Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

Camel91 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si že by dvojka byla tak špatná jaké má zde hodnocení o proti jedničce ikdyž horší rozhodně je, pořád má pěkné kulisy, spoustu postav, dvojku kazí herci... i když Bastien tam to je dobrý herec a je mi sympatičtější než ten z jedničky. Škoda že nahradili Atreje to mi vadilo, v jedničce to byla má nejoblíbenější postava a byl velmi sympatický tento Mongol mi nesedl, hlavně jsem nikdy nepochopil jak válečníka a lovce bizonů zmlátí, vlastně dokonce zabije obyčejný Bastien, který se nakonec musel postavit svému strachu, to je mylím dobrý cíl... Co se mi hodně líbilo bylo že knihu tentokrát čte táta a soucítí se synem, to se mi hodně líbilo, dále to že Oring plnil přání bylo fajn. Jako o proti jedničce horší ale i tak v rámci rodinné fantazy pohádky dobrý ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa ani zďaleka nie tak hrozivé, ako sa vo všeobecnosti o tomto filme traduje. Problém je samozrejme vo večnom porovnávaní s nedosiahnuteľným prvým dielom, ktorý skrátka skončil dokonalým záverom a pokračovať sa zdala byť holá zbytočnosť. Každopádne som si tento film ako teenager celkom užil, možno aj preto, že som očakával totálnu katastrofu. VIDENÉ ZNOVA 2/24: NP 2 je samozrejme zlé pokračovanie dokonalého filmu, ale ako samostatná detská osemdesiatková fantasy obstojí celkom slušne. Dôvodom je myslím slušný scenár, ktorý pekne graduje a má skvelú pointu, avšak réžia je sotva priemerná a s výpravou a kostýmami je to ako na húpačke. Raz katastrofálny gýč, inokedy pekný gýč. ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

Pokračování Nekonečného příběhu pojali tvůrci po Americku a vzniklo z toho tohle. Příběh je takřka stejný jen místo nicoty je tady prázdnota a máme tu i nového záporáka(záporačku). Tvůrčí i herecká sestava je celá obměněná a to k horšímu. Tvůrci z knihy vyčerpali základní pilíře a zbytek dotvořili a domysleli sami. Vznikla s toho trapná patlanina, která pouze špatně kopíruje jedničku. Tohle pokračování se nevyvedlo, Fantazie už ztratila své kouzlo. 1 hvězda. ()

Smartynko 

všechny recenze uživatele

Práve som to začal pozerať a zatiaľ môžem povedať len toto. Herecké obsadenie je príšerné. Nesympatický modrooký blonďák, ktorý sa vôbec nepodobá na otca. :D Nevadí. Po dopozeraní komentár trocha upravujem a musím povedať, že príbeh sa mi páči viac ako v jednotke. Okrem tej nepochopiteľnej naivity Bastiena, ktorý nechal tú zlú fuchtlu aby ho pripravila o spomienky tam nie je nič čo by som vyslovene vytkol. Porovnateľné s prvým dielom. Teda keď prehliadnem tú zmenu hercov, ktorá nedáva zmysel. Z hnedookého bruneta na modrookého blonďáka to musel Bastien podstúpiť pekný retuš. :D ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Nekonečný příběh 2 a Osobní strážce byly první dvě VHS, co jsme kdy v životě měli. A pro mě osobně je dvojka Nekonečného příběhu lepší než jednička. Ačkoliv jsem oba díly viděla přiměřeně stejněkrát, z jedničky si pamatuju jen traumatizující scénu s koněm v bahně (tohle se prostě do dětských filmů nedává), zatímco dvojku si vybavím i kostru příběhu a záporáky. Nejenže masky (a především Kamenožrout) ve dvojce jsou lepší než v jedničce, ale sžila jsem se i s příběhem Sebastiana, který musí čelit strachu z vody. Takže za mě 4* hvězdy a vlezte mi na záda. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Původně mělo být natáčení tohoto filmu zahájeno krátce po uvedení (a obrovském úspěchu) Nekonečného příběhu (1984), ale výrobu pozastavil soudní spor mezi studiem Warner Bros. a autorem knižní předlohy. Spisovatel Michael Ende totiž nebyl spokojen s kvalitami filmového zpracování, a tak studio zažaloval, přičemž požadoval, aby výroba druhého dílu byla buď zrušena, anebo přejmenována, nicméně soud jeho žádost nakonec zamítl. (fiLLthe3DD)
  • Celosvětová premiéra proběhla v Německu 25. října 1990. (Varan)

Reklama

Reklama