foto

Owain Yeoman

  • nar. 2.7.1978 (38 let)
    Wales, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Yeoman se narodil se 2 července 1978 v Chepstowu. Absolvoval Královskou Akademii Dramatických Umění v Londýně . Yeoman hrál a režíroval v Oxfordském Playhouse Othella. Mezi jeho další divadelní úspěchy patří „Čaroděj ze země Oz“, „Člověk, Zvíře & Ctnost“ a „Jak se vám líbí“.

Owain Yeoman se objevil v celovečerních filmech jako je TROJA, kde hrál po boku Brada Pitta a Orlanda Blooma, či ve snímku BEERFAST. Zahrál si také v seriálu KITCHEN CONFIDENTIAL, COMMANDO NANNY, THE NINE, PŘÍBĚCH SÁRY CONNOROVÉ a v anglickém dramatu VRAŽDY Z MIDSOMERU. Jeho neslavnější role je v seriálu THE MENTALIST, kde hraje agenta Wayna Rigsbyho.

Mluví třemi jazyky - francouzky, německy a velšsky. Žije se svou manželkou v Los Angeles. Stal se tváří kampaně pro vegetariánství organizace PETA.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2016 The Belko Experiment
2014 Americký sniper
2011 Vrah s chromovou maskou
2007 Traveling in Packs (TV film)
2006 Oktoberfest
2004 Troja

TV seriály

2016 TURN (TV seriál)
Trial and Execution (S03E10)
Blade on the Feather (S03E09)
Mended (S03E08)
další epizody (10)
2015 Supergirl (TV seriál)
Pilot (S01E01)
TURN (TV seriál)
Gunpowder, Treason and Plot (S02E10)
The Prodigal (S02E09)
Providence (S02E08)
další epizody (10)
2014 Extant (TV seriál)
2009 Cleveland show (TV seriál)
2008 Generation Kill (TV seriál)
Mentalista (TV seriál)
Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
2006 Devět rukojmí (TV seriál)
2005 Šéfkuchař nadivoko (TV seriál)
2004 Commando Nanny (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Mrtvý ve vodě (S08E02)

TV pořady

2011 25th Annual Genesis Awards, The (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace