foto

David Orth

  • nar. 13.3.1965 (55 let)
    Kitchener, Ontario, Kanada

Biografie

Kanadský herec, David Orth, se narodil 13.března v roce 1965 v Ontariu. Především se proslavil postavou Edwarda "Neda" Malona v televizním seriálu THE LOST WORLD, který byl natočen v Austrálii, ve kterém hrál od roku 1999 až do roku 2002. Během natáčení Ztraceného světa, si koupil dům v Austrálii, kde se brzy poté seznámil se svou manželkou.

Orth si zahrál v seriálu IRON MAN: OBRNĚNÁ DOBRODRUŽSTVÍ, v seriálu Z JINÉHO SVĚTA nebo například v seriálu LOVCI DUCHŮ v epizodě "Strašák".

David Orth naznačil, že by se i přes svou hereckou kariéru rád stal režisérem. Ve svém volném čase se rád udržuje ve formě, jezdí na motocyklu a stará se o svého psa jménem Rory.

Little bear

Herecká filmografie

Filmy

2013 Dangerous Intuition (TV film)
Midnight Stallion
2011 Pronásledovaná (TV film)
2009 2012
Messages Deleted
2008 Jinak jen smrt
Návrat minulosti (TV film)
Tornádo nad New Yorkem (TV film)
2007 Hlas smrti 2: Světlo
2006 Boom Boom Sabotage
Fallen (TV film)
In Her Mother's Footsteps (TV film)
Špatná volba (TV film)
2002 The Lost World: Underground
1998 Bolesti lásky (TV film)
1997 Agentka Melanie Darrowová (TV film)
1996 Hvězdná výprava (TV film)
1991 Le peloton d'exécution (TV film)
1990 Poslední nejlepší rok mého života (TV film)
1988 Dvojí život (TV film)

TV seriály

2014 Cedar Cove (TV seriál)
Starting Over (S02E05)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Newyorská serenáda (S03E12)
2011 Kauzy podle Kate (TV seriál)
Priceless (S01E02)
2010 Hodina duchů (TV seriál)
Really You: Part 2 (S01E02)
Really You: Part 1 (S01E01)
2008 Hranice nemožného (TV seriál)
Iron Man: Obrněná dobrodružství (TV seriál)
Smallville (TV seriál)
Zlom (S07E12)
2007 Death Note - Zápisník smrti (TV seriál)
Vztek (E23)
Provedení (E21)
Provizorium (E20)
další epizody (6)
Láska je Láska (TV seriál)
Lekce číslo jedna (S04E07)
2006 Falcon Beach (TV seriál)
Krevní pouta (TV seriál)
Krvavé svědectví (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
Strašák (S01E11)
2005 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
V obležení, 2. část (S01E19)
Smallville (TV seriál)
Tajemství kamenů (S04E22)
2004 Sue Thomas: Agentka FBI (TV seriál)
Pech u kadeřníka (S02E07)
2001 Mutant X (TV seriál)
Střední škola Degrassi (TV seriál)
Torontské stíny (TV seriál)
2000 Ztracený svět (TV seriál)
Skin Deep (S02E06)
Divine Right (S02E05)
Stone Cold (S02E04)
další epizody (17)
1999 Total Recall 2070 (TV seriál)
Ztracený svět (TV seriál)
Creatures of the Dark (S01E11)
The Beast Within (S01E10)
Paradise Found (S01E09)
další epizody (9)
1998 Mythic Warriors: Guardians of the Legend (TV seriál)
1996 Traders (TV seriál)
Zvláštní efekty (TV seriál)
1994 Robocop (TV seriál)
1993 Prváci (TV seriál)
1991 The Hidden Room (TV seriál)
Z jiného světa (TV seriál)
1988 My Secret Identity (TV seriál)
Pátek třináctého (TV seriál)
Vanity's Mirror (S01E15)
1986 The Lawrenceville Stories (TV seriál)
1985 Divadlo Raye Bradburyho (TV seriál)
Horká noc (TV seriál)
1983 Stopař (TV seriál)
1981 American Playhouse (TV seriál)

Dokumentární

2017 Záchrana divokých medvědů (TV seriál) - vyp.

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky