Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V úvodnej časti desiatej série legendárneho seriálu posádka Červeného trpaslíka objaví opustenú a prázdnu vesmírnu loď Trójan a použije ju, aby sa dostala k lodi Kolumbus III, ktorá vyslala núdzové volanie o pomoc. Na palube tejto lode je aj Rimmerov (Chris Barrie) brat Howard (Mark Dexter), ktorý ho v detstve tyranizoval. Rimmer je však príliš pyšný na to, než aby bratovi pomohol predtým, než sa mu vyrovná a stane sa dôstojníkom. Má preto pätnásť hodín na to, aby zložil dôstojnícke skúšky, v ktorých už desaťkrát zlyhal. Ostatní zistia, že Rimmerova hlava je príliš plná zatrpknutých spomienok z minulosti a nedokáže sa sústrediť na vedomosti potrebné na skúšku. Keď však Trójan konečne vyrazí na záchrannú výpravu, Rimmer zistí, že Howard nie je tým, za koho sa vydáva.

Zoznam epizód: 1. Trójan
2. Otcovia a slnká
3. Citróny
4. Zamotaní
5. Milý Dave
6. Začiatok. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Byla jsem trochu nervozní, když jsem stahovala první díl, protože po mírně nepovedeném "zpátky na zemi" jsem měla trochu strach z dalšího zklamání. Jsem velká fanynka červeného trpaslíka, takže jsem se nemohla dočkat dalšího pokračování. Po shlédnutí prvního dílu jsem byla radostí bez sebe, když jsem viděla, že se to drželo starého trpaslíka. Stejný typ humoru, herci, ač fyzicky zestárli, tak na vitalitě a kvalitě jejich hereckého výkonu to vůbec nic nezměnilo. I když se mi díl první líbil, nemohla jsem se zbavit pocitu, že byl malinko upjatý, ale když jsem se koukla na další, tak bylo vše tak, jak má být. Co slovo, to perla. Pak už jsem se koukala téměř bez přestávky a musím napsat, že pět hvězdiček je zasloužených. Všichni čtyři jsou bezvadní, ale trochu mi chybí Holly. Stále doufám, že se v dalších dílech ještě objeví. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Milý hypotetický čtenáři (vytvořený z hlediska čsfďáckého průměru), ty jeden milče a náctiletý přelouskávači usáckých omalovánek, pokusím se ti vykreslit nové díly Červeného šprtajzlíka tak, aby to mělo pro tvé budoucí životní eskapády alespoň nějaký smysl. Představ si stařenu. Bábu nad dvacet - nebo, buďme krutí, snad i rok až dva nad pětadvacet. Hustý, co? Bys blil, povídáš. Chápu. Obličej se jí krabatí jako čínský vějíř, kůzle se změnilo ve vydojenou kozu a podvozek je komplet vyčvachtaný. Ale! Leccos pamatuje, chlapče. Komunikace s ní může přinést mnohá nečekaná zjištění. Například fakt, že neužívá pouze slova typu ROFL, LOL, MEGALOL a hustokrutý. Chápu, že by jsi jí nebral do společnosti, protože na lavičkách by její ondulovaná hlava vypadala ve srovnání s čupr růžovýma, na křivo nasazenýma čepkama ostatních roštěněk nepatřičně. Ani tobě by nepřineslo hřejivý pocit u moudí, kdyby tě vytáhla mezi staříky do kafárny. Ovšem tak nějak doma, jo, v tichosti, odříznuti od nepřejícího světa deskou z umakartu, to by sis nakonec i šmáknul......A takhle to je i s Kryťákem, Rimmrákem a Listrákem. Jsou už evidentně olezlí, forma zůstala v minulém tisíciletí, ale pořád mají co říci, umí se řádně vydráždit a když jim dáš chvilku, cáknou ti díky Kegelovým cvikům řádný proud srandy do xychtu. ()

Reklama

sskrblik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotit celkově novou sérii Trpaslíka je přetěžký úkol. Jednak jsme kluky z Trpaslíka dlouho neviděli, na druhou stranu jsme byli i zvyklí na černohumornou britskou satiru, kterou nás seriál bavil dlouhou řádku let. A to mluvím o nás zarputilých fanoušcích, kteří často a s oblibou citujeme naše oblíbené hrdiny. Trpaslík je jednoduše legenda a má velmi slušnou základnu českých fanoušků. Zpátky na Zemi mě docela zklamalo, neb se dosti vytratil trpaslíkovský humor. U X. série se díky Jesusu Christu navrací zpět a je to návrat jak se sluší a patří. První dva díly jsou klasiky, třetímu, čtvrtému a pátému člověk musí příjít na chuť. Poslední díl je krásná tečka na závěr příjemného comebacku. Objektivně hodnocením 1. díl, 2 díl * * * * * 3. díl, 4. díl * * *, 5. díl, 6. díl * * * *. Rozhodně to chce ještě vidět s dabingem! ()

Wade

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsou zpět! Rimmer,Lister,Kocour a Kryton tak jak si je pamatuju(škoda že zatim bez Holy-ho).Po prvním dílu musím říct že je to stejná komediální pecka jako předtím.Musel jsem si sice chvíly zvyknout na nový modernější vzhled,ale ihned po tom jsem se začal zas královsky bavit.Komentář dokončím až poté co zkouknu všech 6 epizon,ale už po první se neskutečně těším na druhou.----------Po zhlédnutí všech 6 epizodách nejen že hodncení nezměním,ale hodnocení se upevnilo na 5*,protože X nezaostává za původním trpaslíkem ani o kousek.Další sérii bych se vůbec nebránil. 100% ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keby bol Red Dwarf symbolom toho, že čo je dobré, to sa - možno s malým omeškaním nech aj 13 rokov - zakaždým vráti a poteší rovnakou mierou...bol by svet lepším miestom pre život... Humor sa vrátil, nie vždy mne ladiaci (niekedy si len potľapkám po čele), ale napriek tomu a s ohľadom na časy minulé... Svet je vďaka tomuto lepšie miesto pre život. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (10)

  • Rimmer (Chris Barrie) zmiňuje, že jeho matka byla členkou Jidášovy církve, a proto dostal jméno Arnold Jidáš Rimmer. V dřívějším díle Poslední den ale Rimmer popisuje, že oba jeho rodiče byli Vířiví adventisté sedmého dne, a to kvůli tiskové chybě ve výtisku Bible, který měli doma. (GordonCZ)
  • Premiéru první epizody 10. řady sledovaly na televizní stanici Dave 2 miliony diváků. (gogos)

Reklama

Reklama