Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 711)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Efekty 3/10/// +je mi jasné že jakmile bych přišel na styl tohoto britského humoru, bavil bych se královsky, dobře si pamatuji že jsem občas zahlédl nějakou část a byla to výborná zábava -nicméně jsem si řekl, že si to dám celé od začátku a vydržel jsem u toho sotva pár částí, skoro vůbec se u toho nebavil, krom toho to celé vypadá strašně zastarale, teď koukám že od vzniku už uběhne brzy 25 let, tak to jsem nečekal, nicméně pro někoho kdo seriál dosud neviděl a nemá závan nostalgie to bude spíš odrazující/// Nemám zrovna v oblibě chodit proti proudu. Přesto hodnotím tak jak si sám myslím. Určitě tomu dám později znovu šanci a rád se podívám na případná nová pokračování. Jen jsem se teď u prvních dílů moc nebavil a tak seriál odkládám na později. Pokud později změním názor, změním i hodnocení .-)/// Celkem 45%/// ()

woody 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý fekální humor pro masy kriplů s inteligencí folkového dua jako jste vy všichni co si myslíte, že je to nejlepší seriál všech dob a myslíte si, že jde o geniální humor a citujete z něho hlášky a neuznáváte nic než tančícího trapáka s ocasem a chcete být jako věčně pozvracený hlavní hrdina. Tak přesně pro takové tupé tupce a zabedněné lůzy viktorinského kanálu je Red Dwarf. Pche, vy ignoranti. Rimmer Foreva. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dlouho jsem tuhle nesourodou partu bral jako sázku na jistotu, až mi konečně došlo, jaký klenot to je. S každým dalším rokem od svého vzniku a s každým dalším zhlédnutím dozrál Červený trpaslík na pozici kultu. Jak v nenápadném rozjezdu, tak v téměř dadaistickém finiši klasických řad a dokonce i v pozdních dobrodružstvích party zasloužilých pánů. A to, že je Arnold Rimmer největší frajer i pablb zároveň, všichni dávno víme. ()

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K Červenému trpaslíku se váže taková malá historka. Před několika lety, když jsem ještě jezdil spávat k babičce, za dob krásných jsem šel spáti. Bylo to po schodech nahoru v malé místnůstce, kde babička spávala, aby nemusela poslouchati dědovo chrápáníčko. V pokojíčku byla malá kryptofašistická modrá televize a já si jí zapnul. Ulehl jsem do postele, přepínal kanály a najednou mě zarazil takový chlápek se srandovní čepicí. Zaujalo mě to, tak jsem to nechal a užíval. Byl to Lister, myslím v dílu Psychoteror. Nečekal jsem, že mi tato chvíle změní život. Hned druhý den jsem se koukal do televizního programu, jak se ten seriál jmenoval. Byl to Červený trpaslík. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Jistě kultovní seriál, který je skvělý i s českým dabingem. Každá postava je dokonalá, ale samozřejmě si každý zamiluje tu svou. Rimmer, Lister, Kocour, Kryton to je základní čtyřka do nepohody. Hlášek je v každém dílu spoustu a většinou geniálních, trhající vaše bránice. Seriál si drží laťku i přes docela velký počet řád (8), ale je jasné že poslední řady svou kvalitou na první trochu ztrácí. Škoda, že se nikdy nenatočil plnohodnotný film, který si bezpochyby Red Dwarf zaslouží. ()

Galerie (224)

Zajímavosti (176)

  • Tvůrci natočili dva závěry seriálu. Ten druhý, který jsme v televizi nemohli vidět, je možné najít na internetu pod názvem "Only The Good Alternate Ending". (Attta)
  • Seriál se vysílal ve více než 25 zemích a prodal se na více než 7 milionech nosičích. (cariada)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama