Reklama

Reklama

VOD (1)

Agentka FBI je zatažena do vyšetřování kolegy ohledně nadpřirozena. (Disney+)

Recenze (84)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je pochopitelné, že úvod kultového seriálu ani zďaleka nemôže patriť k jeho vrcholným dielom. Ešte to skrátka nie je ono a predsadzovať názor, že aj s odstupom toľkých rokov ide o nezabudnuteľný zážitok je asi tak krátkozraké, ako ako tvrdiť, že prvé dve série su tým najlepším, čo Akty X ponúkajú. Trochu menej nostalgie, prosím, skutočnú kvalitu priniesli Akty X až neskôr. To netvrdím ako fanúšik, čo ma napozerané všetky diely od A po Z ale ako osoba nezaťažená nostalgiou. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě to sice není zcela úplně ono, ale již z pilotní epizody je jasně cítit, že tady začíná něco velkého... Ani zdaleka nejde o nějaký výjimečně dobrý díl, ale i tak je to kvalitní práce, která nastartovala celý fenomén Akt X. A to navzdory tomu, že oproti pozdějším částem či sériím to vypadá hodně chudě, nemá to nijak zajímavou režii a hudba je jak z nějakého béčka z osmdesátek - což nemyslím nikterak urážlivě, jen prostě moc nesedí s pozdějším hudebním podkresem. Ovšem to nejdůležitější tedy kvalitní scénář, chemie ústřední dvojice a především atmosféra jsou již plně přítomny. Začátek hledání pravdy, která se možná skrývá tam někde venku... A možná také ne. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelý začiatok seriálu. Perfektný herci, dej, skvelé budovanie a udržanie atmosféry, nechýba tajuplnosť, chémia medzi hlavnými postavami, no aj napriek týmto kladom to pre mňa nie je za plný počet. Mulder zo Scullyovou dokážu zaujať, príbeh pripútať, ale niečo tomu chýba. Inými slovami povedané sú aj lepšie diely. 80% - 4* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvost...který se nezapomíná už jenom proto, že je tuzemské televize dávali několikrát po sobě a pak to náhle utnuli...Ač je to pilot tak rozhodně nepostrádá nesmyslnost a nudnost scénáře, ale přináší dvě sympatické hlavní postavy Muldera a Sculyovou, leč oba dva uvažují naprosto jinak...dodávají filmu názor jak ze strany vědecko-technické tak ze strany nevysvětlitelné a to je přesně to co dělá tento seriál tak zábavný....respektive v tomto případě pilot. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"U mý práce se zdá, že fyzikální zákony neplatí." Mimozemšťan Mulder a pozemšťanka Scullyová mě od první chvíle zaujali. Jeden ví, že ONI už jsou tady a druhá klidně opravuje Einsteina, jen aby dokázala, že žádní ONI tu být nemohou. Takže když může mizet čas, holka na vozíčku najednou běhá po silnici a lidské tělo v rakvi vypadá jako orangutan, tak mě to zajímá. Vždycky mě to zajímalo. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Scéna ze sídla FBI byla později znovu použita v epizodě Lazar (1994). (Kubaaa97)
  • Známá melodie seriálu v pilotním díle nezazněla. Vznikla totiž až po jeho odvysílání. (Čiban)

Reklama

Reklama