Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Protagonistom je Bill (Jeremy Theobald). Bill je nezamestnaný ctižiadostivý spisovateľ, ktorý žije samotársky a nudný život v Londýne. Billa veľmi fascinujú ľudia s nádejou, že nájde nejaké podklady, o ktorých by mohol písať. Z davu ľudí si teda začne náhodne vyberať jednotlivých ľudí a sleduje ich. Stanoví si pravidlá, aby sa vyhol problémom a aby jeho sledovanie bolo vždy náhodné. Ale čoskoro poruší jedno z pravidiel a sleduje niekoho viac krát, než len raz. Osoba, ktorú často sleduje je Cobb (Alex Haw). Cobb ako sebaistý a inteligentný zlodej prichytí Billa pri sledovaní. Ale kto koho vlastne sledoval? (genetique)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (502)

pepo 

všechny recenze uživatele

Neúspešný spisovateľ je posadnutý sledovaním cudzincov. Keď raz poruší svoje pravidlo, že žiadneho človeka nebude prenasledovať viackrát, zapletie sa do hry plnej tajomstiev. Celovečerný debut Christophera Nolana pôsobí v mnohých veciach ešte neohrabane, no už tu je jeho rukopis jasne čitateľný. Vo využívaní rozprávačských postupov aj prekvapivom nasledovaní deja. Napínavý a nepredvídateľný malý nenápadný filmík, po ktorom sa začali diať veľké veci. 9/10 ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

*SPOILER* Fascinating! Nolanův film bez mistrné pointy? Nemyslitelné. I když jde třeba o jeho prvotinu. V závěru jsem se musel při policajtových slovech "Je tohle váš podpis?" dokonce pousmát, jak dokonale to na svého "parťáka" Cobb narafičil. Na jednu stranu jednoduché - ale i v jednoduchosti je síla - a na stranu druhou promyšlené do posledního detailu. Zkrátka majstrštyk. 95%. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"JUST BECAUSE YOU BROKE INTO PEOPLE'S HOMES DOESN'T MEAN YOU NEED TO LOOK LIKE A FUCKING BURGLAR." -------- Temné, chladné, psychologické a občas až moc sociálne. Nolan prebral už v úvode tri posty, pričom všetky zvládol bravúrne. Napísané presne tak, ako to vie a čím je známy. Svieža dĺžka 69 minút taktiež pomohla. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZAČALO TO SLEDOVÁNÍM“...... /// Parádní příklad, jak udělat z člověka čuráka (zvlášť, když jde svýmu štěstí naproti). Ale abych byl upřímnej, krom tý pointy…. celkem nuda. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ujíždím na černobílejch filmech (jestli tím nemaskuješ, že nemáš barevnou bednu…). 2.) Strašně bych chtěl s někým vyjebat! 3.) Thx za titule ,,Elfkam111“ a ,,depressya“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vynikající. Nolan ví jak pracovat s vyprávěním, vy kdy říct a ví kdy neříct, jestli mi rozumíte. Celou dobu ho sledujete, dýcháte mu na záda, ale on dobře ví, že tam jste a tak několikrát změní směr, jen aby vás zmátl a pak vám najednou zmizí, abyste vzápětí zjsitili, že stojí za vámi a sráží vás pod vlak. A to jediné na co myslíte, když padáte pod kola svištícího rychlíku je... překvapení. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (26)

  • Film se natáčel pouze o sobotách, protože herci i členové štábu v týdnu pracovali na plný úvazek. (Ai.ma)
  • Stejně jako v Mementu (2000) a Insomnii (2002), i zde používá hrdina pro vniknutí do bytu kreditní kartu. (Ai.ma)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno