foto

Doug Naylor

  • nar. 31.12.1956 (61 let)
    Manchester, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Doug Naylor se narodil v Manchesteru v Anglii. Studoval Chelthamovu nemocniční školu hudby a poté studoval na univerzitě v Liverpoolu, odkud byl ovšem vyhozen. Poté se živil jako prodavač. Po seznámení s Robem Grantem a vydělání nějakých peněz se mohl vrhnout konečně na svou autorskou práci. Nejprve začali psát pořady pro rádio (Son of Cliché nebo Wrinkles). Poté se konečně dostali k práci pro TV (stanice ITV).

Doug se začal živit jako scénárista. Přivedl na svět seriály jako CERROT'S LIB, či SPITTING IMAGE. Společně také napsali první díly ČERVENÉHO TRPASLÍKA, který se na TV obrazovky dostal až roku 1988. Od té doby se od trpaslíka již neodtrhnul. S Robem založily produkční společnost Grant Naylor Productions a od druhé série (1989) se stali hlavními producenty. Společně napsali šest sériía, poté Rob Grant odešel. Doug Naylor tedy zůstal sám, napsal SMEG OUTS a SMEG UPS, či CAN'T SMEG WON'T SMEG. Také poslední dvě série napsal už Doug sám.

Jeho další činností, mimo psaní scénářů a produkce, je režie. Zrežíroval několik dílů trpaslíka a téměř u všech asistoval. Zahrál si také v nějakém tom dílu trpaslíka a občas v nějakém pořadu. Doug Naylor je také spisovatelem. Společně s Robem napsal knihy Nekonečno vítá ohleduplné řidiče a Lepší než život. Sám je autorem knihy Poslední člověk.

V současné době se Doug věnuje psaní a produkování bonusů, které vycházejí na DVD verzích s trpaslíkem. V nich si také samozřejmě i zahraje. Také napsal i scénář k Red Dwarf Movie, který se bohužel zatím nedočkal realizace (čeká na ní už od roku 2001). Zda-li se někdy natočí, je ve hvězdách.

Jak je vidět, Doug Naylor je opravdu muž mnoha profesí. Režisér, herec, scénarista, spisovatel, producent... Ale hlavně se do světa filmu zapsal jako jeden z autorů legendárního seriálu ČERVENÝ TRPASLÍK.

Martin "gogos" Prokeš

Scenáristická filmografie

Filmy

2005 Red Dwarf: Identity Within
1995 Red Dwarf: Smeg Outs
1994 Red Dwarf: Smeg Ups
1992 Red Dwarf (TV film)
1987 Spitting Image: The Ronnie and Nancy Show (TV film)
1986 Spitting Image: Down and Out in the White House (TV film)

TV seriály

2017 Červený trpaslík (TV seriál)
Skipper (S12E06)
M-Corp (S12E05)
Mechocracy (S12E04)
další epizody (6)
2016 Červený trpaslík (TV seriál)
Džin z lahve (S11E06)
Kryze (S11E05)
Důstojník Rimmer (S11E04)
další epizody (6)
2012 Červený trpaslík (TV seriál)
Začátek (S10E06)
Milý Dave (S10E05)
Zapletení (S10E04)
další epizody (6)
2009 Červený trpaslík (TV seriál)
Zpátky na Zemi, část třetí (S09E03)
Zpátky na Zemi, část druhá (S09E02)
Zpátky na Zemi, část první (S09E01)
1999 Červený trpaslík (TV seriál)
Jenom sympaťáci... (S08E08)
Pete (2. část) (S08E07)
Pete (1. část) (S08E06)
další epizody (8)
1997 Červený trpaslík (TV seriál)
Nanarchie (S07E08)
Epidém (S07E07)
Žádná legrace (S07E06)
další epizody (8)
1993 Comedy Playhouse (TV seriál)
Červený trpaslík (TV seriál)
Mimo realitu (S06E06)
Rimmerosvět (S06E05)
Polymorf II - Emocuc (S06E04)
další epizody (6)
1992 Červený trpaslík (TV seriál)
Návrat do reality (S05E06)
Démoni a andělé (S05E05)
Karanténa (S05E04)
další epizody (6)
1991 Červený trpaslík (TV seriál)
Roztavení (S04E06)
Jiná dimenze (S04E05)
Bílá díra (S04E04)
další epizody (6)
1989 Červený trpaslík (TV seriál)
Poslední den (S03E06)
Fotostroj času (S03E05)
Výměna těl (S03E04)
další epizody (6)
1988 Červený trpaslík (TV seriál)
Paralelní vesmír (S02E06)
Queeg (S02E05)
Škvíra ve stázi (S02E04)
další epizody (12)
1984 Pushing Up Daisies (TV seriál)
Spitting Image (TV seriál)

Dokumentární

2009 Červený trpaslík - Zpátky na Zemi (TV film)

TV pořady

1998 Can't Smeg Won't Smeg (TV pořad)
1988 Comic Relief (TV pořad)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2017 Červený trpaslík (TV seriál)
Skipper (S12E06)
M-Corp (S12E05)
Mechocracy (S12E04)
další epizody (6)
2016 Červený trpaslík (TV seriál)
Džin z lahve (S11E06)
Kryze (S11E05)
Důstojník Rimmer (S11E04)
další epizody (6)
2012 Červený trpaslík (TV seriál)
Milý Dave (S10E05)
Zapletení (S10E04)
Citróny (S10E03)
další epizody (5)
2009 Červený trpaslík (TV seriál)
Zpátky na Zemi, část třetí (S09E03)
Zpátky na Zemi, část druhá (S09E02)
Zpátky na Zemi, část první (S09E01)
1999 Červený trpaslík (TV seriál)
Jenom sympaťáci... (S08E08)
Pete (2. část) (S08E07)
Pete (1. část) (S08E06)
další epizody (8)
1997 Červený trpaslík (TV seriál)
Nanarchie (S07E08)
Epidém (S07E07)
Žádná legrace (S07E06)
další epizody (8)
1988 Červený trpaslík (TV seriál)
Konec (S01E01)

Režijní filmografie

TV seriály

2017 Červený trpaslík (TV seriál)
Skipper (S12E06)
M-Corp (S12E05)
Mechocracy (S12E04)
další epizody (6)
2016 Červený trpaslík (TV seriál)
Džin z lahve (S11E06)
Kryze (S11E05)
Důstojník Rimmer (S11E04)
další epizody (6)
2012 Červený trpaslík (TV seriál)
Začátek (S10E06)
Milý Dave (S10E05)
Zapletení (S10E04)
další epizody (6)
2009 Červený trpaslík (TV seriál)
Zpátky na Zemi, část třetí (S09E03)
Zpátky na Zemi, část druhá (S09E02)
Zpátky na Zemi, část první (S09E01)
1992 Červený trpaslík (TV seriál)
Návrat do reality (S05E06)
Démoni a andělé (S05E05)
Karanténa (S05E04)
další epizody (4)

Producentská filmografie

TV seriály

1991 Červený trpaslík (TV seriál)
Roztavení (S04E06)
Jiná dimenze (S04E05)
Bílá díra (S04E04)
další epizody (6)

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(103)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace