Reklama

Reklama

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný... (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 5

Recenze (497)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Solídne psycho so skvelým soundtrackom, zaujímavou zápletkou, krásnym prostredím a mysterióznou atmosférou. Miestami síce film nedával príliš zmysel a ku koncu sa desivé pozadie akosi vytrácalo, ale inak nemám čo kritizovať A Cure for Wellness mi veľmi sadol. Podobné námety z tajomných sanatórií odrezaných od sveta jednoducho môžem. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vizuální slast ověnčená vypravěčskými finesami, za které by se nestyděl držitel Oscara, to vše hýřící stylovou dark fantasy atmosférou s herci, kteří si příběh evidentně užívají a dokáží jej prodat. Verbinskiho odloučení od podmořského Rapture bolí zase jednou víc, Bioshock by totiž podle mého nenatočil líp snad ani Villeneuve. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Má to mierne priblblé rozuzlenie a záverečná konfrontácia je možno až céčková... ale nemôžem si pomôcť, potešil ma staromódny horor o mladíkovi z civilizácie v odľahlom sídle, ktorý nie je postavený na ľakačkách, ale na postupnom budovaní mystéria a solídnom príbehu. Navyše je to vizuálne jeden z najúchvatnejších filmov posledných rokov (skutočne každý záber je precízne komponovaný) a má to skvelý soundtrack. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hudba, příběh, nápad, herci a prostředí jsou na jedničku. Ale některé scény jsou jako z déčkového rádoby hororu. Možná kdyby se to trochu zkrátilo a ubylo tím nepotřebných scén, bylo by to lepší. Také by neuškodilo trochu víc vygradovat napínavé scény. Konec naprostá zmatlanina, ale jinak hodně originální film. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tušil jsem, že se mi Lék bude líbit, ale nakonec jsem byl mile překvapen. Ano, všechna ta podobnost s jinými snímky (Léčba šokem, Smrtící léčba, Prokletý ostrov, E.A.Poe:Podivný experiment...) tu je, blízkost mystery a horrorům italským, španělským, francouzským, podobnost s kanadskými filmy rodiny Cronenbergů i podobnost s osudy barona Frankensteina...Mně to však nevadilo. Skvělý vizuál, atmosféra, napětí, tajemné sídlo, děsivé podzemí, touha po věčném životě. Lehce zadumaný film, kdy z letargie vytrhne až jelen přes cestu nebo závěrečný boj. Ano. Ten už spadl do horroru - ale pro mne fajn. V podstatě artový snímek sedne zřejmě jen menšinovému publiku...a já bych se s chutí vydal na hrad Hohenzollern. ,,Už jste měl v zadku třiceticentimetrové čérné péro?",,?",,Jestli už jste byl někdy ve vězení...?" ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 12 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Křestní jméno hlavního hrdiny (Dane DeHaan) se ve filmu nedozvíte. Zato jeho příjmení zazní celkem 49krát. (Frajer42)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

Reklama

Reklama