Reklama

Reklama

Co kdyby nadané dítě z jiného světa ztroskotalo na Zemi, ale místo aby se pro lidstvo stalo hrdinou, začalo by se projevovat velmi zlověstně? V Synovi temnoty přináší vizionářský tvůrce Strážců galaxieThe Belko Experiment děsivý zvrat a nový radikální žánr: superhrdinský horor. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (377)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Damiánek z Kryptonu terorizuje své adoptivní Kentovi, Lois Laneové pro jistotu rozdrtí ruku a náš svět nechce spasit, ale zprasit. Jestliže je nebe, musí být i peklo. Jestliže je Superman, musí být i Badman.. Brightburn se snaží napříč žánry dekonstruovat superhrdinství, ale paralyzují ho tři kryptonity. Bratranci Gunnovi (náhled do jejich filmografie je ostatně všeříkající) a Yarovesky, který s potenciálně atraktivním tématem prokázal i na ploše pouhých 85 minut absolutní neschopnost čímkoliv zaujmout (utrhnuté čelisti a střepy v oku se sice budou vyjímat v bulvární verzi Daily Planet, ale vyčichlému zbytku nijak nepomůžou). Lex Luthor jako poctivý lidumil, štíhlý chytrák Otis a Zodova parta v modroústřičných oblečcích zachraňující planetu Zemi jsou sice lákavé představy, ale k nějakému globálnějšímu pokračování s tímhle tvůrčím týmem už snad nebude vůle.. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Liz Banks je majsterka na hranie v odpadových filmoch, tentokrát jej to nevyšlo na odpad. Ale ani horor to nebol bohviečo. Zakomponovanie superhrdindských síl je síce niečo novátorské, ale k čomu to viedlo? V celom filme maximálne jedna ľakačka, chlapec sem tam v tranze jak po LSD, niekedy sa vo vzduchu vznáša ako v Blair Witch, no a najčastejšie je tak debilne nepríčetný. Neviem, nejak ma to nedostalo. Jedine scéna s okom predavačky bola nepríjemná. A hoci policajtka na konci vyzerá ako prevtelená Vera Farmiga, žiadne Conjuring sa tentokrát nekoná. Banksovo herectvo sa mení postupne na trápnu komédiu a ten záver je maximálne zúfalý. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný mix Supermana a Přichází Satan! bez napětí a děsivé atmosféry. Chybějící strašání nenahradí ani osudný pohled do zářivek, ani hluboký zákus do volantu. Když se dům na farmě mění v ementál, trocha napětí se přeci jen dostaví, ale to už k závěru moc času nezbývá. Zřejmě z opatrnosti jdou některé drsnější záběry stranou, a tak, jak přesně dopadla Caitlyn při zvedání Brandona, se může divák jen dohadovat. Další kousek, co do kina nepatří (na premiéře jsme byli tři). ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

A takový to mohl být parádní pětihvězdičkový kousek... Téma bylo perfektní, konečně se objevilo superschopné cosi, které by mě bavilo sledovat při všech jeho antihrdinských akcích. Tvůrci bohužel drželi týpka na příliš krátké lonži, takže ho omezili jen na teritorium jednoho městečka nebo spíš shluku domů a farem. Děj se držel příliš při zdi, doufal jsem v mocnější akci a ve výsledku jsem se dočkal vlastně jen typického vyvražďovacího horůrku. Škoda, tohle mělo fakt na víc. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo tak špatné. Překvapuje mě dost nízké hodnocení. Možná od toho byla moc vysoká očekávání. Jak by to asi vypadalo, kdyby na Zemi přistál zlý Superman? To se nám snaží ukázat tento film. Začátek je pomalejší, a pak to začne, jedna velká vyvražďovačka. Možná to není moc originální, ale minimálně si ten kluk umí dost dobře hrát na svatouška. Kromě Elizabeth Banks tu žádné hvězdy nenajdeme. Ruka Jamese Gunna tu moc patrná není. "Vždycky budeš maminčin chlapeček." ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Premiéra filmu byla původně plánovaná na 30. listopadu 2018. (Varan)

Reklama

Reklama