Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yamakasi - parta sedmi lidí, kteří se baví tím, že lezou po domech. Čím výš, tím líp. Samozřejmě, že tato zábava není bez povšimnutí policie. Pak se ale stane problém: malý kluk Džamel má nemocné srdce a nemůže sportovat. Je však spolužáky vyhecován k tomu, aby po vzoru Yamakasi vylezl na strom. Dostane však záchvat, který mu poškodí srdce a je nutná transplantace. Převoz srdce stojí 400 tisíc. Yamakasi cítí určitou část viny a tak se rozhodnou peníze sehnat. A to jakýmkoliv způsobem, třeba i nelegálně. (Isherwood)

(více)

Recenze (85)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil sportovní výkony, bylo by to za plný počet bodů. Jenže je tu ještě jakási melodramatická historka, naprosto mizerný scénář se sociálními podtexty a pozoruhodně nefungující pokusy o humor. Vystříhat si z toho těch pár adrenalinových čísel a zapomenout, že k tomu patřilo ještě něco dalšího, mohl bych na to koukat i opakovaně. Vcelku maximálně jednou. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Parkour je fajn, ale filmy o parkouru už ani moc ne. Povětšinou se jedná vždy o prvoplánově natočené filmy které toho moc neřeknou. Jasně fintičky jsou na oko líbivé ale příběhově to drhne. Nějak jsem nepochytil ani ten motiv hlavních hrdinů kdy jsou ochotni se prostě a jednoduše nechat zastřelit když to šlo všechno zařídit úplně jinak. Mimochodem stupidnější policisty než jsou v tomto filmu se hledá dost obtížně. ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Pohodičková zábavná komedie (možná tak nebyla myšlena, ale připomíná mi to trochu humor z Taxi [ještě aby ne, když scénář psal sám velký Luc]), parkourových scén bych očekával trochu více, ale budiž. Celkově je to taková jednohubka pro pobavení. Vážné scény zde vyznívají na prázdno, proč si tím vůbec dělali škodu? ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Már rád urbanistické sporty a parkour patří mezi mé nejoblíbenější, takže jsem si pustil Yamakasi, abych zjistil, jestli je ten film fakt tak špatnej, jak tu všichni píšou. Abych pravdu řekl, tak to zas tak špatný nebylo. Od filmu jsem nic neočekával a žádné překvapení se nekonalo. Pár pěkných parkourových scén se ve filmu našlo, scénář byl ještě o něco horší než jsem doufal a herecké výkony mizerné v rámci očekávání. Film se bohužel bere strašně vážně a schází mu nadhled. Dvě hvězdičky opravdu dostal jen s přihlédnutím k tématu filmu. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Takže... Já vím, že to stejně nikoho nezajímá, ale mně to nedá... K tomuhle filmu je potřeba dovysvětlit pár náležitostí... Neherci jsou vybráni záměrně, jelikož to jsou traceuři, kteří vzdávají hold samotné skupině Yamakasi... Tedy skupině, která společně s Davidem Bellem v podstatě definovala Parkour jako takový... Nejde tedy o herce, ale o traceury... A proč se David Belle tedy nechtěl zúčastnit natáčení, když tedy nejde tak přímo o film..? Yamakasi a David Belle se totiž neztotožňovali v náhledu na parkour... Podle něj totiž parkour nemá v žádném případě být o komerci a rivalitě... Otázkou je, jaký názor na to má dnes, ale tehdy to tak bylo... Tenhle film tedy vznikl víceméně jemu na truc a on ho označil jako prostituci umění... Druhá věc je, že se nemýlil... Pokud hledáte parkourový dokument, pak bych doporučil spíš Jump London... A pokud chcete Yamakasi brát jako čistokrevný film, tak s tím nic neudělám, ale občas není od věci vidět ho v širších souvislostech... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Yamakasi je reálně existující skupinou, praktikující bojové umění "l'art du déplacement", mezi jejíž zakladatele patřili také David Belle a Sebastien Foucan. Oba však skupinu opustili. (Mafian)
  • Bývalý člen skupiny Yamakasi, její spoluzakladatel a vůdčí osobnost, David Belle, odsoudil film a označil ho za "prostituci jejich umění". (Mafian)

Reklama

Reklama