Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tajemný film se skvělou atmosférou trochu kazí laciný konec. Chtělo to mnohem honosnější ukončení a hlavně postrádám hlubší vysvětlení předešlých událostí. Richard Gere to odehrál slušně, myslel jsem si, že mi v této roli nebude moc sedět, ale role kravaťáka na maloměstě mu nakonec celkem sedla. 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výborné mysteriózní drama, za nímž všechny ty nové duchařiny pěkně pokulhávají. Tajemná bytost se ani nemusí zjevit v plné kráse, a přeci temná atmosféra prolíná snímkem od začátku až do konce. Úder hlavou do zrcadla vydá víc, než všechny trapné a předvídatelné lekačky hrnoucí se ze současných filmů. Výborná hudba, skvělá kamera a R. Gere, který sice svým jednáním občas leze na nervy, ale má to ve scénáři, že. Katastrofická scéna je řemeslně výborně udělaná a věrohodná. A k zamyšlení stojí to, že kdo nás opustil, už se zkrátka vrátit nemůže, ale může zůstat v našich vzpomínkách. Vyrovnat se se smrtí milovaných není vůbec jednoduché a Johnovi to trvalo dva roky, než pochopil. Původní hodnocení nechávám. ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som mala na robote niečo iné ale zaujala ma veľmi dobrá a napínavá zvučka a tak som si povedala, že pozriem si čo je to za film. Jéé a ono sa vyplatilo dať bokom farbičky a skicár a pozerať tento super napínavý film podľa skutočnej udalosti. Veľmi dobrá hudba dodávala zimomriavky na chrbte napriek, tomu že film vysielali cez deň. Lenže potom ma skoro tresklo o zem keď v tom najlepšom sa mi na obrazovke zobrazilo ŽIADNY SIGNÁL. Za čo však film nemôže, tak som si ho stiahla, a pokračovala som v pozeraní so zimomriavkami na chrbte no a nakoniec som zistila, že druhá polka bola totálne na pitchu a nudná. A to nadšenie akosi zo mňa opadlo. Škoda prvá polka stála naozaj za to ale tá druhá nestojí za zmienku, nič sa tam poriadne nedialo. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Film s parádní atmosférou. O to zajímavější je, že je podle skutečné události. Trochu tomu ale ubírá konec. Richard Gere se po smrti své ženy náhodou dostane do malého města, kde se dějí divné věci. Postupně se tomu stačí přijít na kloub, ale moc se mu to nedaří. Spousta lidí zažívá divné situace, některé jsou dost děsivé. Po kontaktování údajného experta na tuto tématiku zjišťuje, že nejde pouze o lokální věc. Dostává různá upozornění před katastrofami, kterým nedokáže zabránit. Nakonec stoji před těžkým rozhodnutím. Podaří se mu zabránit poslední katastrofě? "Vzbuď se!" ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

postava motýlího muže (Mothman) prý skutečně existuje. Na netu se dá nalézt spousta různých fotek, kreseb či rozhovorů z lidmi, kteří ho viděli. Údajně se objeví vždy u nějaké obrovské katastrofy. Jinak ted k filmu: docela se mi film líbil, měl zajímavý děj, který byl podtržený skvělým výkonem Gerea. I kritici dodnes říkají, že se jedná o jeho druhou životní roli, hned po Pretty Woman. Ovšem nesouhlasím s názorem autora recenze, že jde o duchařinu. Snímek je jistě mysteriozní- katastrofický, ale duchařiny jsou o něčem zcela jiném. Nejlepší z celého filmu je asi prostředek,ve kterém se dozvíme hodně informací a různobarevné scény nám nabídnou docela slušnou podívanou. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Skutečně existují zmíňky o výskytu tzv. Mothmana před i po výbuchu černobylské jaderné elektrárny. Na stránkách Google.com lze toto téma najít jako „Blackbird of Chernobyl“ a scénář byl stejný jako před tragickým zhroucením Silver Bridge v Point Pleasant. Pracovníci elektrárny a obyvatelé okolí trpěli nočními můrami, zpozorovali velkou černou ptačí bytost s rudě žhnoucíma očima, dostávali hrozivé telefonáty. Vyšetřovatelé tehdy usoudili, že tato záhadná bytost je předzvěstí katastrof. (Nick321)
  • Ve scéně, kdy John Klein (Richard Gere) telefonuje s technikem z audio-analytického studia a stojí před zrcadlem, můžeme vidět, že jeho odraz v zrcadle dělá jiné pohyby, než ve fyzickém světě on sám. Na toto existují teorie, že ve světě může probíhat více realit souběžně. (Nick321)
  • V knihe sa veľakrát spomínajú tzv. muži v čiernom, ktorí v 60. a 70. rokoch "terorizovali" amerických občanov a zakazovali im zverejňovať svoje zážitky s UFO. Neskôr poslúžili ako námet na úspešný film Muži v čiernom (1997), kde z toho tvorcovia filmu urobili žart. (Popo)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama