava a Mctiernanova režie je dobrá. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (71)

  • Scenárista Jonathan Hensleigh byl po dokončení scénáře vyslýchán FBI, která se zajímala o to, jak mohl být tak dobře informován o americké rezervní bance na Wall Street (včetně jejího zabezpečení atd.). Hensleigh měl velmi jednoduchou odpověď – vše potřebné se dočetl v New York Times. (Duoscop)

Související novinky

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

16.04.2014

Loni v březnu šlo do kin už páté dobrodružství Johna McClanea. Akčňák Smrtonosná past: Opět v akci sice příliš kladných reakcí nenasbíral, jelikož ale vydělal 300 milionů dolarů, slavná série bude… (více)

Reklama

Reklama