Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Komediální krimiseriál nabitý gagy, absurdním humorem a parodickými odkazy. Neohrožený detektiv Frank Drebin řeší případy s takovou samozřejmostí, že i James Bond vedle něj vypadá jako Martin Tomsa v podvlíkačkách. Rozbije mafiánský gang i auto. Zneškodní únosce, bombu i sexbombu. Vražedkyni strhne skoro všechny paruky a drogovému dealerovi masku. Zpívá, tančí. Popere se s nepřízní osudu i s vyděrači. Nic pro něj není překážkou, ani výhrůžky a popelnice. Pachatele odzbrojuje ručně, diváky humorem. Dostane ho až programový šéf ABC Tony Thomopoulos, který seriál po šestém díle předčasně ukončí s odůvodněním, že je jen pro pozorného diváka. Frank Drebin se však nevzdá a záhy se vrací v sérii Bláznivých střel. (Infalín)

(více)

Recenze (122)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Divák sa baví od prvej scény až po poslednú a to aj po niekoľkých zhliadnutiach. A je mu úplne jedno, že je Police Squad! vo svojej podstate šialená hovadina. Už ako dieťa som Bláznivú strelu miloval a zakaždým, keď bežala v televízii, som ju musel vidieť. Leslie Nielsen aj tu predviedol naozaj vynikajúci herecký výkon a je pravdou, že som si ho vďaka tejto úlohe obľúbil a mám ho rád do dnes. Je síce pravda, že sú nejaké scény až príšerne moc umelé, ale napriek tomu nedokážem hodnotiť inak ako všetkými piatimi hviezdičkami, pretože sa u sledovania zakaždým bavím ako malé dieťa. Väčšina srandičiek je vybičovaná k nezastaviteľným výbuchom smiechu a kombinácie drsných policajných právd namierených skrze Leslieho nenapodobiteľný Pokerface sú skvelé. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Šest zatraceně zamotaných případů, které proslavily břitký intelekt poručíka Franka Drebina. Všechny případy by se patrně vyřešily mnohem rychleji, kdyby první Frankova návštěva směřovala k Dědovi Vševědovi Johnnymu. Ten totiž za bankovku ve správné nominální hodnotě obratem vyklopí i čísla ztřejší Sportky. Jenže Frank vkládá do vyšetřování duši a tak si pokaždé můžeme vychutnat pregnantní výslechy, kriminalistickou laboratoř, filmový policejní výtah, podezřele bílého Norberga, smrt special guest star již v úvodních titulcích nebo dokonale "nehybné" epilogy. ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Ne že bych se nedokázal přenést přes "moudřejšího" Drebina, než na jakého jsem byl doteď zvyklý. Daleko horší mi přijde, že Police Squad jede prakticky podle jedné šablony a gagy se s menšími obměnami opakují. Postupem času se tedy stávají nejen předvídatelnými, ale i nepříliš vtipnými. Solidní zklamání a v mých očích až nečekaně slabý předchůdce veskrze skvělé a inovativní filmové série. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Takové střídání mezi skvělými, trapnými a hluchými fóry, ty skvělé jsou často opakovány ve většině dílů. Možná je to mojí nepozorností, ale kadence ani ostrost vtipů se mi nezdála povětšinou taková, jako v ZAZ filmech. Avšak těch skrytých vtípků tam je tolik, že může mít seriál poměrně vysokou replayabilitu. Tommy je samozřejmě nejlepší postava, ale ani vědec z laborky není špatný... ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem Police Squad! načnul během zkouškového období. Když začaly časy brutálního učení, pouštěl jsem si jeden díl vždy na spaní, aby mi trochu vydechnul mozek. Zabralo to a já byl z Franka Drebina nadšen ještě více než z filmů. Po zkouškovém jsem dvd vytáhl s tím, že těch 6 dílů sjedu znovu...a nezvládl jsem ani třetí díl. Strašně mě to nudilo. A já si pamatuju spíš to dobré, takže za slušné 4 hvězdy, s tím, že kdo žere Naked Gun, pořádně se zasměje i tady. "Cover me" ()

Galerie (15)

Zajímavosti (16)

  • Klasické seriály končí tak, že se prostě při pohledu na závěrečnou scénu zastaví obraz a běží přes něj titulky. Tady to tvůrci udělali tak, že obraz doopravdy není zastaven, ale postavy v záběru stojí bez hnutí, jak nejlépe to dokážou. V jedné epizodě např. obraz "zamrzne", když jedna postava nalívá kávu druhé. Všichni stojí nehnutě a šálek vesele přetéká. (HappySmile)
  • Každý díl má dva názvy - ten, co čte vypravěč, se liší od toho, co se ukáže na obrazovce. (HappySmile)
  • Po úspěchu Bláznivé střely (taktéž s Leslie Nielsonem v hlavní roli) začaly hned stanice Comedy Central a CBS-TV opakovat všech šest dílů tohoto seriálu. Producenti chtěli, aby se v repríze objevil John Belushi jako jeden z hvězdných hostů, který byl kvůli své smrti v roce 1982 vystřižen. Ovšem záznam s jeho scénou se nenašel, takže se předpokládá, že byl ztrcen nebo ukraden. (HappySmile)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (více)

Reklama

Reklama