Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (442)

svik 

všechny recenze uživatele

Každopádně velice překvapivé a neuvěřitelné, že film byl natočen dle skutečných událostí. Celým filmem prostoupený chlad se mi velice líbil, neboť zde nebyly žádné extra lekačky. K plusu lze taktéž přičíst nevyřešený děj, který dává filmu větší vážnost a otevírá fantazii diváka. R. Gere se na tuto roli v celku hodil což sem byl sám překvapen, neboť sem si ho neustále spojoval s romantickým žánrem. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nemám rád takové ty duchařiny a la VĚŘTE NEVĚŘTE, kdy někdo přijde někam, kde nikdy nebyl a všichni ho tam znají nebo když mu zatelefonuje někdo, kdo je tou dobou už pár hodin nebo let mrtvý. A už vůbec nemám rád romantické duchařiny jako Spielbergovo NAVŽDY. DUCH je vzácná výjimka, která potvrzuje pravidlo, že je to (sub)žánr na hovno. A taky nemám rád Richarda Gere. Je toho hodně co nemám rád a v tomhle filmu je to všechno. Ale kupodivu to není špatné. Ano, několikrát jsem vyprsknul smíchy a jindy znechuceně hluboce vzdechl, ale poznenáhlu obojího začalo ubývat a film mě vtáhl, díky atmosféře, hudbě, množícím se zhusta mrazivým scénám, příjemnému obsazení i výkonům a finále, které jako by vypadlo z áčkového katastrofického filmu. Mé nepříliš vysoké hodnocení (70%) je výsledkem dilematu s mými částečně oprávněnými předsudky vůči tomuto filmu, zmíněnými v úvodu. Příjemné překvapení. ()

Reklama

zputnik 

všechny recenze uživatele

Ve zkratce: Pro mne osobně sice nadprůměrný, ale (bohužel) nikterak světoborný snímek. A podrobněji: Z odvedené práce tvůrce tohoto snímku jde znát jeho cit pro detail. Snímku nechybí dobré a "chytlavě" nasnímané záběry; ale světe div se, je jich tam i na můj vkus až zbytečně mnoho - přednost tohoto snímku se tak chvílemi stává slabostí. Nejde mi o "klipovitost", jako spíše o jakousi "rozháranost" vizuální koncepce. Mnoho zajímavých a perfektně udělaných nasnímání ještě kvalitní film nedělá... a i mně se to začalo po určité době "zajídat". PROROCTVÍ Z TEMNOT také nechybí zajímavé "praktické ponaučení" - jen kdyby nebylo předloženo tak okatě a polopatisticky, aby i diváci v posledních řadách pochopili. Shrnuto a podtrženo: Dobrý film, zajímavá myšlenka, dobře nasnímané, zahrané, dobrá hudba, povětšinou dobře zvládnuté napětí... dobře hodnoceno - 3 z 5 hvězdiček. Snažil jsem se po celou dobu sledování v tom vidět 4-hvězdičkovou záležitost, ale bohužel... není každý den posvícení. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Rayovi, kterýho dávali před timhle, sem dala 5, tak tomuhle musim dát 4. Kdyby dostal Ray 4, tak tohle hádejte...3! :) Pořád ale teda přemejšlim nad tim, jestli se to stalo nebo ne. Jestli se to vůbec mohlo stát nebo ne. Bylo tam takovejch záhad, kdy se mi ježily vlasy, ale celkově sem zůstávala v klidu, což mě mrzí. Chtěla sem se bát a nemoct pak usnout, ale jako miminko sem usínala už při filmu. I tak ale promyšlenej a zamotanej děj, kterej se krásně vysvětlí, zvlášť číslo 37... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A já si myslel že mám možnost sledovat po delší době opět originální horor. Richard Gere se snaží co to jen jde, ale mě se moc hodnocení tohoto filmu nepozdává. Proroctví z temnot mě ničím nestrhlo. Je to taková trošku detektivka, která celou dobu spěje k jedinému nevyhnutelnému rozuzlení a čím více se blíží závěr, tím vše dostává jasnější obrysy. Myslím že šlo trošku více vymáčknout z Motýlího muže, ale Mark Pellington bohužel všechny napínavější scény vždy včas utnul. Bohužel. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Spisovatel Alexander Leek (Alan Bates) ve filmu zmiňuje výskyt Mothmana při výbuchu černobylské elektrárny. To by ale časově neodpovídalo realitě, protože zřícení mostu v Point Pleasant, na který je film zaměřen, se odehrálo téměř dvacet let před černobylskou havárií. (Nick321)
  • Při zhroucení Silver Bridge roku 1967 nezemřelo 36 lidí, jak se údává ve filmu, ale 46. (Dawid199)
  • V slovenčine vyšla kniha „UFO a iné zjavenia“ v roku 2002. Táto kniha, ktorá sa stala predlohou k filmu je plná aj ďalších a desivejších autorových zážitkov, ktoré vo filme neuvidíme. (Popo)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama