Reklama

Reklama

Nad ránem

(seriál)
  • USA Daybreak
Trailer 1
Drama / Fantasy / Mysteriózní / Horor
USA, 2019, 7 h 47 min (Minutáž: 39–50 min)

Předloha:

Brian Ralph (komiks)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Flákač si užívá v postapokalyptickém Los Angeles. Snaží se najít dívku svých snů, přelstít tupé ghúly a nepřátelské gangy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (56)

andalin 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé pojetí apokalyptického světa, kde zemřeli jen dospělí a děcka si tvoří gangy. Příběh vypráví hlavní postava formou promlouvání k divákovi - někdy byl tento element výborně využitý, třeba když se poprvé setkáváme s Eliem (Josh nás přemlouvá, ať se podíváme jeho směrem a nesoustředíme se na něj). Bavily me running gags (Gay Josh? Other gay Josh?), absurdní situace (Josh si chce useknout ruku) a vedlejší postavy (Eli, Slime Queen & the Witch). Zajímavý mix komedie a dramatu, někdy ale faaakt nuda (obecně asi všechny flashbacky a "dokonalá" Sam Dean). Ani mi asi nevadí, že další série nebude, ale byla to fajn jednorázovka. ()

shaacul 

všechny recenze uživatele

Horory často fungují jako komentář ke stavu společnosti a tohle komentuje mládež pro mládež, woke pro woke. Vzpomněl na komediální seriály jako Community nebo Due South, tady je taky hodně humoru až ve druhé nebo třetí vrstvě a musí se nad tím krapet přemýšlet. Náramně jsem se bavil. Hodně mě nezapadala osmá epizoda, ale po závěrečném finále se stejně ukázala jako vztyčený prostředníček dnešnímu modernímu "feminizmu". ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Pro mě jako fanouška Edgara Wrighta to byla skvělá oddechovka - dobrá kombinace parodie a zároveň zcela upřímné apokalypsy po vzoru Pána Much. Mám ovšem lepší možnost porovnání - je to vyladěná Skvrna. Ale i tahle variace na Pána Much má své mouchy. Převažuje teen humor, z toho už jsem malinko odrostl. Dále jsem nejspíš "přejedený" podobného typu postav v čele s Lyannou Mormont, v tomto případě jsem Angelice toho psychopatického masterminda nevěřil, je otázka jestli to bylo hereckým výkonem nebo scénářem. To je dáno tím, že většina postav se celkově projevuje jak se zrovna scénáristům hodí (to je nejvíce znát při přechodu z/do focus epizod). Klasický everyman jako hlavní hrdina je přebit prakticky každou novou postavou co do zajímavosti i přes silnou stereotypičnost členů ostatních klanů. Občas to bylo dobře "přitažené za vlasy" většinou špatně, což vyvrcholilo klecemi v továrně na cereálie. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Sjeto za jeden den. Upřímně není to pro každého. Je trochu škoda, že to vlastně pro Joshe neskončí dobře. Ony totiž ty holky, které vypadají, že jsou úžasné jsou většinou pěkně svině. Každopádně nic jsem od toho nečekal a byl jsem docela překvapen, že mě to chytlo. Pár věcí mě sralo jako například zaporak Turbo apod.,ale dá se to prekousnout. Hlavní hrdina je sympaťák - 80% ()

SewekiX 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatné. Jasně scénář má často problémy a hloupé kličky, či úplně z prstu vycucané vývoje postav jsou skoro v každé epizodě, ani hlavní postava i když se herec asi snaží moc nesrší charismatem. Na druhou stranu seriál obsahuje zajímavé vypravěčské postupy, šílené vedlejší postavy, které si člověk časem prostě musí oblíbit (Eli, Angelika, Crumble), spoustu super hlášek, a hlavně tolik různých nápadů, že jsem prostě musel tu hvězdu dodat. Nakonec zmínim, že je to dělané spíš pro mladší publikum, a i tak si myslím, že se to většině lidí moc líbit nebude, ale pokud si k tomu najdete cestu, tak to stojí za to. 11/18 ()

Galerie (76)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama