Reklama

Reklama

VOD (1)

Neposlušný princ Hal nastoupí po otcově smrti na anglický trůn a musí zvládat palácové intriky, zděděnou válku a celkový chaos. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (524)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Vypadá to krásně. Adam Arkapaw, který už kameru dělal třeba u Kurzelova Macbetha nebo nebo Kurzelovy adaptace Assasin´s Creedu prostě s obrazem umí moc hezky a dokáže skvěle zachytit bitvu i prostou slovní přestřelku mezi dvěma lidmi. Samotné podání zpracování už za mně tolik nefunguje. Postav je mnoho a mnoha se zas tolik prostoru nedostane. Na filmu je vidět, že jeho realizace musela být náročná, každej se snažil co to šlo a někdo se fakt snažil prodat audiovizuální historickou řezbou, která se zároveň strašně pokouší mít Shakespearovský nádech, jenže ho ve finále nemá spíš vůbec. Na Chalameta jsem si musel zvyknout ale od druhý půlky už na mně fungoval, všichni ostatní hrají dobře. Zároveň ale fakt nemám krom vizuálu fakt nic zrovna vyzdvihovat a za nějakou dobu už si z filmu budu pravděpodobně pamatovat jenom Roberta Pattinsona s francouzkým přízvukem a divnou parukou. Pattinson i Chalamet tu potvrzují statusy jedněch z nejlepších mladých herců současnosti, samotné to ale k nějakému velkému nadšení nestačí. Zvlášť když se Chalamet i Pattinson herecky jinde vyřádili výrazně více.... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

