Reklama

Reklama

Čarodějky z Eastwicku

  • USA The Witches of Eastwick (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eastwick je maloměsto v Nové Anglii a všechno to začalo během tradičně nudné slavnosti před Lenoxovou školou. Tehdy si totiž ovdovělá sochařka Alexandra, čerstvě rozvedená učitelka hudby Jane a manželem opuštěná novinářka Sukie přejí, aby přišla bouřka, která by umlčela otravný projev ředitele Neffa. A ona přijde. Když to pak ženy na svém dýchánku zjistí, společnými silami si vysní ideálního muže. V tu chvíli přijíždí do Eastwicku neznámý cizinec, který koupí rozsáhlý dům za městem. Jmenuje se Daryl Van Horne a všude, kde se objeví, způsobí patřičný rozruch. První jeho svodům podlehne Alex. Stejně dopadne Jane a nakonec i Sukie. Maloměsto samozřejmě nezůstane netečné a pobouřeně reaguje na skandální chování tří kamarádek, které se k Darylovi nastěhovaly a pochytily od něj jeho nenucené vystupování. V čele pobouřených občanů je prudérní Felicie, varující v plamených proslovech před nečistými ďábelskými silami, které se vplížili do městečka. Chová se jako šílenec, až ji nakonec manžel v afektu zabije pohrabáčem. Trojice kamarádek cítí vinu za její smrt, kterou si v duchu přály, a rozhodnou se Daryla opustit. Když nepomůže přemlouvání, rozhodne se použít drsnějších metod a každé z žen dá pocítit to, čeho se v životě bojí nejvíc. Alexandra tuší, kdo jejich trápení způsobil, a jde do Darylova sídla. Ten chce pouze to, aby se k němu všechny tři vrátily a vše bylo jako dřív. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Kdo neviděl Čarodejky, tak má pěknou mezeru ve vzdělání. Nejen, že tady Jack dokazuje, že jeho herecký talent nemá hranice, ale i všechny tři dámy jsou okouzlující, zvlášť jejich proměny z šedých myšek na vampy. Dávky romantiky i mystična jsou scénářem a režií spravedlivě rozděleny a za řeč stojí i parádní kostýmy, hudba a triky. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů Jacka Nicholsona.Také jeden z jeho nejlepších výkonů.Nevím nevím.Pořád nechápu,že za některé (horší) filmy byl nominovaný na Oscara,ale za tenhle ne.Ďábel mu zkrátka sedí.I ostatní herečky jsou dokonalé.Rozhodně nejlepší film George Millera. No řekněte: Nemysleli jste si také někdy,že většina upálených čarodějnic byly porodní báby? ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nad komentármi sa v poslednej dobe objavuje text, ktorý začína slovami: Tento film možná neohromí. To je pravda, Čarodejnice z Eastwicku ma neohromili. Zaujali ma, chvíľami aj pobavili, započúval som sa do výbornej hudby, lepšieho herca na titulnú úlohu si ani neviem predstaviť, ale to je všetko. Dáviace scény ma ako obvykle odpudzovali a k mystičnu nemám potrebný vzťah. Doplnil som si medzeru vo vzdelaní (Kleopatra) a tri hviezdičky považujem za maximum možného. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Film je opravdu úžasný, ale začátek je tak nudný a utahaný, že se jedná o jediný důvod, který mi brání dát pět hvězdiček. Nicholsonův herecký um je něco tak dokonalého, že se radši zdržím komentáře a všechny tři dámy sice herecky vedle něj nijak nevynikají, ale jsou velmi pěkným a zábavným doplnění, kterému se herecké kvality také samozřejmě vytknout nedají. Možná by mi nevadilo, kdyby to bylo o kapánek strašidelnější, ale spokojený jsem velmi. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film vyniká ve dvou věcech - první je fantastická hudba Johna Williamse, která je dokonale čarodějná a stylová. Tou druhou je herecký výkon Jacka Nicholsona (všechny tři standartně dobré dámy prominou, ale na něj nemají), který vypadá jako ďábel, chová se jako on, prostě mu uvěříte všechno (i když jak ho tak pozoruju, možná, že ani moc nehraje, že takový ve skutečnosti je). Nicméně film je dostatečně zábavný, chvílemi děsivý, prostě příjemná (i když ne klidná) podívaná. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (38)

  • Severoamerické tržby byly 63,8 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Režisér George Miller v rozhovore pre austrálsky magazín Cinema Papers začiatkom 90. rokov prezradil, že natáčanie bolo mimoriadne náročné. Štúdio mu kvôli zníženiu nákladov zasahovalo do produkcie. Ak požiadal o dve kamery, dostal jednu. Keď potreboval 50 komparzistov, dostal 10. Frustrovaný odmietol natáčať, pokiaľ nebude po jeho a štúdio ho plánovalo vymeniť, až zasiahol Jack Nicholson, ktorý podporil Millera a vyhlásil, že v prípade jeho nahradenia odíde z produkcie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama