Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Legenda o hraběti Drákulovi ožívá v novém vyprávění, které detailně rozvádí upírovy krvavé zločiny – a prozrazuje jeho zranitelná místa. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (161)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mě neuvěřitelně rozpolcené. Viděl jsem desítky adaptací Draculy, knihu jsem samozřejmě i četl a dvojice Moffat+Gatiss pro mě není záruka kvality, ale spíše nevyrovnaných hazardérů, kteří často své pojetí přeženou (Doctor Who, Sherlock, víme). Draculu vzali, roztrhali a složili po svém. V prvním díle jim to v podstatě vychází (možná až na prostořekou sestru, která i přes všechny sympatie je pěst na oko celého dílu). Druhý jde cestou, která není špatná, ale v mnohém jde proti původní látce. Třetí díl je kapitola sama o sobě a nechci říkat spoilery, ale tady zašli tvůrci opravdu daleko. Každý díl má však atmosféru, vynikající Drákula působí svěže a provokativně (většina dvojsmyslů je výborných, občas až moc). Přestože jedna část mé duše chce tohle pojetí jako celek odsoudit, druhá si cenní uzavřeného příběhu na tři díly a hlavně odvahy jít dál než dřívější adaptace (kdo viděl např. Draculu 2000, tak ví, že jde zajít na různá místa...). Současně je pojetí rozporuplné i proto, že je tady moderní vyváženost, nejen genderová, ale LGBT komunita si přijde na své a nic z toho není pro příběh smysluplně opodstatněné, ale jen módně přidané (viz první dotaz sestry na Harkera o Draculovi, druhý díl a bohatý mladík, třetí díl...). Je to troufalý pokus Drákulu zpracovat odlišně. Díky za něj, ale současně to není ono, mění to podstatu díla a tak by to stejně tak nemusel být Drákula :-)).. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako tak nad vodou seriál udržala druhá epizóda a výkon hlavnej postavy v úvodných dvoch epizódach. Feministky všetkých krajín sa spojili a z Abrahama Van Helsinga sa stala Agatha Van Helsingová ktorá Draculovi vysvetlí ženské práva, Dracula je znechutený z pitia kresťanskej krvi a teší sa na ateistov, sestrička sa pýta Jonathana či s Draculom mali sexuálny styk. Nepochopím liberálne prázdne lebky z Netflixu, ktoré si myslia že odstráneným kresťanstva, zrušením patriarchátu a presadzovaním LGBT sa všetko vyrieši. Asi vymiznú všetky zákerne choroby, hlad, chudoba, vzájomná nenávisť medzi ľuďmi...teda aspoň podľa nich. Ale bohužiaľ to je trochu zložitejšie a bolo by to na dlhú debatu. Človek sa na nich už ani nedokáže hnevať ani sa nad nimi pousmiať, ale ľutuje ich...Seriál Batesov motel ukázal, ako aj postavu ktorá patrí do úplne inej doby možno zapracovať do súčasnosti, ale skajpukúci Dracula bol na mňa trochu silná káva. Teší ma, že sa tohto spracovania nedožil Bram Stoker (síce sa nedožil žiadneho, ale aj tak) a zároveň ma mrzí, že som niečo tak otrasné videl ja. Absolútne nechutná arogantá Van Helsingová či neskôr doktorka Zoey a nechutne zničený geniálny knižný príbeh. Svojim spôsobom odpad, ktorý ako tak zachránili veci, ktoré som spomenul v úvode svojho komentára. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Mila pulpova zabava. Keby islo regulernu filmovu trilogiu, tak by to stalo akurat za odplutie. Ale v serialovom formate, kde zjavne vazne nemozem ocakavat super remeslo a kvalita scenarov sa hodnoti stylom: "wow, to som necakal" som sa minimalne polovicu stopaze bavil. A posledna cast tomu vsetkemu bordelu nasadila korunu aj prekvapivu hlbku. A obsadenie sa celkom podarilo. 6/10 ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

U první epizody mě fascinovalo, jak netradičně se tvůrci rozhodli zpracovat legendu o Drákulovi, a také jak kvalitně se jim tento třídílný horor povedlo natočit. Hlavní postava neuvěřitelně sympatická, Claes Bang si roli neuvěřitelně užívá a na jeho výkonech to jde hodně poznat. Nevadilo mi ani relativně skromné pojetí, co se natáčecích exteriérů týče. Jak klášter, tak především samotný hrad poskytoval skvělé záběry a příjemně temnou atmosféru. Prvnímu dílu tak moc vytknout nejde, jeho zpracování mi sedlo a ani chvíli jsem se nenudil. U druhé epizody jsem měl velký problém s nelogickým chováním jednotlivých postav, díky menšímu natáčecímu prostoru byla atmosféra pořád temná a děsivá, i když už pomalu ztrácela na síle. Herecké výkony spíše průměrné, jediný Drákula byl pořád cool. Šok nastal až s poslední epizodou, která celou sérii dokonale pohřbila. Místo důstojného zakončení, vysvětlení a nějakého kvalitního závěru jsem se dočkal jen zbytečného hraní na city, nesmyslných scén, zbytečné omáčky okolo a vše se tak zvláštně zamotalo, až jsem některé scény vyloženě nechápal. Na logiku se už vůbec nehraje, postavy se chovají mimořádně stupidně, děj absolutně nedává smysl. kdyby se natočil jen první díl, tak nemám jediné slovo proti, snad jen hudba mohla být mnohem lepší. U zbylých dvou epizod však nemám moc co hodnotit, vyložený odpad. 2/10. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Nová seriálova miniseria roku 2020, ktorá nenadviazala a neočarila ako minuloročný Chernobyl od hbo. Dlhé epizody nevadili. Hlavný herec sa do draculy hodil a bol výborný. Tu trafili tvorcovia od netflixu dobre, lepšie ako vo witcherovi. Lokality točene na Slovensku potešili. Ale posledná časť bola ozaj najslabšia. Aj tak sa mi ale tento počin od netflixu páčil, aj keď, tie mníšky a lgbt van halsingová bola odveci. Možno sa dočkáme aj frankensteina alebo vlkolaka. 4* ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Seriál sa natáčal päť mesiacov. (dwdb)
  • Slovenské lokácie: ulice historického jadra a Starý zámok v Banskej Štiavnici, Oravský hrad a Zuberec. (DJW)

Související novinky

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno