Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Lolita 

všechny recenze uživatele

Znáte to - nedělní oběd, nacpete si břich a vyvalíte se u televize, zmocníte se ovladače a projíždíte kanály s cílem zjistit, co solidního je v nabídce. 300 přepnutí za minutu, a dostanete se na jakýsi kanál, kde právě hlásají, že přijde na řadu tahle perlička. Jako rodině vyrůstající na Mayovkách nám tohle pochopitelně nemohlo uniknout. Hned po skončení jsme film začli shánět, jelikož jsme půlku neslyšeli přes řehot u stolu. Jasně, že to není uplně geniální a některé repliky byly trošku zbytečné, ale já jsem se výborně bavila. Ranč Pudřenka, růžovej brácha Vinetač s blinkající Žakelínou, záporák Santa Maria a poslední přání v podobě písničky z reklamy na Super děrovačku - mnohem povedenější než parodie na vesmírné skvosty od stejné partičky v čele s Herbigem. Tady se klucí fakt vyřádili :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet DEM 7miliónovTržby Celosvetovo $75,805,000║ Nie je to zrovna taká zbesilá jazda aká by sa po veľkom úspechu v Nemecku($64,221,213) dala čakať ale ten svoj účel parodovať Winnetua a iné westernové počiny, si to v určitom hladisku spĺňa. Vtípkov tam je pomerne dosť ale tých čo skutočne rozosmejú či potešia len za hrsť, určite by bolo čo ešte na tom zlepšovať ale čo môžeme čakať od dosť priemerných Nemcov, čo sa produkcie filmov týka. Michael Herbig nie žiadne zázračné dieťa, ktoré by spravilo prielom do sveta, aj keď nápady to teda má len bolo by fakt treba k tomu aby to bola smršť svižnejšieho režiséra, on nech radšej ostane na scenáristickej stoličke, tam mu to viac pristane. /55%/ ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Absolutně nic jsem od toho nečekal, maximálně to že se Němci ztrapní. Už začátek, kde je ořezávátko na šípy nebo jak indiáni natírají týpý mě dostalo. A pak že neexistuje někdo kdo vzdoruje triu Abrahams + Zucker + Zucker. Na to že je to jejich opravdu první parodie je to velmi slušné. Jako teplej indián a ranč Pudřenka to je fakt nářez. Zatím jeden z nejlepších německých filmů vůbec. ()

karlik4801 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná sračka, která dokáže být jedině nevtipná. Nenašel jsem jediný vtipný moment. Postavy mě po chvíli začali neuvěřitelně štvát. A kromě prostředí ve kterém se natáčelo není opravdu nic povedené. Když se hlavní postavy zrovna nesnaží být vtipné, scény jsou naprosto o ničem. A kostýmy byly také hrozné. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Ze začátku docela zdařilá parodie na mayovky ztrácí zhruba v půlce svůj náboj, a zatímco v první půlce připadal zhruba jeden trapný vtip na čtyři skvělé, tak v druhé půlce se ten poměr obrátil. Je to škoda. Ale i tak se jedná o dobrou komedii, u které se dá zasmát a která dokazuje, že i v Německu se trochu humoru dá najít ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • V době premiéry filmu na TV Pro7 padl divácký rekord ve sledovanosti. Film sledovalo 12,2 milionu diváků, což bylo 32 % sledujících. (dinamit_1)
  • Koně nemohou zvracet, protože jim pro to chybí v jícnu svaly. "Ich hab 'schon Pferde Kotzen Sehn", v překladu "viděl jsem koně zvracet", je německé přísloví pro něco velmi nepravděpodobného. (dinamit_1)
  • Když Abahachi (Michael Herbig) ukazuje Rangerovi (Christian Tramitz) fotografii svého otce, ukazuje Pierra Brice, který ztvárnil Vinnetoua ve stejnojmenné filmové sérii. Abahachi povídá Rangerovi, že jeho otec uměl velmi dobře mluvit francouzsky, ale nikdo neví, proč. Pierre Brice je Francouz. (dinamit_1)

Reklama

Reklama