David Michôd natočil bezesporu kvalitní, historické drama, o tom žádná. Nicméně pořád i několik hodin po jeho skončení zůstává lehká, vážně jen lehká pachuť promarněné šance. Nebudu vůbec zkoumat historii, ale s čím mám možná největší problém, bylo kromě obsazení Joela Edgertona samotný part krále. Chalamet je výborný herec, koneckonců i tady, ale typově se mi sem vůbec nehodil. Jinak nemám větších výtek, výborná kamera a příjemné zjištění, že film, je silnější dialozích, než v bojových scénách. I když i ty jsou natočeny řemeslně víc, než slušně. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe je celkom v kurze povenovať sa kráľovnám, a to predovšetkým z filmového hľadiska, keď si taktiež zároveň i myslím, že ak sa takýchto zaujímavých projektov ujmú talentovaní ľudia za kamerou, tak svetlo sveta uzrú trebárs-Kráľovna Anna (posledná z rodu Stuartovcov) alebo, napríklad aj Mária, kráľovná škótska, čo určite nie sú úplne filmy len tak na zahodenie, skrátka-majú čosi do seba, pokiaľ im je náležite venovaná i dôkladná starostlivosť, že potenciál do budúcnosti by tu určite jestvoval, pretože ešte je toľko nesfilmovaných príbehov, ktoré čakajú na tú správnu chvíľu. Tentokrát tu mám Henricha V. , anglického kráľa, ktorý sa priamo vyznamenal v bitke pri Agincourte (25. októbra 1415), čiže podľa daného roku si môžete presne určiť, v ktorom storočí sa to uskutočnilo s tým, že austrálsky režisér David Michôd, s produkčnou spoločnosťou Brada Pitta (Plan B), za asistencie jedného z najtalentovanejších mladých hercov súčastnosti, ktorý bol ešte pred piatimi rokmi len synom Matthewa McConaugheyho, keď odvtedy už vypil toľko mlieka, že takmer sám na svojich pleciach utiahne pozoruhodný, historický veľkofilm, ktorý sa zaoberá nielen touto citovanou udalosťou, ale aj tomu, čo jej predchádzalo, a aké to malo následky ? Pod svoje ochranné krídla si týchto všetkých zúčastnených vzal GIGANT-NETFLIX, ktorý je na neustálom vzostupe, z filmu na film sa čoraz viac zlepšuje, a ja zrejme zatiaľ považujem tohto “Kráľa” za to vôbec najvydarenejšie, čo som z tejto dielne doteraz zhliadol. Zdá sa mi, že v blízkej budúcnosti bude veľkým konkurentom hollywoodskych štúdií, ktoré asi zaženie do kúta... ? The King je veľmi kvalitným snímkom, ktorý ma akúsi charizmu. PS: výborná hudba Nicholasa Britella. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud se budou točit podobné filmy, které dokáží v divácích vzbudit zájem o historii, nezbývá mě než zatleskat. Chalamet si toho původně floutka vystřihl s chutí, ale mě ještě více zaujal čím dál více lepšící se Pattinson v roli Dauphina. Koukala na to se mnou i moje manželka a mě svitla naděje že bych jí konečně dokázal prodat třeba takovou parádu jako Statečné srdce. No ale nepředbíhejjme. Každopádně The King jen potvrdil současný trend, že kvalita se v dohledné době bude přesunovat spíše na Netflix. 80% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The King" je pre mňa skutočne príjemne osviežujúcim historickým filmom. Najmä po tom, čo človek vidí tak nudne historický film ako bol "Peterloo". Tentokrát som bol úprimne zvedavý ako to celé bude pokračovať, kam sa dostaneme a ako to nakoniec dopadne. A za to môže viacero faktorov. V prvom rade Timothée Chalamet je skvelým hlavným hrdinom. Perfektne sa dostal do role Henryho V. a dal mu potrebné srdce. Joel Edgerton bol rovnako skvelý. Je zaujímavé vidieť, že súčasne na filme pracoval aj ako producent a scenárista. Tiež dal do toho maximálne všetko a jeho postava je mojou najobľúbenejšou. Záverečný súboj je pre mňa jeden z highlightov filmu. Vyzerá to silne, efektne a cítime každý jeden úder meča. Ako keby som bol na tom bitevnom poli s našimi hrdinami. A potom Robert Pattinson. Myslím si, že sa tu priam ukážkovo hodil do role tohto egocentrického princa. A jeho záverečný súboj je pre mňa skutočne perfektná komédia. Na tom sa nedalo nesmiať. Kostýmy a výprava sú taktiež skvelé. A tempo filmu bolo skoro úplne ideálne. Je tu možno pár scénok, ktoré sa dali trošku upraviť, no reálne ma film nenudil. Plynul veľmi dobre. Mal som asi len pocit, že po záverečnom súboji už príde koniec, no film ešte išiel reálne ďalších asi 20 minút. A ja som už nevedel, čo ešte chce dopovedať. No na druhú stranu mi to potom ukázal a zmysel to dalo. Každopádne si nebudeme klamať, že sú tu momentky, ktoré vieme odhadnúť ako nakoniec vyplynú. Ani vám ako divákom tam proste niečo nehrá a cítite tie zákulisné hry. Ale opäť nemôžem povedať, že by ma to nezaujímalo. Takže ako celok podľa mňa film skutočne funguje a aj napriek tej dlhej minutáži je naozaj hoden vášho času. A je dostupný na Netflixe. Čeknite si ho a uvidíte sami. Verím, že nebudete sklamaní. Hodnotenie: A- ()

Galerie (6)

Zajímavosti (21)

  • John Falstaff bol ako jediný vymyslenou postavou. V hre Henry V. v prvej a druhej časti od Williama Shakespeara bola postava Falstaffa vytvorená na základe osoby Sir John Oldcastle, ktorý bol spoločníkom princa Henryho. Postavu však musel premenovať, pretože meno Oldcastle patrilo veľmi mocnej rodine. (Carol Pifková)
  • Ve skutečnosti Jindřich po válce toužil, ale Magnum Concilium (shromáždění ) mu pro válku dalo stopku. S Francií se vyjednávalo téměř rok než se opět svolané Magnum Concilium rozhodlo vydat svolení pro válku. (messenger)
  • Přesné postavení jednotek, počty jednotek a počty padlých i nasazených na obou stranách, ale hlavně na francouzské straně, se značně rozchází. Angličané uváděli početní ztráty na straně francouzské armády mezi 1 500 –  11 000, vlastní ztráty 100–150. Podle moderních odhadů byly ztráty na straně francouzské armády 6 000 a anglické 600. (messenger)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama