Reklama

Reklama

Uzly a pomeranče

  • Německo Orangentage (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Láska k dívce vonící po pomerančích, zauzlovaný vztah k otci, síla a něha věnovaná malé sestře a stádo koní. To je Darkův svět, to je příběh o šťastném i bolestném dospívání v odloučenosti a kráse Lužických hor. Koně tu nejsou drahé exempláře dostihových stájí, ale bytosti, o které je třeba pečovat a mít je rád. Jenže ani to nestačí, jak Darek pozná na sklonku léta, které je tečkou za jeho dětstvím. Tak jako každá tečka i tahle znamená nejen konec, ale zároveň nový začátek. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (69)

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nenadchne, ale ani neurazí. Je v něm namícháno tolik a takových ingrediencí, aby to vypadalo jako ze života a zároveň aby to bolelo jen občas a jen trochu, snad až na osud koní, kterým vrcholí pointa filmu i pokus o katarzi vztahu otce a syna. Ani to ale nestačí k tomu, aby divák prožil s postavami opravdové emoce, které by doznívaly ještě i po nějakou dobu po jeho shlédnutí. Je z toho cítit pouhá scénáristická rutina bez opravdového tvůrčího zápalu, z průměru nevybočuje ani režie a herecké výkony. Jednou se to ale vidět dá. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Když dám na jednu stranu vah tuzemské masové snímky jako Špindl, Léto s gentlemanem, Věčně tvá nevěrná a podobně, tak si řeknu: „proč ne?“ Pak se podívám na druhou stranu a nezbývá mi něž konstatovat: „ale taky vlastně proč jo?“ Linky, která jedna dejme tomu, druhá ani náhodou a ta další je úplně mimo. Postavy jakby smet. Celková koncepce hop sem, hop tam, nám už je to všechno jedno. A tak vítězi jsou pouze záběry na krajinu, Tomáš Dalecký a jeho filmová sestřička. Tady už není co dodat…snad jen: „Zachraňte koně, křičel jsem tisíckrát………….a taky Ewu Farnou!!!“ ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nechybělo tak moc a mohl to být podstatně lepší film. Jenže těžké je zaujmout diváky, když máme vnímat až moc témat najednou. Hlavní dějovou linkou jsou pochopitelně koně a statek. Okolo toho se točí vše ostatní. Máme tady problematickou výchovu dětí otce, kterému zemřela žena a přišel o práci. Darek zamilovaný do dívky, vztah k sestře. Ta rozpolcenost témat zkrátka způsobuje, že není úplně jasné, o čem snímek vlastně je. Velmi kladně hodnotím vynikající výkon Tomáše Daleckého a Leoše Nohy. Romantické duše jistě potěší široké záběry krásných hor a divoké přírody. Já netvrdím, že je to příšerný, špatný film, ale díky rozpačitému scénáři a občas mírně chaotickému střihu, ale zase docela povedené kameře film z televizního průměru nemá šanci vyjít. Ovšem umím si představit takový příjemný pěti, šesti dílný seriál. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Linka s dětmi, které se trápí s rodiči, s prvními láskami nebo kamarády má snímek přirozené kouzlo. Další linka - schematické sociální drama ze zapomenutého kraje jako ztráta práce, pochybný podnikatel nebo striktní úřednice už je méně zajímavá. Herecky mě příjemně překvapila zpěvačka Farná. Přírodní lyrikou se dost plýtvá a není zde mnoho humoru. Věcně vyprávěný film si uchovává romantickou duši, například když svobodu v sedle doprovázejí motivy westernové harmoniky. Konec je bolestný, konec dětství hrdiny, kdy hrdina zjistí, že mu dospělí lhali – a pochopí je. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Senilní tvůrčí duo není kompatibilní se světem mladistvých. Pokorný by měl točit reklamy pro Kaufland, záběry na krajinu patří mezi světlejší momenty, které tato koncentrovaná deprese nabízí. Procházková je značně ponořená do sociální problematiky, kterou řeší ze všech možných úhlů. Finální verdikt, že život je svině, bude pro pubescenty jistě skvělým zjištěním. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 2 miliony korun. (SONY_)
  • Ewa Farna dostala nabídku na roli ve filmu přímo od režiséra Ivana Pokorného. Jedná se o první opravdovou hereckou zkušenost zpěvačky. [Zdroj: magazín Právo] (Teringer)

Reklama

Reklama