Reklama

Reklama

Lupiči paní domácí

  • USA The Ladykillers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho poklidného dne zazvoní profesor Dorr u dveří černošské vdovy, Marvy Munsonové. Ta až na kocoura žije úplně osaměle a vyznačuje se přísnou zbožností. Ve svém domě pronajímá pokoj. Toho využije jižanský gentleman s květnatou mluvou Dorr a kromě jedné místnosti si pronajme také sklep. Prý aby zde mohl provozovat zkoušky své kapely, hrající historickou renesanční hudbu. Ve skutečnosti je to zástěrka a profesor spolu s partou zlodějských "expertů" kopou ze sklepa tajnou chodbu do blízkého kasina. Jenže paní Marva na to přijde, a to až poté, co je loupež přes všechny počáteční průšvihy úspěšně dokončena. Nutí profesora, aby peníze vrátil a všichni se obrátili na víru, nebo že je udá na policii. A tak profesor rozhodne, že je třeba s paní Marvou skoncovat. Dokážou zloději sprovodit stařenku ze světa? A kdo nakonec shrábne všechny uloupené peníze? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (423)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se těchhle Coenů bál, protože takové Bratříčku, kde jsi mě vůbec nezaujalo a čekal jsem, že tohle bude ještě o stupeň níž. Místo toho ale musím uznat, že si i na své poměry překvapivě uvolněnou komedii střihli na výbornou. Teda ne na výbornou oproti jejich nejlepším kouskům, ale rozhodně oproti jiným uvolněným komediím. A oslizlý Hanks je rozhodně obsazen velmi dobře. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabsich filmu bratru Coenovych. Coenovi jsou hlavne nejlepsi v tom, ze kazdy jejich snimek je necim originalni, takze tak nejak nechapu, proc sahli po remakeu. A to je prave ta chyba. Kdyby nedelali zadnej remake, i kdyby to bylo podobny, ale udelali to po svym, tak to urcite dopadlo lip. Forky ze zacatku nejsou nicim vyjimecne, ale par povedenejch se jich najde. A ke konci se film docela rozjede. Presto tomuhle filmu chybi misty stava. Sice je pribeh celkem solidni a dialogy docela slusne napsany, ale mistama skoro az nudi a to by se u filmu od Coenu stavat nemelo. Vsechno to vlastne tahnou herci, kteri to zahrali celkem dobre, i kdyz z postavy pani domaci se toho dalo vytezit vic, protoze je fakt drsna. Nejvic me prekvapil Hanks, ktery je ve sve zaporne roli opravdu hodne slizky, jeho vykon me naprosto dostal a beru to za jednu z jeho nejlepsich kreaci. Ty 4* davam proto, ze i kdyz to je na Coeny slabej film, tak je porad hodne nadprumernej a taky proto, ze nemuzu srovnavat s puvodnim filmem, kterej jsem nevidel. Tak po druhym skouknuti se mi to libilo vic. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který ač mnohdy sklouzává ke všem možným klišé, nakonec z nich většinou krásně vybruslí a i přes svojí obrovskou předvídatelnost (nejen děje, ale občas i dialogů) má něco do sebe a to, jak skončí banda lupičů je skvělý nápad. Navíc Tom Hanks opět ukazuje, že patří mezi hereckou elitu a je místy ve filmu téměř k nepoznání (v tom nejlepším slova smyslu). ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Coeny mám rád, patří k mým nejoblíbenějším režisérům, jenže tohle jim nějak nesedlo a výsledkem byl z mého pohledu nejslabší snímek jejich filmografie. Zřetelně slabší, než původní verze. Jejich postavy jsou tentokrát jen povrchními figurkami a nezachrání to ani Tom Hanks v hlavní roli. Největší slabinou je obecně scénář, kvalita dialogů je neuspokojivá a komedii zkrátka chybí humor. Celkový dojem 45 %. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch mála remaků, které jsou lepší než originál. Svižnější, vtipnější, cyničtější, černohumornější... Zkrátka lepší. Lupiči paní domácí (ach ty názvy) pro mě znamenají perfektní oddychovku, film pro každou denní dobu každého ročního období. Coeni přesně věděli, co originálnímu filmu chybělo.__P.S. Kolik lidí asi nakrkne, když si teď přečtou, že se mi Ladykillers vlastně líbí víc než Big Lebowski? ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Jméno G.H Dorr bylo "vypůjčeno" od umělce devatenáctého století, Gustava Dora. (Martin00x)
  • Irma během filmu prohlásí, že pravidelně podporuje Univerzitu Boba Jonese, kterou označuje jako dobrou katolickou univerzitu. Ve skutečnosti je to radikální pravicová škola, která odmítala černošské studenty až do 70. let minulého století, a do roku 2000 zakazovala zamilovaným párům otevřeně randit během vyučování. (imro)
  • Ve filmu zazní 89 krát slovo "fuck". (Karlos80)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama