Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Legenda o hraběti Drákulovi ožívá v novém vyprávění, které detailně rozvádí upírovy krvavé zločiny – a prozrazuje jeho zranitelná místa. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

Kordus 

všechny recenze uživatele

No to zase bylo. Celou svojí kariéru Moffat a Gatiss přeskakují mezi studnicí nápadů a žumpou a v případě Draculy stojí jednou nohou v křišťálové pramenité H2O a druhou... asi chápete. Zatímco první díl byl zábavná reimaginace, kde sympatický Dracula hláškuje a usekává hlavy jeptiškám a druhý taková zvláštní mysteriózní detektivka, třetí díl prostě byl. To je asi to nejhezčí, co o něm říct. Tak snad nechají knížete zase chvíli odpočívat a nebudou se nějakým záhadným způsobem snažit vykřesat druhou řadu... (protože stejně nikdy nepřekonají Dracula 3000 <3 ) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Mám silně rozporuplné pocity. Na jednu stranu první díl byl parádní, hláškující Drákula dobrá atmosféra a zajímavý styl vyprávění. Pak nastal druhý díl a i přes nádherné rekvizity a loď samotný jsem cítil docela nudu a hloupé postavy kromě Agaty mě vůbec nebavily. No a třetí díl byla už parodie sebe sama kde už toho humoru bylo opravdu moc. Třetí díl zachraňuje posledních 10 minut a nádherný soundtrack. Nakonec musím říct že se mi to líbilo ale hlavně díky prvnímu dílu, pak to šlo spíše dolů, s knihou samotnou to nemá moc společného a ten gay podtext mi přišel strašně otravnej(proč Netflix cpe do všech svých seriálu nějaké buzny nechápu), vím že Dracula si dokáže podmanit každého ale šlo by to i jinak než jako ve druhém díle rajdovat na jednom chlapovy. Jestli vznikne někdy druhá série tak bych bral spíše zase minulost než přítomnost. Ale Bang je dobrý Dracula. Hodně slabé 4*. ()

Reklama

Fionor 

všechny recenze uživatele

První dva díly geniální - obsazením, hereckou akcí i dějem. Třetí díl se už tolik nepovedl a naprosto nezapadá. Kdybych hodnotil jen první dva, bylo by to jednoznačných 5 hvězd. Claes Bang je naprosto démonický a zbytek herců mu nezůstává nic dlužen... Ale pak přišla epizoda 3 a já ji dokoukal jen na základě (nenaplněného) příslibu, že konec bude stát za to. Tuhle krvavou hostinu bohužel zkazil dezert. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Claes Bang to táhne na svých ramenou jako Arnold Schwarzenegger kládu v Komandu od začátku do konce... ale ani on ty tři díly sám prostě neprodá. A je to sakra škoda, protože ukazuje nejen jak skvělý a charismatický a zábavný dovede být, ale především je na něm vidět, jak strašně ho ta role bavila. Což ostatně platí i o Dolly Wells, jejíž imrvére se rouhající jeptiška Agatha je highlight úvodní epizody. Což je bohužel také jediná epizoda, která za to opravdu stojí. Je to absolutně ze řetězů urvané převyprávění Harkerova pobytu v Drákulově hradu a posléze v klášteře – převyprávění stylové a zábavné a upřímně vtipné, jež vás nechá žíznivé po dalších dílech. A ta bohužel nenaplní očekávání ani zdaleka. Druhá epizoda je vlastně slasher – se všemi pozitivy i negativy. Koukáte na Drákulu, jak postupně likviduje posádku Demeteru, a na posádku Demeteru, jak se snaží přijít na to, kdo z pasažéru je likviduje. Což pro diváka nefunguje a ani nemůže fungovat jako detektivka, ani jako horor a snad ani jako film, protože je to prostě hloupé a i ten geniální Claes Bang to důstojně ustává s vypětím sil. A pak přijde finále... a Claes Bang je opět v plné síle, zábavně dělá 21. stoletím zmateného upíra, skvěle si nahrává s Gatissovým Renfieldem a opět to není chytré, ale ve spoustě věcí je to dostatečně zábavné a člověka skoro zamrzí, že se v tomhle zasazení neodehrává celý seriál. Ale pak přijde, ehm, absolutně všechno se Zoe a vysvětlování upírských pověr a fakt špatné převyprávění příběhu Lucy a ještě horší vyvrcholení a vy doufáte, že Moffat už nikdy nic nenapíše a Gatiss zůstane jenom u herectví. Takže vlastně dost rozporuplný začátek roku. Hádejte, co v mé top 10 letos figurovat nebude. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Od nechutností a trochu srandy až k promyšlenému a sofistikovanému konci. Prožil jsem za ty tři díly skoro všechny možné emoce od negativních až po ty pozitivní. Trochu bych vyčlenil třetí díl, který mi moc do kontextu nezapadá, ale to bych všechny nechal přijít o to nejlepší v mých očích. Pro plno lidí to bude velmi rozpolcené, ale já si v tom to svoje našel a mohu doporučit. Mimochodem super výkon od Drákuly (C.Bang). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Seriál sa natáčal päť mesiacov. (dwdb)
  • Slovenské lokácie: ulice historického jadra a Starý zámok v Banskej Štiavnici, Oravský hrad a Zuberec. (DJW)

Související novinky

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Reklama

Reklama