Reklama

Reklama

Srdcová královna

  • Dánsko Dronningen (více)
Trailer 1

Úspěšná právnička Anna žije v krásném moderním domě se dvěma dcerami a manželem, lékařem Petrem. Její perfektní život ohrozí až příchod Petrova problematického náctiletého syna z předchozího vtahu, s nímž Anna naváže intimní pouto. Co se zdálo být pouhým flirtem, se rychle promění ve znepokojivý příběh síly, zrady a zodpovědnosti s ničivými důsledky… (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (121)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšen, když i po tolika filmech co jsem viděl se dokáže najít film, který mě naprosoto odrovná a to je přesně případ Srdcové královny. První část se seznamuješ s prostředím, s postavama, dostáváš do sebe atmosféru, jako ono to může znít nudně, ale režie May el-Toukhy je tak kvalitní, že všechno sleduješ s velkým zájmem a tušením, no a pak to začne a čím víc se blíží konec, tím víc jsem cítil tíseň a ouzkost, konec mě absolutně rozbil. Fenomenální herecké výkony předvádí všichni, ale Trine Dyrholm je neskutečná a Gustav Lindh ve 24 letech, takovejhle výkon ? No to je teda mazec, jaký mají v Dánsku super talenty. Vůbec se nedivím, že v Dánsku tento film sklidil tolik cen. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

už od traileru jsem se těšil na pořádné severské drama a to jsem ve finále dostal tak z poloviny.Trine Dyrholm je sice skvělá,ale vzhledem k tématu a tomu co se na plátně děje bych čekal mnohem intezivnější a emočně vyhrocenější podívanou.Ne snad,že by tady ty emoce chyběli úplně a dost možná je to dáno severskou náturou,ale na to,že snímek provází až skoro kontroverze (viz.explicitní scéna,která ale není až tak explicitní jak by se dalo z některých názorů čekat) je to ve výsledku takové až zvláštně studené.Suma sumárum,čekal jsem extrémní depku a dostal jsem "pouze" nadprůměrné drama,které ale už nebudu muset vidět znova...70% ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

“Decentně zrežírovaná předehra k Pornhub videu milf-stepmom-něco” - chce se napsat první půlhodinu. A že dojde i na to porno s překvapivými detaily a naturalismem. Z nezodpovědného rozmaru padesátnice, který se jeví být pouhou zábavou pro znuděné paničky, se ovšem vyklube rodinné drama nečekaných rozměrů s dopadem na všechny zůčastněné. Dánové opět psychologicky precizně otvírají téma temných odstínů lidské povahy, tentokrát těch nejnebezpečnějších ženských, manipulativních. Scéna protiútoku hlavní představitelky ve chvíli, kdy je obviněním zahnána manželem do kouta, je nejotevřeněji přiznávající nejtypičtější špatnou charakterovou črtu něžného pohlaví. Na dnešní dobu překvapivě otevřeně a přímě. Trine Dyrholm se až divím, že se jí do podobné role chtělo. [Helsinki IFF] ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařile znepokojující drama o právničce, která se ve svých kauzách ujímá zneužívaných dětí a bojuje za ně jako lvice, aby následně udělala kotrmelec či lépe řečeno veletoč a sama sklouzla po šikmé ploše... Po pravdě řečeno v poslední třetině filmu mi byla dokonale odporná.. Herecký trojlístek Dyrholmová-Lindh-Krepper výborný. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama o právničce, která si začne sexuální románek se svým nevlastním synem, stojí na výborném hereckém výkonu Trine Dyrholmové. Rozhodnutí postavit do centra filmu tuhle jedinou postavu je sice legitimní, ale podle mne by byl film ještě lepší, kdyby více prostoru dostali manžel a nevlastní syn. Takhle více než plnohodnotné postavy působí jako figurky, o které se tu hraje. A pak na mne ten závěr prostě tolik nezapůsobil (70%). ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu odkazuje na postavu Srdcové královny z knihy „Alenka v říši divů“ od Lewise Carrolla, která je ve filmu opakovaně zmiňována. (Homerking)

Související novinky

SCANDI 2020 se blíží

SCANDI 2020 se blíží

04.01.2020

Šestý ročník Scandi nabízí to nejlepší ze současné severské kinematografie napříč žánry – od temného noiru přes melancholické drama až po provokativní dokument. Úspěšná právnička zamilovaná do… (více)

Reklama

Reklama