Reklama

Reklama

Happy Days

(seriál)
Komedie / Rodinný
USA, (1974–1984), 106 h 16 min (Minutáž: 25–26 min)

Tvůrci:

Garry Marshall

Scénář:

Garry Marshall, William Bickley, Lowell Ganz, Babaloo Mandel (více)

Hrají:

Henry Winkler, Marion Ross, Tom Bosley, Erin Moran, Anson Williams, Ron Howard, Pat Morita, Scott Baio, Ted McGinley, Crystal Bernard, Linda Purl (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(255)

Obsahy(1)

Tento seriál popisuje obvyklé i neobvyklé životní chvilky rodiny Cunninghamových, která žije v Milwaukee ve Wisconsinu. Mezi hlavní členy rodiny patří otec Howard, majitel obchodu se železářstvím, matka v domácnosti Marion, náctiletý Richie, starší bratr Chuck a mladší sestra Joanie.V seriálu je vyobrazen život střední třídy na přelomu padesátých a šedesátých let. (Džejkop)

(více)

Recenze (2)

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (2) - 34. ročník (za rok) 1976, 35. ročník 1977 - *Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Henry Winkler + nominace (4) - 34. ročník 1976 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), 35. ročník 1977 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ron Howard, 40. ročník 1982 - Nejlepší herec ve vedlejší roli - Anson Williams ()

Galerie (10)

Zajímavosti (26)

  • Henry Winkler se bál motorek, přestože patří mezi hlavní znaky image jeho postavy Fonzieho. Většina scén, kde jezdí na motorce, tedy byla natáčena na kole, které za sebou táhne náklaďák. (Zodd)
  • Postavu Chucka Cunninghama hraje v první sérii Gavan O'Herlihy a v té druhé Randolph Roberts. Nebyli však samotní, kdo ho ztvárnil. V seriálu Love, American Style (od r. 1969), jehož je Happy Days spin-offem, konkrétně v epizodě Love and The Television Set, hraje Chucka Ric Carrott. (Zodd)
  • Arthur „Fonzie“ Fonzarelli se měl původně jmenovat Arthur Maschiarelli s přezdívkou Mash. To se změnilo, protože to zní jako M*A*S*H (od r. 1972), název slavného seriálu. (Zodd)

Související novinky

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama