Reklama

Reklama

Flintstoneovi

(seriál)
  • Česko Flintstouni (více)

Série(6) / Epizody(166)

Obsahy(1)

Celý seriál se odehrává v městě Bedrock v době kamenné, přitom paroduje americkou společnost šedesátých let. I když to neodpovídá skutečné historii, zde se lidé setkávají s dinosaury, šavlozubými tygry nebo zarostlými mamuty. Používají auta na pohon vlastníma nohama nebo fotoaparáty, ve kterých je ukrytý pták, který po vyfocení snímku vyklobe věc, co viděl, do kamenné destičky. Hlavními postavami seriálu jsou Fred a Wilma Flintstoneovi a Barney a Betty Rubbleovi. V seriálu také hostovali (svým hlasem) např. Cary Grant, Tony Curtis nebo Alfred Hitchcock. (Payushka)

(více)

Recenze (85)

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl jako malý, tak se mi to moc líbilo. Jenže pak od roku 1997 až do 2013 v ČR nevysílali vůbec. A já z nostalgie jsem to hledal, jelikož od roku 2000 jsem nechtěně přetočili kazetu se seriálem. 16 let to nevysílali. Poté na SMÍCHOVĚ to odvysílali a já se radoval z těch dílů, zejména z těch prvních, ještě s hrubými obrysi. Ty hádky mezi Fredem a Barneym, to napálení druhých se mi moc líbilo. Hlavně ty zvukové efekty, jak je u Hanny a Barbery zvyklé. Pak ale od dílů s těhotenstvím, s Pebbles, pak ty různé setkání s mafiány, cestování po světě, začalo silně upadávat. A tahle série je jenom první série z mnoha Flintstonů. A zvášť, když od posledního dílu, zase odvysílali od začátku a dokolečka a dokolečka, se mi seriál znelíbil a už to nesleduji ani jako kulisu. Jediné, co bych chtěl sledovat je ta animace konkrétních animátorů, kde jsou pohyby postav výborné. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Netajím se tím, že nejslavnější pravěká rodinka zrovna mě nikdy příliš neuchvátila a poté, co se jeden rok stali Flintstoneovi přímo tématem našeho tábora a já musel 2 týdny v kuse den co den poslouchat jejich znělku, tak jsem si chtě nechtě vybudoval ještě větší averzi. Doufám, že se nikdy ani omylem nesetkám s hranou verzí. ()

Reklama

PATWIST 

všechny recenze uživatele

Legendárna rozprávka, ktorá mi pripomína bezstarostné detské rána keď bola vysielaná v telke, malo by to chodiť častejšie. Už len tie vtipy v úvode a znelka, proste úžas :-) Detská jednoduchosť gagov a ezabudnuteľný domáci pomocníci ako prasosaurus - odpadkový kôš, dinosaurus - vysávač, diktafták - diktafón, brontožeriav :-D Jabadabadú :-D ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Na Cartoon Network jsem seriál sledovala a v originále jako malá holka a ani mi nevadilo, že jsem tomu nerozuměla, obrázky stačili. Jak jsem rostla, tak už to s tou angličtinou přestával být problém a začínala jsem rozumět čím dál víc. Je to jeden z mála seriálů, kde mě nevadí originální znění (a další seriál v originále Yoggi Bear). Nejvíc mě utkvělo v paměti konečné titulky, kde Fred se snaží Dina nechat venku před domem a nakonec se Dino dostane domů a Freda nechá venku. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Klasika, ktorá nikdy nepatrila medzi moje top. No treba uznať, že aj po toľkých rokoch má stále čo ponúknuť. Hlavnou témou je snaha o vytvorenie dokonalej manželskej a susedskej atmosféry. A ako to už v seriáloch býva, snaha našťastie pre diváka skončí vždy nejakým prúserom. Najväčším kladom seriálu je kreativita vo vymýšlaní pravekých zariadení, ktoré majú byť alternatívou moderných. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (73)

  • Flinstonovci prekonali rekord v počte častí medzi kreslenými rozprávkami. Následne ich prekonali až Simpsonovci (od r. 1989). (Arsenal83)
  • Len v prvej epizóde celého seriálu je Betty označovaná skutočným menom Elizabeth. (Arsenal83)
  • Prvých 61 epizód počas 1. a 2. sezóny bolo vysielaných čiernobielo. (Arsenal83)

Reklama

Reklama