Reklama

Reklama

Brahms: Chlapec 2

  • USA Brahms: The Boy II (více)
Trailer 3

VOD (1)

Poté co se rodina přestěhuje do Heelshire Mansion, spřátelí se jejich syn s panenkou Brahmsem. Tato hračka vypadá jako živá. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (107)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na to, aby ten kluk tak dlouho trpěl posttraumatickým syndromem, mi už přišel docela velkej. Nebo to byl výjimečnej poseroutka. Každopádně byl ale obludně velkej na to, aby spal s medvědem plyšákem a vypěstoval si fixaci na panenku. A protože ta jeho panenka byl vlastně panák, byl to nejspíš nejenom poseroutka a mamánek a mentál, ale i buznička. Ještě že měl ovšem statečnou maminku, která udělá vše pro to, aby svého chlapce ochránila. Uff. "Horor / Mysteriózní / Thriller". To jako vážně?? V tom případě by "Horor / Mysteriózní / Thriller" mohla být třeba i Červená Karkulka nebo Smolíček Pacholíček. Zlatá jednička s hnusnou Maggie z Walking Dead. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ač se Brahms snaží, dokonce překračuje jistou hranici, před níž se zastavil jeho předchůdce, je pouze jen klasickým pokračováním, v podstatě zopakováním původního nápadu. A když na někoho bafnete dvakrát stejným způsobem, podruhé už to prostě nebude tak působivé. Obzvláště, když se film vrátí „na místo činu“. 2.5* ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem si minulý týden zopakoval (a šokovalo mně, že překvapivě pořád funguje, čímžpádem je teda asi fakt dobrá), což jsem udělal jen z toho důvodu, že jsem objevil existenci dvojky. Jednička je přátelé, opravdu dobrá a tím koncem rozhodně i originální, ačkoliv se tak netváří. Dvojka se taky tak netváří, ale dvojka už bohužel příliš originální není. Je pořád skvěle natočená, napětí funguje relativně v pořádku, zejména v druhé polovině má film po téhle stránce rozhodně co nabídnout, Brahms je správně znepokojivý a tisícíprvní ďábelské dítě je taky zatraceně fajn. Tragických nehod je tady všehovšudy jedna (a ještě ne tragická), jinak je to ale fajn. Nic víc, nic míň. Každopádně se mi nakonec líbilo, jak Brahms prohlubuje mytologii celého příběhu a pokud se bude konat třetí díl, tak jsem na něj docela zvědav už teď (protože je silně nakročeno k Brahmsovu originu, tady se vlastně nic nedozvíme). Dvojka mně sice bavila. jenomže dvojka je přesně to, co by byla jednička, kdyby neměla ten sympatickej zvrat na konci - a i tak by z toho jednička vyšla jako vítěz. Líbilo se mi to, bylo to funkční, ale v obrovské konkurenci panenkovských / s divnými dětmi hororů je to slabší a těžce bez nápadu. Průměr, ale lepší průměr, bylo to fajn, zručně natočené, některé scény skvělé, ale celek to moc nevytrhne. Ten otevřenej konec mně ale vlastně dost potěšil. Asi už mi stačí fakt málo. 65%. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Rodinka sa nám opäť raz presťahuje na vidiek, a vyberú si "zhodou náhod" domček, ktorý leží v blízkosti Brahmsovho rodinného sídla. Tam vyhrabe chlapček bábiku, stáva sa ňou stále viac a viac posadnutý a na rodinku čaká boj. Horor moje očakávania našťastie splnil. Brahms neušetrí ani zvieratá, ani deti, čo je fajn. Dozvieme sa niečo aj o jeho histórii, hoci len povrchne, a niekoľkokrát sa vrátime do sídla z prvej časti, kde to väčšinou naberá správne grády. Podobne ako jednotka je to viac o atmosfére ako o nefunkčných ľakačkách. Rozdiel vidím jedine v tom, že zatiaľ čo sa predchádzajúci film dá logicky vysvetliť, v tomto prípade sa jedná skôr o typickú šablónu posadnutých bábik typu Annabelle. Fanúšikovia duchárskych kúskov by sa sťažovať nemali, pokiaľ nebudú vyložene hľadať inovatívnosť. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

No tak teraz veľmi nerozumiem to viac menej kladné prijatie. Oproti jednotke úplne iné už len s tým že tu je duch a tam bola reálna osoba. Bábika desivá nie je, lakačky neviem kde aké ja som nepostrehol ani jednu dobrú. Masky tak isto žiadne. Film je krátky no aj tak sa nevyhol nudným miestam a celkom sa vliekol. Je to pene natočená a nejaké náznaky hororu tam sú. Zato asi tie 2 hviezdy. Báť sa ale teda rozhodne nebudete. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 28. ledna do 7. března 2019 v kanadské provincii Britská Kolumbie, konkrétně ve městech Victoria a Vancouver. (BMW12)
  • Film měl být původně vydán 26 .7 .2019, následně posunut až na 6. 12. 2019. (TheEvilTwin)

Reklama

Reklama