Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

Reesam 

všechny recenze uživatele

Tom a Jerry jdou.. Už od mala jsem fanda Toma. I když je mírně tupoučký, tak to byl můj oblíbenec a Jerryho jsem neměla ráda kvůli jeho "vyčůranosti".Vždy mi hlavou vrtalo, proč neuteče, když na něj padá cihla ze shora, ale přesto je to můj jeden z nejoblíbenějších seriálu z dětství. Prostě dvojka, se kterou se nikdy nenudíte. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Matně si vzpomínám, že jsem v pěti letech něco ze seriálu Tom a Jerry viděl, avšak nikdy jsem mu nepřišel na chuť. Ze zvědavosti jsem tak nyní zhlédl pár dílů, abych zjistil, jestli se mé hodnocení změní. No stačily pouhé tři díly a Tom a Jerry si bez milosti vysloužil odpad. Seriál je postaven na samoúčelné adoraci extrémního násilí, jejíž cílem je u diváka vyvolat smích. V mém případě se však jednalo spíše o křečovitý úsměv, který pramenil z plytkosti děje a znudění, které jsem již po pár vteřinách pociťoval. Zápletka je velmi triviální a vždy vyústí v závěr, že agrese představuje přijatelný způsob vyřešení konfliktu, během kterého se vlastně nikomu nic nestane. Asi se nelze divit, že vězňové v USA představují téměř 25% všech vězňů světa, když jsou tam děti prakticky od narození bombardovány podobnými seriály. ()

Reklama

Kámen 

všechny recenze uživatele

Nejbrutálnější seriál všech dob. Proti Jerrymu je Barbar Conan mlíčňák s plácačkou na mouchy. Absolutně nevýchovné a nevhodné pro malé děti. Typické pro USA, násilí - s tím nemají problém, uřezané a umlácené hlavy, upálení, rozčtvrcení, potoky krve, ale jakmile by tam mělo být vidět byť jen jedno prso, už je to skandál a je to samozřejmě pohoršující pro ty prudérní pánbíčkáře a nejraději by za to zavírali do kriminálu. Jako kdyby malé dítě nikdy nevidělo prsa. Z jejich myšlení a uvažování je mi na blití. Co ta církev dokázala z lidí na celém světě udělat za idioty!!! A všichni se potom diví, kde se v lidech bere tolik agresivity, počínaje dětmi. Tak tímto to začíná už v útlém věku. ()

reich 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší animovaný seriál, žádný jiný bych tolik nehájil jako právě tento. Díky Hanno-Barbero za nepřetržitý příval zábavy a humoru. Samozřejmě nejlepší díly s nejlepší animací jsou úplně ty první, opravdu geniálně zpracované postavičky zachovávající si podobu grotesky. Moje nejméně oblíbené díly jsou z éry Chucka Jonese. Opravdu nevím, co to koho napadlo, ale díly z éry z roku 1963 jsou příšerný a ta animace je strašná. Ovšem dá se opomenout, jelikož první éra je prostě jedna, ta jedinečná. Nejoblíbenější díly: všechny s mušketýry, V poslední vteřině, Kočičí serenáda. 95% ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, proč vždycky Jerry na Toma vyzrál a ten musel odejít s prázdnou. Jako animovaný seriál je Tom a Jerry velikánem. Vždycky jsem byl fanda Toma a i zůstanu. Originalita každého dílu občas dovádí člověka k k myšlence, jestli je to fact snad jediný dokonalý seriál, bez chyb co se kdy natočil. 98% ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • Nápad umístit Toma a Jerryho do podmořského světa byl použít i ve filmu Dangerous When Wet (1953). Rovněž byly použity i některé gagy z této grotesky (napodobování plavání želvy, útok mečouna a jeho přibití na stožár, fackování Toma ploutvemi či zajmutí chobotnicí). (Jan.Kanak)
  • Spekuluje se, že postavy Toma a Jerryho jsou pojmenovány po německých (původně Jerries) a anglických (Tommies) vojácích první světové války. (Ruuzha)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama