Reklama

Reklama

Den delfína

  • USA The Day of the Dolphin (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zoolog Jake Terrell (George C. Scott) po léta trénoval pár delfínů, až je naučil rozumět lidské řeči a používat ji, byť s omezenou slovní zásobou. Jednoho dne však jeho chráněnci zmizí. Jack zjistí, že o ně projevila zájem armáda a mají hrát důležitou roli při atentátu na prezidenta Spojených států. Vědec se rozhodne okamžitě jednat. Musí zjistit, kde jsou delfíni ukryti - dřív, než dojde k útoku! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat? Den delfína je snímek, za který se nemůžete ani na zkušeného harcovníka jako je Mike Nichols zlobit. Ale dnes, po téměř čtyřiceti letech, působí zkrátka směšně. Absurdní rozhovory George C. Scotta a jeho delfínů Fa a Bee už z hlavy nikdy bohužel asi nedostanu (doporučuji dohledat na youtube). Vůbec angažování Scotta moc nechápu - že by sofistikovaný vtip? Konečné hodnocení nízké, ale věřím že v "připraveném" stavu bych dával za pět hvězd. 40 % ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

Navzdory hodnocení působivý film (předlohu jsem zatím nečetla, ale brzy to napravím). Jeden z těch, na které se nezapomíná. A to přesto, že obyčejně filmy s mluvícími zvířaty nemůžu vystát. Bohužel politický rozměr filmu uškodil. Dokud je děj izolován na ostrov, film místy vypadá skoro jako přírodovědný dokument. Jakmile je do zápletky naroubován rádoby napínavý motiv s únosem, mění se do parodie na sebe sama. Zachrání to až smutný závěr s památným záběrem, kdy Alfa pochopí situaci a zachmuřen odplouvá. George C. Scott v hlavní roli je výborný: I saw this dolphin on television and he counted from one to eight in English.--Really? I didn't see that...Po přečtení knihy je druhé zhlédnutí jisté. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Už tři dny váhám mezi 3 a 4 *. Na jedné straně film má ke konci slušnou atmosféru, nápad je opravdu dobrý, G.C.S. je výborný a s hlasem Miroslava Moravce (v titulcích označen za Miloslava) až dokonalý, ale začátek filmu se dost otrocky představuje projekt a nic se u toho neděje, i když ti delfíni jsou skvělí. Česky opravdu mluvit nemuseli, vývoj zápletky je po té dost nejasný a trochu si domýšlíte. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Knížka je bohužel o dost lepší, první půlku jsem si to ještě nemyslel, ale závěr je takovej nějakej zprzněnej a o ničem (pořád srovnávám s Merleho předlohou). Jinak nemám moc co vytknout. Spíš bych vyzdvihnul skvělýho Scotta v hlavní roli a výborný mluvící delfíny, kterých jsem se v filmový podobě bál nejvíc. 70% ()

whack 

všechny recenze uživatele

Najprv som myslel, že tie delfíny chcú použiť ako živé torpéda, ale keď som si uvedomil, že ich len učia ako prilepiť na loď mínu a bezpečne sa vzdialiť, hovoril som si: „No a?! Nech to buchne.“ Hlavné ľudské postavy, zoológov, nepovažujem za hrdinov, lebo držať delfíny v bazéne nepovažujem za hrdinstvo, ale páčil sa mi ich postoj, ktorý netkvel na peniazoch, neboli mi nesympatickí. Viac mi prekáža vystupovanie živých zvierat vo filmoch, lebo po natáčaní sú často odkopnuté rovnako ako použité kostýmy. Myslím, že to nie je nejaký výnimočný film, ale navnadil ma na knihu :) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V knižnej predlohe sa šéf zoologického výskumu delfínov volal Henry C. Sevilla. (BlackTom)

Reklama

Reklama