Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Po únosu a znásilnění své třináctileté dcery byl inspektor Corrado Cattani přinucen přerušit vyšetřování zločinů mafie. Přichází další rána - jeho dcera umírá a dva kolegové jsou zavražděni. V zájmu práva a odplaty předstírá spolupráci se zločinci a odkrývá mnohamilionový obchod se zbraněmi. Na scéně se objevuje bývalý nepřítel - Olga Camastra, která se do Corrada zamiluje a je pro něj ochotna odhalit kriminální praktiky. Cattani získává s její pomocí důkaz proti zločincům. Ale boj ještě není u konce... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bolo ťažšie zvyknúť si na postavy, ktoré neboli také rozmanité ako v predošlej sérii, no tvorcovia predsa len ponúkli kvalitný pohľad na tie zostávajúce a nejaké pridali. Po Catanim, neustále plným výčitiek alebo neutíchajúcej energii baví najviac vypočítavý novinár, majster hoaxov a kydania špiny. Po ňom je to už len Sicília v drobnokresbe charakterov tvoriacich chobotnicu. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší kriminální seriál všech dob(minimálně I.-IV.série). Nikde jsem nezažil tak bolestivé ztvárnění permanentní porážky dobra prostřednictvím těch nejcivilnějších a nejchladnokrevnějších krutostí. Únosy, drogy, výhružky rodinám a jejich krutá naplnění. Smrt drtivé většiny těch odvážných a dobrých ať už se jejich těla najdou rozstřílena desítkami kulek kdesi ve vracích aut na opuštěné silnici, či s jednou nečekanou kulkou do týla kdekoliv ...třeba ve frontě na kafe. Oproti tomu nehynoucí triumf mafie. Všechno nebývale hmatatelné. Když ještě uvážím, že Morriconeho soundtrack k tomuto seriálu osobně navrhuji za nejgeniálnější hudební dílo určené pro filmovou tvorbu, uvědomuji si, že právě píši recenzi ne jednu ze stovek dalších, ne abych vyjádřil své hodnocení, ale abych napsal cosi jako milostný dopis k tomuto pro mne nazapomenutelnému projektu. Ačkoliv bych pochopitelně našel dílčí chybičky, tak síla celého díla na ně dá hodně rychle zapomenout. Klasika, kult a slzy za které se nestydím. 100% ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chobotnice 2 byla podle mě ještě lepší než její první série. Konečně se rozjely nelítostné boje, které v první sérii docela chyběly. Celkově byla druhé série i o dost silnější příběhem. Přesto ale pořád ještě nemůžu hodnotit pěti hvězdičkama. Když už jsme se konečně zbavili Paoly a odsunuli Else do pozadí, zjevila se hraběnka Olga ... Tato "romance" mě vždycky dokázala tak akorát otrávit a někdy i zkazit celkový dojem z dané epizody. Navíc druhá řada obsahovala, stejně jako první řada, mnoho scén, které pro děj nebyly vůbec důležité ... Co se týče samotného příběhu, přiznám se, že jsem se do jmen zamotávala ještě víc než v první řadě, ale s tím jsem samozřejmě počítala, takže to jako mínus rozhodně neberu. Jen se na Chobotnici 2 budu muset někdy povívat znovu, aby mi nějaké souvislosti došly ve chvílích, ve kterých původně měly. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada je dlouho nijaká, a z prvních dílů vyčnívá jenom ještě rafinovanější a hlavně rozsáhlejší hudební motiv, aby ne, na pomoc přispěchal velký Ennio. Corrado rychle střídá místa pobytu, ale všude přináší jen smrt. Na pozadí stojí tajemný muž, ale on, stejně jako mnohé další postavy (velká dabingová jména) po několika tazích končí, mafie je mocná. Druhá série slušně vrcholí, ovšem už dlouho je jasné, že se čeká na další řadu. V této chybí osudová žena, hraběnka Olga (Florinda Bolkan) jí není. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série se výborné první minimálně vyrovná. Damianiho vystřídal na postu režiséra Florestano Vancini a je to opravdu důstojný nástupce. Mafiáni v čele s Terazinim jsou stále slizcí a licoměrní hajzlové, Cattani sice občas dostane přes držku, ale on i jeho spojenci jsou nadále muži bez bázně a hany, napětí je všudypřítomné a některé epizody (třeba ta s komisařovým uvězněním) patří k nejlepším místům celé ságy. Chobotnici 2 navíc svou účastí ozdobyl i charismatický Martin Balsam v roli zástupce americké odnože Cosa Nostry. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Po uvedení 1. série, kdy mafie vyhrožovala celému štábu i Michelu Placidovi, byli filmaři nuceni přesunout natáčení z místa Itálie do jiných evropských lokací, konkrétně do Švýcarska, Německa, Velké Británie a Řecka. (Fenk)
  • Italsko-americký herec Martin Balsam se v  seriálu Chobotnice (od r. 1984) objevil hned dvakrát. Poprvé ve 2. sérii jako Frank Carrisi a podruhé v 5. sérii jako Don Calogero Barretta. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama