foto

Owain Yeoman

  • nar. 2.7.1978 (41 let)
    Wales, Velká Británie

Biografie

Yeoman se narodil se 2 července 1978 v Chepstowu. Absolvoval Královskou Akademii Dramatických Umění v Londýně . Yeoman hrál a režíroval v Oxfordském Playhouse Othella. Mezi jeho další divadelní úspěchy patří „Čaroděj ze země Oz“, „Člověk, Zvíře & Ctnost“ a „Jak se vám líbí“.

Owain Yeoman se objevil v celovečerních filmech jako je TROJA, kde hrál po boku Brada Pitta a Orlanda Blooma, či ve snímku BEERFAST. Zahrál si také v seriálu KITCHEN CONFIDENTIAL, COMMANDO NANNY, THE NINE, PŘÍBĚCH SÁRY CONNOROVÉ a v anglickém dramatu VRAŽDY Z MIDSOMERU. Jeho neslavnější role je v seriálu THE MENTALIST, kde hraje agenta Wayna Rigsbyho.

Mluví třemi jazyky - francouzky, německy a velšsky. Žije se svou manželkou v Los Angeles. Stal se tváří kampaně pro vegetariánství organizace PETA.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2020 Brahms: The Boy II
2016 The Belko Experiment
2014 Americký sniper
2011 Vrah s chromovou maskou
2007 Traveling in Packs (TV film)
2006 Oktoberfest
2004 Troja

TV seriály

2019 Emergence (TV seriál)
American Chestnut (E08)
Fatal Exception (E07)
Mile Marker 14 (E06)
další epizody (8)
2017 Zvrat: Washingtonovi špioni (TV seriál)
Washingtonovi špioni (S04E10)
Zúčtování (S04E09)
Špatná situace (S04E08)
další epizody (10)
Černá listina (TV seriál)
Greyson Blaise (č. 37) (S05E02)
2016 Zvrat: Washingtonovi špioni (TV seriál)
Přelíčení a poprava (S03E10)
Ostří pera (S03E09)
Zpět v akci (S03E08)
další epizody (10)
2015 Supergirl (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Zvrat: Washingtonovi špioni (TV seriál)
Střelný prach, zrada a pletichy (S02E10)
Marnotratník (S02E09)
Úspěch (S02E08)
další epizody (10)
2014 Extant (TV seriál)
Nový svět (S01E11)
Hromádka karet (S01E10)
Na útěku (S01E09)
2012 Mentalista (TV seriál)
Zrudlý klobouk (S04E24)
Piki, piki na hlavu (S04E23)
Sbohem a díky za šrámy (S04E22)
další epizody (14)
2011 Cleveland show (TV seriál)
The Hurricane (S03E02)
Mentalista (TV seriál)
Fuga v rudém (S04E10)
Rudé tričko (S04E09)
Růžové šaty (S04E08)
další epizody (10)
2008 Generation Kill (TV seriál)
Bomb in the Garden (E07)
Stay Frosty (E06)
A Burning Dog (E05)
další epizody (7)
Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2006 Devět rukojmí (TV seriál)
2005 Šéfkuchař nadivoko (TV seriál)
2004 Commando Nanny (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Mrtvý ve vodě (S08E02)

Host

TV pořady

2011 25th Annual Genesis Awards, The (TV pořad)

Fanoušci tvůrce