Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele fantoci k tomuto seriálu (2)

Chobotnice (1984) 

Seriály typu Chobotnice jsou nepřekonatelné. V tomto se poprvé setkáváme s celou řadou postav a postaviček Sicílie druhé poloviny osmdsátých let. Seriál Chobotnice patří k tomu nejlepšímu, co v italské provenienci vzniklo. Hlavní postavou je komisař doktor Cattani. Sledujeme tragické osudy jeho a jeho rodiny. Snad žádná z postav příběhu nezemře přirozenou smrtí. A jsou jich desítky až stovky. Složitý děj, složité zápletky. Kvalita seriálu je však na vysoké úrovni a právem si v hodnocení zaslouží hodnotu deset. ()

Série 2 (1986) (S02) 

Druhá série v podstatě plynně navazuje na tu první. Cattaniho dcera Paula se vzpamatovává ze šoku. Bohužel. Její dalšá osud končí tragicky. Sám Cattani po návratu na Sicílii je vystaven šikaně a je donucen spolupracovat s mafií. Připravuje pomstu. Zlý osud čeká i komisaře Altera a soudce Bordonara. Chobotnice dále nemilosrdně roztahuje svá chapatla i do mezinárodního prostředí. Začíná boj i mezi jednotlivými vlivnými osobnosmi a trest za neposlušnost či snaha o získání většího vlivu s sebou přináši nejednu oběť. Další série, dle mého soudu inteligentního a napínavého seriálu. Pro mne osobně je to též nostalgická záležitost na televizní hity osmdesátých let. ()

Reklama

Reklama