Reklama

Reklama

Horor Kočovníci smrti je celovečerním debutem známého amerického scenáristy a režiséra Johna McTiernana (PREDÁTOR, SMRTONOSNÁ PAST, HON NA PONORKU). Francouzský antropolog Pommier (PIERCE BROSNAN) před svou záhadnou smrtí v nemocnici „vdechne“ vlastní duši lékařce Henleyové. Žena pak v halucinacích prožívá jeho vzpomínky a vydává se na místa, která Pommier navštěvoval. Zjistí, že muž objevil v ulicích Los Angeles tajemné mladé lidi, kteří nepotřebují spát ani pracovat a kteří se zabývají výhradně zločinností. Jde o zlé duchy z nomádských pověstí, o jejichž existenci se antropolog dozvěděl při svých výzkumech. Bytosti zvané Inuádi se zhmotňují do lidské podoby v ulicích moderního velkoměsta a likvidují každého, kdo odhalí jejich pravou identitu. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Hlavného hrdinu filmu, Pommiera, mal pôvodne hrať legendárny francúzsky herec Gérard Depardieu, ale keď túto rolu odmietol, angažovaný bol vtedy pomerne neznámy herec Pierce Brosnan, pre ktorého sa film stal vôbec prvou hlavnou rolou v celovečernom filme. (Arsenal83)
  • Ťažkú metalovú časť vysoko atmosférického soundtracku filmu zložil známy rockový hudobník Ted Nugent. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v meste Santa Monica (Kalifornia, USA). (Arsenal83)
  • Druhý film, v ktorom hrá spevák a textár Josie Cotton, a zároveň jediný, v ktorom sa jeho meno objavilo v titulkoch. (m.a.t.o.)
  • Hlas profesora z Bostonu v telefóne patrí režisérovi Johnovi McTiernanovi. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama