Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

Happens 

všechny recenze uživatele

Nechci spoilovat, ale ty americké pohádkové konce, kdy opravdu do puntíku každá věc musí dobře dopadnout, mě iritují. Kvůli tomu strhávám jednu hvězdičku. Nicméně je to takové to originální sci-fi i s originálním pojetím cestování časem prostřednictvím pouhého nahlížení do budoucnosti, které bych IMHO odsouhlasil. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dickova povídka se změnila v celovečerní film, takže se počet předmětů v obálce podstatně zvětšil, a protože od povídky k filmu uběhlo rovných 50 let, i kompletně změnil. Scénář je docela dobrý, ale podrobné logické zkoumání nesnese. John Woo natočil inteligentní a překvapivě málo akční sci-fi, u které jsem se ani na okamžik nenudil a ani s obsazením jsem neměl problémy, takže jsem se přiklonil k vyššímu hodnocení (je to tak na tři a půl). ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

vypadalo to většinu času nějak... levně a i když se občas projeví řemeslné kvality Johna Woo, hlavně v první části filmu jsem měl pocit, že se dívám na seriál.. Dickova předloha tomu pomáhá, herci taky, ale viděl jsem tam Total Recall, jen ne tak béčkově sympatický a krvavý, Agenta bez minulosti, jen ne tak poctivého a uvěřitelného ("Damon na hrad" stále platí) a Minority Report, jen ne tak dobře odvyprávěný a vizuálně ztvárněný.. A ta holubice... No, každopádně, Woo měl zůstat opravdu v Číně a točit další Hardboiled a jiné tvrdé, přímočaré akční detektivky, do Hollywoodu si sice něco přinesl (pár svěžích nápadů v akci se najde i tady), ale nesluší mu. Jako fajn thriller s dobrou základní premisou ale ucházející, slabší 4 PS: Uma Thurman mi nikdy nebyla extra sympatická, jediná věc, do které padla jako ulitá byl Kill Bill. Tarantino její projev i vzhled využil naplno, no tady se tvůrci nevědí rozhodnout co a jak.. Někdy to nechtěně vyznívá jako parodie (samozřejmě, nejen tohle, ale i další věci) Dick by určitě nebyl rád ani za konec ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Vize blízké budoucnosti v tomto filmu spočívá v používání dnešní moderní elektroniky (LCD monitory, přenosné DVD přehrávače). Plus nějaké to technické udělátko navíc (holoprojekce atd.). Takže místo plnohodnotné sci-fi je Výplata spíše hi-tech thrillerem. To je první věc, která mě zamrzela. Největším dějovým prohřeškem proti Dickově předloze je ale pointa, která je vyvrcholením povídky. Ve filmu je zbytečně vyplýtvána už ve čtvrtině (!). Důvod je prostý: akční finále. V Dickově povídce prakticky žádná akce není. Film ovšem natočil John Woo, který se bez ní bohužel neobejde. Problém je v tom, že akční scény brzdní zajímavý a napínavý děj filmové předlohy a zbytečně jej přetavují do méně logické podoby. Výplatu měl zkrátka adaptovat raději někdo jiný. Pokud pominu výše zmíněná fakta, i tak je Výpata nejslabším akčním filmem Johna Woo. Kde jsou ty časy Face/Off? ()

choze 

všechny recenze uživatele

Kéž by mi ten film někdo vymazal z paměti a zacáloval mi za to, že jsem takhle pitomě zabil skoro dvě hodiny. Výplata je v podstatě velmi slabým odvarem Total Recall a Minority Report, kteréžto filmy mají tři společné jmenovatele - předlohu od Philipa K. Dicka, pokaždé Hollywoodem přetavenou do uprchlického sci-fi thrilleru, velký rozpočet a hereckou hvězdu před kamerou a režisérskou legendu za ní. V tomto případě Johna Woo, který se ale z nějakého důvodu do filmu otiskl minimálně, jen několika typickými wooovskými záběry a trademarky a to nepřekvapivě hlavně u akčních scén. Námět je dobrý, ale scénář selhává v dodání výraznějších postav, zábavnějších scén i zajímavějšího vykreslení světa budoucnosti a ani budování nápětí moc nefunguje. Jsou tu tři větší akční scény nakumulované do druhé poloviny filmu, které sice mají svoje momenty, ale celkově nejsou nijak extra zábavné nebo dokonce zapamatovatelné. Kde jsou časy, kdy Woo i s naprosto fádním béčkovým scénářem a hollywoodskými producenty přistřiženými kreativními křídly dokázal natočit tak nabušený akčňák jako Živý terč. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • 20 předmětů, které Michael vytáhne z obálky jsou – sluneční brýle, balíček cigaret, lístek na autobus, diamantový prsten, sponka, lísteček z cukroví, klíček údržbáře, zapalovač, sprej na vlasy, krabička zápalek, propustka do Allcomu, klíč k BMW, zrcadlo, známka, kuličková ložiska, klíč, půldolar, křížovka, kulka a hodinky. (HellFire)
  • Ve zdánlivě náhodné číselné sekvenci na začátku se objeví jména všech členů štábu a všech předmětů z obálky. (HellFire)

Reklama

Reklama