Reklama

Reklama

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšik Black Mirror, popravde, doteraz som ani netušil, že také niečo existuje. Takže asi nebudem z tých, čo by to vedeli nejako extra oceniť. Aj keď sa mi to spočiatku pozdávalo, no neskôr ma tá dilematická kompozícia čím ďalej, tým viac otravovala a prišlo mi to celé ako poriadne psycho. Ale verím, že pre mnohých to bude kus skvelého filmu. Bohužiaľ, nebol to môj šálok kávy, ktorý by ma oslovil. Dávam 1* aspoň za originalitu a snubný začiatok. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo v tomto príbehu oceňujem, je tá toľkokrát spomínaná interaktivita. Určite musí to byť skvelý pocit mať akože dej vo svojich vlastných rukách. Hoci som nezažil túto verziu, je to veľký krok vpred. Hodnotím však v rámci deja a pútavosti. Tá absurdita ktorú Black Mirror bežne nosí tu bola zachovaná, nebol to však jeden z najlepších príbehov série. A ako som sa vlastne dozvedel, celkovo dej divák i tak nemôže ovplyvniť, pretože to smeruje k jednému a tomu istému koncu. Film je v jednej slučke s rovnakým záverom, v tom sa stráca jeho čaro. ()

Reklama

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Benedick Bandersnatch (AKA Papež Benedict) jsou dobře natočené hrátky s divákem, které mi upřímně přišli frustrující. Hlavním pro mě problémem je samotná premisa - hlavní postava nemá možnost volby, je diktován divákem, který ale téměř také nemá možnost volby, protože je tlačen panem Brookerem do určitých voleb nebo nastane tzv.: Game Over nebo neexistují a hráč je donucen do výběru mezi špatnou a další špatnou volbou. Scénářově je to dost zmatené - čas často velmi skáče, někdy ani nedostanete možnost volby u důležitého rozhovoru. Narozdíl od slabších epizod Black Mirror je to víc zapamatovatelné, ale zároveň víc cringe. Takže podobně jako TV moderátor v Game Overu musím říct 2,5/5 - přijde mi, že to tvůrci vzdali v polovině. Kdyby zabili svého otce nebo manželku bylo by to minimálně o 2 hvězdy více (THIS IS JOKE). PS.: Interaktivní film není nic nového. Když pomineme moderní pokusy Telltaleu, LiS nebo extravaganta Davida Cage, tak tu dávno byl Kino automat, Kuchař Svatopluk a nebo obroda CD-ROM interaktivních filmů v 90tkách. Nechápu, proč to lidé nadhodnocují. Protože to je Černé Zrcadlo? Jen doufám pro Charlieho, že začne dělat něco nového, poslední série začínají být ohrané a osobně bych klidně uvítal návrat k Wipe sérii nebo nový seroš po vzoru Touch of Cloth nebo Dead Set. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Na Black Mirror celkem obyčejný příběh, který dělá zvláštním fakt, že si jeho hlavní postava uvědomuje, že je ovládáná někým jiným - divákem. Divákem, který je ale také manipulován a tlačen jít po vyšlapaných cestičkách ke konci, který nejde tak úplně změnit. Hodně frustrující podívaná, která mě místy doháněla k šílenství. Slovo Bandersnatch teď nějakou chvilku nechci slyšet. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Bylo otázkou času než se někdo úspěšně pustí do filmu, kde výsledný děj bude záležet na vašich rozhodnutích a budete mít velkou volnost dělat si co chcete. Tohoto úkolu se zhostil kdo jiný než Netflix a jeho celovečerní film Bandersnatch, který řadí k sérii Black Mirror. Ze začátku vše působí hodně svěže, vždy jednou za čas máte možnost zvolit například to co bude hlavní hrdina poslocuhat nebo co bude dělat, ale postupem času se tyto možnosti stávají hodně repetitivní a je jednoduché uvíznout ve smyčce, kdy určité scény sledujete několikrát za sebou a vlastně jste v určitých částech hodně tlačeni k finálnímu rozuzlení, kterých je ovšem několik. Herecky a ani dějově se neděje nic moc zajímavého,ale i tak stojí tento film za shlédnutí vzhledem ke svému formátu. Ve finále nakonec nemáte tolik volnosti, kolik byste si možná mysleli, ale je to zajímavý krok tímto směrem. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Na začátku, když se Stefan (Fionn Whitehead) poprvé setkává s Colinem (Will Poulter), tak jakmile si Colin sundá sluchátka, je slyšet, že právě poslouchá skladbu „New Life“ z roku 1981 od Depeche Mode. (Dangerous2)
  • Celý film je interaktivní, natočený formou choose-your-own-adventure, kdy divákovi jsou nabízeny volby mezi dvěma možnosti ovlivňující kompletně děj filmu. Kvůli tomuto faktu bylo celkem natočeno přes 5 hodin použitého materiálu, přestože následná stopáž sledovaného filmu má 90 minut. (hansel97)
  • Colin (Will Poulter) pracuje na hře nazvané „Nohzdyve“. Ta názvem evokuje epizodu Nosedive (2016), ve které se pomocí aplikace hodnotí všechny mezilidské interakce. Ta však s počítačovou hrou zřejmě nemá nic dalšího společného. (hansel97)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Reklama

Reklama