Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (156)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Názory na tenhle seriál jsou různé, ano dá se na něj dívat, ale otázka je co v něm uvidíme?! Je to naprosto přeplácaný svět, kde jsou různé civilizace, dinosauři, kouzla atd. atd.. tohle je přece uhozený! Kam se poděla trochu logika Jurského Parku, dinosaury beru, ale milion věcí k tomu navíc už ne. Když přidáme herce, kteří už si asi nikdy nikde moc nezahrajou, pak není co řešit. ()

Gormie 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je tak neskutečně blbý, až je neskutečně zábavný. Snad je to částečně záměr, jen těžko si dovedu představit, že by autoři mysleli vážně plošinu, na které spolu žijí dinosauři, upíři, kovbojové, piráti, keltové, mimozemšťani a Jack Rozparovač a na které každou chvíli přistane stroj času. Autor předlohy se ovšem obrací v hrobě. Ale přesto je to zábava. ()

Reklama

Jano... 

všechny recenze uživatele

Na tajomnej stolovej hore uprostred juhoamerickej džungle sa stále prechádzajú tvory z úsvitu vekov... medzi inými napríklad Jack Rozparovač, čarodejnícke klany, stratená kolónia Roanoke, 4 jazdci Apokalypsy, vodnomelónoví ľudia, upíri, kráľ Artuš... čím ďalej tým menej dinosaurov. Asi z budgetových dôvodov... ()

ic odpad!

všechny recenze uživatele

Možná se u toho člověk nenudí, ale jek někdo může vymyslet takovou slátaninu to nechápu. Jestli se snaží o originalitu každého dílu, nebo je to snad kubismus to nevím, ale vidím to tak na odpad. Ještě si pamatuju, jak jsem se na tenhle seriál díval, bylo to někdy o prázdninách a vím, že jsem od něj očekával opravdu hodně. První díl ještě trochu ušel, i když už jsem si ke konci říkal, že je to torchu ujetý, ale už druhý díl mě přesvědčil, že je to odpad největší. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Za pilotný film (ktorý sa ako jediný držal knižnej predlohy) dávam štyri hviezdy. Za seriál ako taký dve - ale to tiež len preto, že je to (hlavne v neskorších sériách) famózna nechcená paródia... :-P Inak odpad!. Vrele odporúčam adaptácie z roku 1926 a 2001, tie podľa mňa ako jediné za niečo stoja a A. C. Doyle sa z nich nemusí v hrobe točiť ako dynamo... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Jennifer O'Dell (Veronica) si sama navrhla seriálový "outfit". (rador)
  • Na zahraničních webech je průběh uskupení, které realizovalo petice pro natočení 4. série seriálu. Po dlouhých dohadech, kdy se plánovalo rozdělení 4. série ještě do dalších řad, popř. různé minisérie nebo závěrečný dvojdíl, nakonec tvůrci vydali pouze prohlášení, že se natáčet nebude, spolu s dokumentem, který stručně odhaluje naplánovaný scénář s rozluštěnými záhadami seriálu. Dokonce vydali v papírové formě dokončení epizody Heart of the Storm (2002), které tvůrci poslali fanouškům, aby ukojili jejich napětí. (Zetwenka)
  • Absenci postavy Davida Ortha (Ned Malone) v závěrečných 12 epizodách původně scenáristé neplánovali. Kvůli některým neshodám byla jeho postava jednoduše od epizody Brothers in Arms (2002), kdy Ned oznámí ostatním, že jde na cestu sebepoznání, poslána pryč. (Zetwenka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno