Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Kto by ich dnes nepoznal? Dve nerozlučné zvieratká, kocúr Tom a myšiak Jerry nám ukážu pravú zábavu a dobrodružstvá, o ktorých normalný človek môže len snívať. Celkový dojem: Tom & Jerry je seriál môjho detstva. Toľko radosti, hry a nostalgie, ktoré dokáže na človekovi vykúzliť úsmev na tvári. Veľa takých seriálov sa len tak nevidí a na dvojicu Toma a Jerryho sa len tak zabudnúť nedá. Je pravdou, že nie všetky diely znesiem, ale tomuto rozhodne nemôžem dať nižšie hodnotenie. A len tak mimochodom, vždy som mal radšej Toma a veril som mu, že raz sa mu konečne podarí chytiť toho maličkého bastarda, ktorý mu každou chvíľou narobí veľa škôd v dome. Ale aj nad ním sa môžem pousmievať. Moje hodnotenie: 100% ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat, klasika, na které jsem vyrostl. Nikdy nezapomenu na mého dědu, který se u Toma a Jerryho chechtal snad víc jak já. Někdy jsem se možná víc než tý povedený dvojce smál právě jemu :-).....Kdysi jsem četl interview s nějakým kritikem, který tvrdil, že T&J není pro děti, protože je v něm moc násilí. No docela bych mu přál (jestli je ještě živ), aby viděl na co koukají děti dnes. Za Toma a Jerryho jsem rád, jako dítě bych se neměl komu škodolibě smát (a tím myslím Tomovi). No a ta písnička od Zagorky :-), ještě dnes si jí někdy dám (třeba ve vaně :-D). ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Jedna z nostalgických záležitostí mého dětství, která ani po shlédnutí ve starším věku neomrzí a baví stále stejně. To ale všichni moji někdejší hrdinové - Donald, Mickey, Goofy, pták Uličník, kojot, vlk, zajíc... To víte, dřív se ty seriály dělaly s láskou ke kumštu, dnes se dělají pro peníze a je to vidět. K samotnému titulu - dějová linka je vlastně ve všech dílech úplně stejná, jiný seriál by to mohlo i odepsat, tento však ne. Navíc připočítejte krásnou, klasickou, ručně kreslenou animaci (ach, ty časy se už nevrátí), skvělou hudbu, velikány jako Joe Barbera a Bill Hanna a na závěr to nejdůležitější - oba hlavní protagonisty, z nichž blíže mi dříve byl Jerry pro ztělesňování dobra. Ovšem po letech musím glorifikovat i kocoura Toma. O hodnocení netřeba pochybovat a závěrem vyhlížím do budoucna, kde to bude vypadat tak, že si dávám repete, tentokráte už s mými potomky. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tom a Jerry je prostě perfektní. Je to prostě klasika. A pokud budou lidi pořád tvrdit, jak je tento animák pro děti špatným příkladem, měli by se raději zamyslet nad tím, proč chudáky děti okrádají o hezké vzpomínky, které by do budoucna mohli mít. Všichni jsme na tomto seriálu vyrůstali a taky se z nás nestali nájemní vrazi. Opravdu nechápu, proč někteří rodiče chtějí své děti připravit o něco tak úžasného jako jsou Jerry a Tom, kámoši jak hrom. ()

lardko 

všechny recenze uživatele

Před cesto do školy ( ještě když jsem chodil na ZŠ 1- 4 (asi) a školky ) TOM A JERRY , po cestě ze školy TOM A JERRY. Tenhle seriál jsem si zamiloval jako dítě , a mám ho rád i ted. Už jsem sice seriál delší dobu neviděl , ale vždycky když běží v TV nový film TOM A JERRY tak se koukám. Jako dítě jsem mě spoustu časopisů s těmito animáky , a koukal jsem se na seriál každý den. V každém díle jsem se rozesmál , a užíval si ho až do konce. ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • Z důvodu politické korektnosti byly v některých pozdějších verzích odstraněny kontroverzní prvky jako stereotypizovaný obraz černošky, začerňování obličejů nebo kouření. (L_O_U_S)
  • Poté, co Jerry sní snídani, skočí na nůž na máslo a máslo zasáhne Toma do obličeje. V dalším záběru poté, co máslo zasáhlo Toma v obličeji, je máslo zpět na misce. Pak v záběru, kdy Jerry sleduje Toma, jak vyfukuje páru, je máslo pryč. Když pak Tom trhá telegram, nůž, máslo a citron jsou pryč. Když se Jerry dohrabe k kousku s nápisem „EVEN A MOUSE“, citron a nůž na máslo jsou zpět. Když pak Tom ztratí nervy a zaútočí na Jerryho, citron, nůž na máslo a talířek, na kterém byl citron, jsou pryč. (ČSFD)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama