Reklama

Reklama

Červený trpaslík - Série 3 (1989) (série)


Pozpátku (S03E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Backwards

Obsahy(1)

„Řady" posádky Červeného trpaslíka rozmnoží robot Kryton – a hned jeho první akce je dokladem toho, že na tuhle loď patří: při procvičování kosmických dopravních předpisů se mu totiž podaří proletět časovou dírou, takže se i s instruktorem Rimmerem ocitnou na Zemi. Je to ovšem poněkud jiná Země, než jakou známe – i když se píše rok 1993. Neboť tady všechno funguje jaksi obráceně, pozpátku... (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (8)

  • V úvodní scéně této epizody si můžeme přečíst, že Kryton (Robert Llewellyn) se vydal hledat planetu S3, kde by si mohl splnit sen a mít vlastní zahradu. Naboural ale do asteroidu a zničil tak Listerovu (Craig Charles) vesmírnou motorku. Posádka Červeného trpaslíka jej po nehodě našla, opravila, přestavila a přijala za svého trvalého člena. Zmíněná oprava po nehodě vysvětluje změnu vzhledu Krytona, kterého od této série hraje jiný herec. Nic z výše uvedeného nezazní v česky dabované verzi, kde anglický text jen rychle proletí na obrazovce. Uvedená informace tak mohla českému divákovi snadno uniknout. (Alfréda)
  • Úvodní záběr rolujícího textu na pozadí vesmíru odkazuje na filmovou sérii Star Wars (od r. 1977). (Alfréda)
  • V původním znění je při hospodské rvačce slyšet režisérův výkřik: „Action!“ ("Akce!").
    (Alfréda)
  • V této epizodě jsou jména herců v titulcích uvedena pozpátku. (Folky)

Červený trpaslík (1988) (seriál)

  • Mezi poslední epizodou 2. série Paralelní vesmír a první epizodou 3. série Pozpátku měla být tzv. „ztracená epizoda“, jejíž název zněl Táta. Měla pojednávat o těhotném Listerovi (Craig Charles), který očekává dvojčata Jima a Bexleyho. Epizoda byla zčásti napsána a byl k ní vytvořen i storyboard, ale nebyla nikdy natočena. Kromě detailů o Listerově těhotenství měla epizoda osvětlit návrat Krytona (Robert Llewellyn) k posádce Červeného trpaslíka, ukázat jeho opravu, a obšírněji objasnit změnu lodního počítače Hollyho na Hilly, do které se ve zmíněné epizodě zamiloval. (Alfréda)

Červený trpaslík (1988) (seriál)

  • Craig Charles (Lister) v mnoha scénách bezhlesně odříkává repliky ostatních herců. Například: "Žádnýho vandráka jsem tady neviděl." v epizodě Sebevědomí a mindrák, "Kdybych tomu jen na chvilku uvěřil, tak mi hrábne." v epizodě Já na druhou nebo "Najednou vám zalezou kulky zpátky do těla a budete moct zpívat leda soprán ve školním sboru." v epizodě Pozpátku. (Alfréda)

Reklama

Reklama