Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (442)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Vše podstatné už tu bylo na adresu snímku vyřčeno (nejvýstižněji to vše zřejmě pojmenoval kolega Isherwood). Nedá se tomu rozhodně upřít slušně budovaná mrazivá atmosféra, nápaditá kamera (při takovýchto náletech kamery jsem si naposledy spokojeně pochrochtával u Raimiho Evil Dead), herecké výkony slušný průměr (což je směrem k „pohádkovému princi“ pochvala), byť botox již i zde, zdá se, nemilosrdně zapracoval, se svou trochou do mlýna přispěchal i Tomandandy, Mark Pellington čaruje jak se dá, ale neodvrátí neodvratné tj; fakt, že s postupujícím časem se více a více dere na povrch děrovatost scénáře, z kterého by měl radost tak max (nejmenovaný) výrobce sýrů. Přirovnal bych to k slušně rozjeté oslavě narozenin, kdy ale už v polovině zjistíte, že to nejlepší jste právě dojedli resp. dopili, ale nechce se vám ještě končit a tak jedete „na dluh“ dál, přičemž spoléháte na půlnoční překvapení. Toho se nakonec (i) dočkáte, jen (možná) ne takového, které jste si přáli resp. doufali v něj aneb z dortu nevyskakuje Alice Bendová, ale (sorry Vojto) T. Vilhelmová. Není to sice úplný průser, dozvídáte se, že v nabídce byla i Helenka Růžičková (neměla prý čas), ale „sázka na jistotu“ vám taky dvakrát radost neudělala. 65% P.S. Zajímá vás taky, co znamenalo snové varování „37-čko probuď se“? Samozřejmě i jám mám svůj tip. Že by (marná) snaha o „nakopnutí“, v poslední době trápícího se gólmana Minnesoty Wild, Joshe Hardinga...? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najväčšou slabinou snímky je prepálená stopáž, vďaka ktorej vynikne chatrnosť zápletky. Na hodinu a pol by to bolo akurát a publikum by bolo určite spokojnejšie. Film je bohužiaľ mierne predvídateľný, takže záver vás najskôr ničím neohromí. Na druhej strane to má slušnú atmosféru, áčkovú produkciu a sľubný námet, ktorý ale nie je dostatočne využitý. No a zase tie šróby do hlavy v podobe sloganu "podľa skutočných udalostí".... ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Parádní mrazivý thriller podle skutečné události. Gera moc rád nemám , ale tady zahrál poctivě a chvílema mě stejně mrazilo jako hrdinu. Akorát ten konec mi ubral jednu hvězdu. Zvládnout konec a stupnovat více a více atmosféru tak by to bylo za plný počet. Každopádně zamrazí , že něco takové je pravda! ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Za kameru, hudbu, atmosféru, režii a herecké výkony jednoznačných pět. Problém filmu spočívá ve scénáři. Celý film se tváří hlubokomyslně a já osobně jsem čekal velkou fiální pointu. O to větší bylo moje překvapení, že situace je přesně taková, jak to celou dobu vypadá, a zhruba od poloviny hraje film blafovanou hru a zastírá fakt, že už všechno víme. Příběh jsem předtím neznal, ale to, co mělo fungovat jako velká pointa (neštěstí na řece Ohio), mě napadlo hned jak Gere přijel k zácpě. A film nám to o dobrých pět minut později servíruje jako VELKÉ ODHALENÍ alias "Ten Gere je ale chytrý!"!!! Naštěstí má celý film atmosféru takového napětí, že ačkoliv se zpětně jeví jako zcela bezpředmětné, činí film silným zážitkem. Jen taková perlička: není pravda, jak nám tvrdí závěrečné titulky, že se nikdy nzjistila příčina neštěstí - naopak, bylo prokázáno, že na vině byla špatná konstrukce. Ale to jen tak na okraj, film jsem si užil a silně doporučuji i ostatním! ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Ve zkratce: Pro mne osobně sice nadprůměrný, ale (bohužel) nikterak světoborný snímek. A podrobněji: Z odvedené práce tvůrce tohoto snímku jde znát jeho cit pro detail. Snímku nechybí dobré a "chytlavě" nasnímané záběry; ale světe div se, je jich tam i na můj vkus až zbytečně mnoho - přednost tohoto snímku se tak chvílemi stává slabostí. Nejde mi o "klipovitost", jako spíše o jakousi "rozháranost" vizuální koncepce. Mnoho zajímavých a perfektně udělaných nasnímání ještě kvalitní film nedělá... a i mně se to začalo po určité době "zajídat". PROROCTVÍ Z TEMNOT také nechybí zajímavé "praktické ponaučení" - jen kdyby nebylo předloženo tak okatě a polopatisticky, aby i diváci v posledních řadách pochopili. Shrnuto a podtrženo: Dobrý film, zajímavá myšlenka, dobře nasnímané, zahrané, dobrá hudba, povětšinou dobře zvládnuté napětí... dobře hodnoceno - 3 z 5 hvězdiček. Snažil jsem se po celou dobu sledování v tom vidět 4-hvězdičkovou záležitost, ale bohužel... není každý den posvícení. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Spisovatel Alexander Leek (Alan Bates) ve filmu zmiňuje výskyt Mothmana při výbuchu černobylské elektrárny. To by ale časově neodpovídalo realitě, protože zřícení mostu v Point Pleasant, na který je film zaměřen, se odehrálo téměř dvacet let před černobylskou havárií. (Nick321)
  • V knihe sa veľakrát spomínajú tzv. muži v čiernom, ktorí v 60. a 70. rokoch "terorizovali" amerických občanov a zakazovali im zverejňovať svoje zážitky s UFO. Neskôr poslúžili ako námet na úspešný film Muži v čiernom (1997), kde z toho tvorcovia filmu urobili žart. (Popo)
  • Při zhroucení Silver Bridge roku 1967 nezemřelo 36 lidí, jak se údává ve filmu, ale 46. (Dawid199)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama