Reklama

Reklama

Brahms: Chlapec 2

  • USA Brahms: The Boy II (více)
Trailer 1

VOD (1)

Poté co se rodina přestěhuje do Heelshire Mansion, spřátelí se jejich syn s panenkou Brahmsem. Tato hračka vypadá jako živá. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (107)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Prvního Boye jsem vychválil do nebes za originalitu, atmosféru, všechno a celkem mě zajímalo, jak přistoupí ke dvojce. Prostě ke dvojce, ne pokračování, mohli opět zabodovat s něčím zajímavým a nikdo by se nezlobil, ale bohužel k tomu přistoupili, jako k dětský demonologii a to prostě velkou část populace neuspokojí. "Atmosféra" tu fungovala jenom do doby, než jsme zjistili, která bije, čímž to pak dorazili. Opravdu vzhledem k úspěchu jedničky, tohle bylo odfláknutý a kéžby radši nic takovýho nevzniklo. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

The Boy II je hodně tuctový prachobyčejný béčkový horor, který vás neoslní žádným inovativním nápadem ani ultra originálním strašením. Můžu ale s klidem přiznat, že mě tenhle film ničím nějak neštval, ani jsem nesledovala čas a vcelku příjemně to plynulo. Postavy byly ok a souvislost s prvním dílem v podstatě na úrovni akorát tak stejné lokace a sem tam nějaké zmínky. Kolem a kolem je to film, který rychle zapomenu, ale špínu na něj asi házet nebudu. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednička zaujala atmosférou, napětím i obsazením a to samé se dá říct do určité míry i o dvojce. Nicméně ve všech zmíněných ohledech Bell trošku polevil, což z filmu udělalo sice solidní, ale přesto rutinní duchařinu se zlou panenkou či spíše panáčkem. Možná že kdyby hračka trochu víc odvázala a někoho krouhla, případně si lépe načasovala lekačky, tak bych hodnotil výše. Takhle je to jen lepší průměr. 60% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V porovnání s jedničkou se jedná v souvislosti s tímto pokračováním o hodně strmý kvalitativní sešup směrem dolů, a to naprosto ve všech ohledech, nicméně tím nejzásadnějším problémem je opuštění sídla, ve kterém se odehrával prakticky celý první díl, díky čemuž tam fungovalo jak napětí, tak především velice působivá atmosféra, což zde ovšem nahrazené prostředí nedokázalo ani zdaleka vyvolat, čímž zde tak obě tyto velmi důležité ingredience chybí a tvůrci to nedokázali ničím jiným nahradit, takže veškerá záživnost a působivost tohoto pokračování je v těchto ohledech prakticky nulová. Dále zde došlo k neadekvátní změně v obsazení, kdy sympatickou a sexy Lauren Cohan nahradila mdlá a vydranděná Katie Holmes, a nikdo jiný zde nedokázal nahradit, aby alespoň on na sebe strhl nějakou výraznější pozornost. Zápletka je pak celkově dost tuctová, nezajímavá a nezáživná, a to včetně závěrečné pointy, která nestojí vůbec za nic, jelikož nepřinesla ani napětí, ani překvapení, ani nějakou gradaci, prostě nic. A opomenout samozřejmě nemohu ani zprznění ústřední postavy Brahmse, který v prvním díle působil vážně tajemně a zajímavě, jenže zde ho tvůrci prakticky jen otravně změnili v Chuckyho nepovedený klon, čímž ztratil veškeré kouzlo a působivost. Mnou očekávaných odpovědí na několik otázek, vyvolaných v jedničce, jsem se zde jinak také nedočkal, tak možná se dočkám až v trojce, ke které si nechali díky poslední scéně tvůrci otevřená dvířka, jenže zatímco po prvním díle jsem se na dvojku těšil, tak nyní po dvojce se k případnému pokračování budu muset už vyloženě jen donutit. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečné pokračování. Mně pokračování, remaky a tyhle věci nevadí, já je mám rád, ale tohle bylo podprůměrné, ohrané a vykrádající jakýkoliv horor o panence. V čem je to jiný je to, že ta máma strašně vyvádí kvůli tý panence. A to už ze začátku filmu. Až moc nereálná a přehnaná reakce. Ten kluk je ok, ale je celkem trapnej. Horor tu chybí. Jsem rád za konec, který není strašně klišoidní tím, kdo by přežil. VYHODNOCENÍ: NENÍ TU ŽÁDNEJ KILL ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 28. ledna do 7. března 2019 v kanadské provincii Britská Kolumbie, konkrétně ve městech Victoria a Vancouver. (BMW12)
  • Film měl být původně vydán 26 .7 .2019, následně posunut až na 6. 12. 2019. (TheEvilTwin)

Reklama

Reklama