Reklama

Reklama

Pozdrav od juggerů

  • Česko The Jugger: Pocta pro juggery (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2200. Tým juggerů vedený Sallowem (Hauer) se uchází o postup do první ligy "hry se smrtí", podobné soubojům antických gladiátorů. Vyhrát mohou pouze ti nejlepší a jen vítězství v podzemním městě jim přinese vytoužená privilegia. (ČSFD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Slavný scénárista David Webb Peoples (Blade Runner, 12 opic, Nesmiřitelní aj.) si splnil sen a natočil si také svůj film. A vůbec ne špatný. Možná jsem shovívavý, neb jsem v nedávné době shlédl dost shitových taliánských post-apo, ale tenhle film má všechno, co je v daném žánru potřeba. Charismatické postavy (Hauer, Lindo, Fairchild), dynamickou a místy skutečně strhující atmosféru, uvěřitelnou výpravu (Lidé jsou opravdu zubožení a znetvoření, ne že komparsistům roztrháte trička a pošlete je na pláž za hotel + fakt, že australská buš se hodí na post-apo svět, jsme si ověřili již v Maxovi) a navíc v celku originální zápletku (konečně zase jednou nejde o vodu nebo benzín). Akční scény možná nejsou nějak úchvatné, ale vynahrazují to propriety a brutalita juggerů. Spokojenost. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

V rámci postapokalyptických béček asi nejlepší film a v podstatě už klasika. Hlavní postavy putují od vesnice k vesnici ve zničeném světě a bojují v brutálním sportu jako Juggeři (brutálnější verze amerického fotbalu s řetězy a tyčemi a psí lebkou místo míče). Jizvy, zlomeniny a krev jsou na denním pořádku. Přidává se k nim mladá Kidda, která nadchne celý tým dostat se do ligy. V podstatě příběh je o ničem, ale má to skvělou výpravu, kostýmy, atmosféru, postavy Vám nejsou úplně u prdele a především samotný sport je naprosto bomba. To vše by stačilo tak na tři hvězdičky, ale z nostalgie a za naprosto úžasný finální boj přidávám ještě jednu. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nudné postapo, ktoré vsádza na celkove nevýrazné ( a nevýrazne natočené ) športové podujatie. Vo filme sa nedeje nič napínavé, žiadne zvraty, proste sa chodí z bodu A do bodu B, aby sa nakoniec v bode C stalo to, čo vieme už od prvých minút filmu. Ani herecká zostava tomuto rozvláčnemu snímku nepriniesla punc kvality. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdybys byl rychlejší, nemuseli by tě šít." Jsem velký sportovec a odvahy mám na rozdávání, ale taky mám ještě zbytek mozku, takže s juggery bych si dobrovolně nehrál. Ale kdybych musel, tak bych si v časovém úseku jednoho kamene dal vlastní gól tím, že bych psí lebku nasadil na vlastní kůl a to dřív než by mi někdo vykloubil hlavu, uškrtil mě řetězem nebo mi počechral tyčí koule. Mám prostě rád fair play a o to tady nejde. Tady jde o krev, šrámy či brutalitu a mě to nečekaně celkem bavilo. Nenadchlo, ale bavilo. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Akční sci-fi? Spíš sportovní film v postapo settingu - a to výborný sportovní film, se všemi žánrovými proprietami a klišé, která díky zasazení do světa brutálního sportu přestávají býti klišé nudnými. Rutger Hauer je famózní a roli si užívá neskutečně, bohužel taky je to snad jeho poslední hlavní role v nějakém opravdu dobrém filmu, v devadesátkách už se propadal do čím dál hlubších béčkových vod. Snad by se chtělo říct že mezi béčka patří i Jugger, ale kvality má přecejen vyšší, a hlavně se kolem něj vytvořil obrovský kult, který tady vymyšlený sport (v podstatě americký fotbal se zbraněmi) převedl do reality, a i po třiceti letech existují undergroundové Juggers ligy po celém světě. Za zmínku stojí že je toto jediný film který režíroval David Webb Peoples, scénárista který spolupsal třeba Blade Runnera nebo 12 Opic. 8/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Jugger má své zastoupení i v ČR a to hned v několika formách - postapo a sportovní. (fars)
  • Film a sport jugger se staly v některých zemích natolik populární, že se v nich pořádají ligové soutěže v juggeru. (ČSFD)

Reklama

Reklama