Reklama

Reklama

Vivárium

  • Irsko Vivarium (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vivárium je zpravidla uzavřené prostředí, určené pro chov zvířat či k jejich výzkumu. Jesse Eisenberg a Imogen Poots v artové alegorii koloběhu konzumní společnosti představují pár, který chce koupit rodinný dům. To zamilovanou dvojici zavede do zcela nové čtvrti Yonder. Velmi rychle ale pochopí, že něco nesedí; všechny budovy vypadají stejně a navíc se zdá, že kromě nich nejsou široko daleko žádní další obyvatelé. Situace se vyostří, když pár zjistí, že se ocitli uprostřed labyrintu. V bezpečí jednoho z domků vyhledá úkryt a snaží se vymyslet, jak z toho ven. V tu chvíli zazvoní zvonek a na zápraží se objeví podivný balíček… (Future Gate)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (165)

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

JFL to ve svém komentáři shrnul dokonale – Vivarium je opravdu jako epizoda z Twilight Zone roztažená na celovečerní stopáž, což je zároveň i kámen úrazu celého filmu. Vše začíná skvěle, úvodní sekvence je vtipná a krásně navodí tu správně bizarní atmosféru, která je každým dalším momentem víc a víc plíživě znepokojivá. Následný děj je už do určité míry nastavované kaše, která člověka začne pomalu (ale jistě) nudit. Tato část by přitom ani tolik prostoru nepotřebovala, jelikož se za tu více jak hodinu děj nijak výrazně neposouvá, spíš stojí na místě a přešlapuje. Někam se to posune až v samotném závěru, který už má zase trošku větší grady a vyvrcholí v ucházející pointu, kterou ale v pohodě vydedukujete již tak v polovině filmu. Příběh se hezky uzavře, vše do sebe zapadne, ale nic překvapivého to nepřinese. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Znacne nudna a repetetivna zalezitost a hoci Jesse a Imogen vo dvojici natocili uz par filmov, v tomto mi ako "par" nesedeli. Pacil sa mi akurat "predpovedany" ucel a cas od "mimozemskych" bytosti. Inak som sa nudil. Aj ako bizarik to chce nieco viacej, Naviac, neprislo mi uveritelne ani spravanie sa dvojice a nasledne aj ich psychologia. Neodporucam. Ubijajuca strata casu. 30% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Vivarium" vo mne vyvoláva trošku zmiešané pocity. Na jednej strane to má atmosféru, chceme vedieť čo sa deje, ako to dopadne a fandil som našej ústrednej dvojici. Okrem toho je tu niekoľko scénok, ktoré sa mi úprimne páčili. No na druhú stranu som zo záveru dosť sklamaný. V prvom rade nám nedáva moc odpovedí (ktoré by sme si zaslúžili) a takisto som to viac-menej už očakával posledných 20 minút. V momente ako uvidím dospelú verziu chlapca, ktorého mali naši hrdinovia vychovávať. Jesse Eisenberg a Imogen Poots sú podľa mňa celkom okey. Možno to neboli ich najlepšie výkony, no mali spolu pár úprimných momentiek, ktoré fungovali. Postupne to už je absolútna beznádej a pochopenie, že sa to celé neskončí.Neviem. Boli tu momentky, ktoré ma vysoko otravovali (najmä keď chalan musí neustále len kričať) a takisto by som chcel vedieť na čo sa ten chalan vlastne pozeral v televízii a čo znamenali tie animácie čo tam neustále prebiehali. Na to moc odpovedí nedostaneme. Takisto tá kniha. Nebolo by zaujímavejšie, keby Gemma možno chcela vedieť na čo sa to pozerá, alebo čo tam vidí? Keby sme mohli možno dostať nejaké odpovede na tento svet? Pretože reálne som sa po tom ako nabehli titulky cítil nenaplnený. Chcel som asi vidieť a vedieť viac. Myslím si, že za pozornosť film stojjí. Je dostatočne kreatívny a má svoje dobré momentky. A nie je toho málo čo sa tu dá odporúčať na zhliadnutie. Minimálne už len to ako falošne celý ten svet pôsobí. Myslím si, že takto nejako vnímali aj Radiohead faloš, keď mali skladbu "Fake Plastic Trees". Toto je niečo podobné. Ja mám len s filmom skôr osobné problémy, ktoré mi bránili, aby som si ho užil viac, než som chcel. Hodnotenie: C+ ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nebudu tvrdit, že jsem jistojistě pochopil scénáristův záměr a co tím vším vůbec chtěli tvůrci divákům sdělit, respektive bylo-li ve filmu vůbec nějaké jinotajné hlubší poselství. Neviděl jsem tam žádné výrazné podobenství, žádný symbolismus, žádnou satiru ani kritiku naší konzumní společnosti. Viděl jsem tentokrát přesně to, co se píše v podtitulu, tedy mysteriózní sci-fi horrorové drámko, víc jsem nad tím nepřemýšlel a užíval si to. Lehce surrealistický a těžce hustoatmosférický kousek, určený tím pádem menšinovému publiku. Nevím kolik film stál, ty skvělé počítačové animace jistě nedělali profíci levně, ale zase se ušetřilo na honorářích, 4 herci plus dítě plus pár vedlejšáků na začátku. Neohrabaná Imogen a slabošský Jesse působili vcelku věrohodně, ale většinu mojí pozornosti na sebe přitahoval... přitahovalo TO. Nejprve ve stádiu mláděte, ze kterého mi občas přeběhla po těle husina, a potom i ve stádiu dospělce. A realitní makléř, stejného "živočišného"(?) druhu, byl taky nářezový. Za poslední horrorovou čtvrthodinku zaokrouhluju nahoru (i když nejhorrorovější pro mě bylo asi kukaččí mládě na začátku). Jo a jeden postřeh - v onom prapodivném umělém skanzenu, ve "viváriu", se zapadající Slunce pohybovalo po obloze jako na jižní polokouli, tedy zprava doleva (23.minuta). Nevím, jestli to byl režisérský úmysl nebo chyba, ale nejspíš to první. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Vivarium mi bolo odporúčané už dosť dlho, ale vôbec sa mi netrafilo do vkusu. Jesseho Eisenberga a Imogen Poots mám velmi rád, ale tu mi ich výkony prišli strašne mdlé a nevýrazné. Ani dejovo ma to vôbec nezaujalo, pretože prudké časové skoky mi vo filmoch vždy pokazia náladu a tu boli tak výrazné, že ma to s pribúdajúcimi minútami stále viac hnevalo. Niekomu to možno sadne, ale ja som sa tešil na niečo nezvyčajné, čo som v podstate aj dostal, ale v úplne inej podobe, než akú preferujem. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama