Reklama

Reklama

Vivárium

  • Irsko Vivarium (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Vivárium je zpravidla uzavřené prostředí, určené pro chov zvířat či k jejich výzkumu. Jesse Eisenberg a Imogen Poots v artové alegorii koloběhu konzumní společnosti představují pár, který chce koupit rodinný dům. To zamilovanou dvojici zavede do zcela nové čtvrti Yonder. Velmi rychle ale pochopí, že něco nesedí; všechny budovy vypadají stejně a navíc se zdá, že kromě nich nejsou široko daleko žádní další obyvatelé. Situace se vyostří, když pár zjistí, že se ocitli uprostřed labyrintu. V bezpečí jednoho z domků vyhledá úkryt a snaží se vymyslet, jak z toho ven. V tu chvíli zazvoní zvonek a na zápraží se objeví podivný balíček… (Future Gate)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (163)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Film mě bavil od začátku až do debilního konce, který dojem z celého snímku pohřbil. Nic nevysvětleno, nerozřešeno a trapný konec. V Truman show se vše aspoň vysvětlilo zde i když od samého začátku jsem věděl o co go, tak jsem nevěděl o co nakonec go. Je to vlastně taková metafora na konzumní život, ale blbě natočená, že to ne každý divák pochopí. https://collider.com/vivarium-explained-lorcan-finnegan/ ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Vivarium mi bolo odporúčané už dosť dlho, ale vôbec sa mi netrafilo do vkusu. Jesseho Eisenberga a Imogen Poots mám velmi rád, ale tu mi ich výkony prišli strašne mdlé a nevýrazné. Ani dejovo ma to vôbec nezaujalo, pretože prudké časové skoky mi vo filmoch vždy pokazia náladu a tu boli tak výrazné, že ma to s pribúdajúcimi minútami stále viac hnevalo. Niekomu to možno sadne, ale ja som sa tešil na niečo nezvyčajné, čo som v podstate aj dostal, ale v úplne inej podobe, než akú preferujem. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

No ty kráso.. to je jediný co jsem chtěl napsat, ale seru na to napíšu aspon proč dávám plnej počet 1. film mě bavil od začátku do konce, nepředvídatelný, napínavý.. čekal jsem každou vteřinu co z toho vyleze.. 2. Je to fakt psycho. 3. zpracování je doslova perfektní, to samý herecký výkony. (Eisenberga nemusím, ale tady mě bavil) 4. Když to srovnám s 99% dnešní filmové tvorby, co poslední dobou vzniká za sračky, jedna píčovina vedle druhý.. levný, zdechlý slashery, béčkový akční filmy, CGI sračky, nevtipný komedie.. tak tohle je to 1%, který zaujme a baví od začátku do konce a má to ovšem (jak jinak) ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"What am I? What is this? What am I in this?" Vivarium je fakt divný film. To je jisté. Ovšem je to dobrý nebo špatný film? Nevím. Pořád. A to nad tím už nějakou chvíli přemítám. Na jednu stranu bylo jeho sledování opravdu intenzivním zážitkem, který bych snad i trochu svatokrádežně přirovnal ke svým pocitům při Nicholsově Take Shelter, tísnivá a nepříjemná atmosféra na mne také působila velmi silně, našly se tu skutečně děsivé okamžiky i scéna, při níž jsem se neubránil dojetí... jenže pak přišlo finále, rozuzlení/"rozuzlení" a já se neubránil jistému pocitu zklamání, neuspokojení. I když ne hned, spíš až po chvíli, kdy už síla prožitku byla oslabená a já jsem začal pročítat tuto recenzi (a hlavně diskusi k ní). A najednou jsem zjistil, že snímek asi opravdu bude tím, čím se celou dobu zdál – "artovou alegorií koloběhu konzumní společnosti" (jak to zdejší obsah pěkně pojmenoval – škoda, že jsem si ho nepřečetl dříve), což pak potvrdilo i Finneganovo vysvětlení. Ani nevím, v co jsem vlastně doufal – v něco "méně banálního"? V němž metafory neznamenají, co znamenají, co nekončí tak, jak to vzhledem k logice scénáře skončit muselo? Eisenberg a Imogen Poots jsou dobrá ústřední dvojice (ač Imogen je herecky výraznější), "creepy little mutant" je skutečně děsivá, nepříjemná postava, tak jako realitní agent Jonathana Arise, kterého jsem snad ještě nikdy neviděl hrát "nedivné" postavy... Ohledně chování a vývoje charakterů Gemmy a Toma se domnívám, že je také něco pravdy na postřehu, který se objevil ve výše zmíněné diskusi – že se chovají více jako metafory než skuteční lidé v dané situaci. Což sice pravděpodobně odpovídá autorskému záměru, zdůrazňuje jej, ale stejně je to trochu rušivé. Podobně jako ta příliš malá hromádka hlíny... Na závěr chci ještě jednou poděkovat houdkovi442, neboť kdyby nebylo jeho, tak se na tento snímek asi nikdy nepodívám. Protože ačkoliv Vivarium bylo pro mne poměrně očekávaným filmem, jeho nepříliš nadšené ohlasy nakonec způsobily, že jsem o něj ztratil zájem. Což byla chyba... (♪♫) (♪♫) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, který vás vtáhne do děje a nepustí. Neskutečně ponuré a děsivé zároveň. Kdy je dvojice nedobrovolně uvězněna v jakémsi si experimentu. A to si jen chtěli zajistit a prohlédnout bydlení, jenže už není cesty zpět. Do toho dostanou mimino, které velice rychle roste a jim dojde že to nebude lidská bytost. Jenže jak z toho ven? Chlápek kope hlubokou díru (mimochodem na to jak je to hluboké, je okolo strašně málo hlíny) a to se mu stane osudné. Plný počet nedám jen pro to že se vlastně nedozvíme nic, jen je to takový bludný kruh. Ale okolo nic! Kdo za tím stojí, smysl toho celého prostě nic? Jasně nutí to vás to přemýšlet, ale i tak nic ne vymyslíte. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno