Reklama

Reklama

Frčíme

  • USA Onward (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Snímek Frčíme nás zavede do světa fantazie, ve kterém se představí dva elfští teenageři, kteří se vydají na pozoruhodnou výpravu, aby zjistili, zda ve světě zůstalo aspoň kousek toho magického. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 6

Recenze (280)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu filmu jsem se nemohl zbavit pocitu, že definitivně došlo k prolnutí a neoddělitelnosti, ač u originálního tématu, Disneyho a Pixaru (velmi podobná "moderní" animace). Obě studia dříve točila výrazné náměty způsobem značně signifikantním a člověk hned věděl. Chvilku jsem o tom přemýšlel a došel k názoru, že vůbec nejdůležitější je, aby tyto filiálky stále točily animáky, u kterých se bude bavit celá rodina a ne jenom ti nejmenší (rozpis kinopremiér prozradí podezřelé). A jak si tak sedím v kině a přijde mi, že Onward pouze chce být tím hrozně originálním příběhem jako za starých časů a ne pouze šablonou, náhle se mi Holland a Pratt začnou zarývat pod kůži a na konci dojmou takovým způsobem, jež jsem skutečně nečekal, jelikož mě posledních několik filmů svítící lampičky příliš nepřesvědčilo. Ale Frčíme si doma ještě rád připomenu. Snad se tak povede i Soul s Jamiem Foxxem v červnu. [7.3.2020_AMC Imax theatre, New York City] ()

pepo 

všechny recenze uživatele

One Studio rules them all. Pixar opat zahanbil celu konkurenciu a priniesol krasnu rozpravku. Trojica hlavnych hrdinov je najsympatickejsia partia za dlhu dobu, pribeh je dojak ako sa patri (a v zavere prekvapia iste originalne dramaturgicke tahy), sceny maju spravny drive aj energiu a samozrejme to cele uzasne vyzera. Jediny problem vidim uz tradicne v nevyuzitom potencialy toho uzasneho sveta. Bavil som sa, plakal som, bol som v napati a myslienka o bratskej laske mi dokonale sadla. Pixar natocil sice lepsie kusky, ale s ohliadnutim na konkurencnu tvorbu, dam bez problemov 9/10. Ale mam pocit, ze to nie je tak univerzalne ako inokedy a viac to ocenia chalani ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by se mi to nelíbilo. Krásná animace, sympatické postavy a atraktivně navržený svět připomínající Bright pro děcka, ale nemůžu si pomoct, působilo to na mě jen jako demo. Film frčí tak nějak na půl plynu. Dlouho trvá než se kluci skutečně dostanou na slibovanou výpravu a pak je to zase dost zkratkovité, tvůrci hodně vykrádají Indiana Jonese a nějaké vlastní nápady tam dost chybí. A pak přijde najednou konec, který je sice zajímavý tím, že není úplně klasickým happy endem, ale zároveň na mě nepůsobil úplně uspokojivě. Je to celé divně nedotažené. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pixar si zde opětovně udržuje svou pozici ve velmi dobré animaci, i animované podívané, kde nechybí emoce, a některé momenty dolehnou až k vašemu srdci (přepočítávání splněných věcí, přiznání  třetí vzpomínky na tátu...) Hnacím motorem filmu pro mě byl ale důraz na rodinné hodnoty, motiv touhy setkat se s tátou, a hezký vztah dvou bratrů, který jde určitě příkladem. Ale fantasy mě nebere, nechci působit zašpkle, ale v dnešní době je navíc přefantasyováno . Když si Pixar například v Příšerkách s.r.o vymyslel vlastní svět, měl svůj důvtip, a kouzlo. Tady jak se  začalo žvanit o magii, fénixu apod., tak mě jinak příjemný film přestával brát. . To je škoda pro mě. Škoda pro celé lidstvo je, že pokusy diváka rozesmát zmenšenými elfy byly od tak věhlasného studia jako je Pixar nedůstojné. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Mám rád animáky. Z posledních let např. Up, Wreck-It Ralph, Inside Out nebo Big Hero 6. Ale tohle je přes slibný nápad děsná nuda. Zcela mi tu chybí v animácích již tak běžná rovina, které se zasmějí jenom dospělí, zatímco děti se baví tím, že hlavní hrdina uklouzne na šlupce od banánu a po schodech spadne do sklepa. A jestli je vrcholem demonstrace zkriplenosti pohádkového světa moderním lidským prostředím fakt, že z víl se stali motorkáři, protože už neumí létat, nebo že drakobijec prodá svůj meč do zastavárny kvůli kontrole od finančáku, tak je to fakt promrhaný potenciál... 40% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Jako základ pro dodávku, kterou cestují Ian Lightfoot (Tom Holland) a Barley Lightfoot (Chris Pratt), posloužil animátorům „Chevrolet Chevy Van, G-10, 1978, verze Shorty“. Udělali ale pár změn (hlavně přední maska, tvar bočních blinkrů atd.). (bullhead)
  • Dodávku „Pizza Planet“, která se objevuje ve všech filmech Pixaru, je možné vidět ve scéně, když Ian s Barleym platí dálniční mýto. Dodávka čeká ve vedlejším pruhu fronty. (vojacekr)
  • Scéna na konci filmu, když Lan a Barley odletí s dodávkou pomocí magie, odkazuje na konec filmu Návrat do budoucnosti (1985). (ČSFD)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama